Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Sharlon Schoop speelt ook in Spring Training-wedstrijd
English
CLEARWATER, Florida (USA) - En weer is er een Nederlandse speler in actie gekomen voor een Major League-team tijdens Spring Training. Maandag (16 maart) speelde infielder Sharlon Schoop een paar innings voor de Baltimore Orioles in een 16-4 overwinning bij de Philadelphia Phillies.


...Sharlon Schoop vorig jaar in actie tijdens...
...het Europees Kampioenschap in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
Sharlon Schoop is ook een speler van het Nederlands Honkbal Team van vorig jaar die speelt in de Spring Training van dit seizoen. Vorig jaar veroverde Schoop de Europese titel met het Nederlands Team op het Europees Kampioenschap in Tsjechië. Ook in de Oranje-selectie toen was outfielder Randolph Oduber, die afgelopen zaterdag in zijn eerste Spring Training-wedstrijd van het seizoen speelde voor de Washington Nationals.

De 27-jarige Sharlon Schoop is de oudere broer van Jonathan Schoop (23), die de tweede honkman was voor de Orioles in de ruime zege tegen de Phillies. De Schoop-broers maakten beiden deel uit van het Nederlands Team dat de titel veroverde op het Wereldkampioenschap in Panama in 2011. Sharlon speelde ook voor Oranje op het Wereldkampioenschap van 2009 in Nederland en Italië. Overigens had Sharlon in het Wk-team van 2009 teamgenoten in pitcher Kenley Jansen en korte stop Didi Gregorius, die nu, zoals bekend, op de 40-man rosters staan van respectievelijk de Los Angeles Dodgers en New York Yankees.

Eerder tijdens deze Spring Training speelden de Nederlanders Carlton Daal (Philadelphia Phillies), Ozhaino Albies (Atlanta Braves), Spencer Kieboom (Washington Nationals), Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers) en Randolph Oduber (Washington Nationals) in een Spring Training-wedstrijd als 'non-roster invitee' of toegevoegde minor league-speler. Zes andere Nederlandse spelers staan momenteel op 40-man rosters, namelijk Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Texas Rangers), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) en Andrelton Simmons (Atlanta Braves). Twee Nederlanders, die de afgelopen seizoenen in de Majors speelden, zijn 'non-roster invitees' en dat zijn Roger Bernadina en Jair Jurrjens (beiden Colorado Rockies). Jansen en Profar zijn momenteel geblesseerd.

Er was maandag ook nog een andere bekende naam (als je tenminste de Major League-historie een beetje kent) in de Baltimore line-up, want Mike Yastrzemski speelde in het rechtsveld voor de O's in de laatste vijf innings in wat zijn zesde Spring Training-wedstrijd was. Mike is de kleinzoon van de legendarische Carl Yastrzemski, die 23 seizoenen in de Major League speelde, allen voor de Boston Red Sox. Mike's vader en dus de zoon van 'Yaz', eveneens Mike (Carl Michael Jr.), nam deel aan de Haarlemse Honkbal Week in 1982 als gastspeler in het team van Mississippi State University. Mike Sr. speelde professioneel in de organisaties van de Atlanta Braves (1984-1985) en Chicago White Sox (1986-1988). Helaas overleed hij in 2004 aan een hartaanval op slechts 43-jarige leeftijd. Vorig jaar speelde Mike Jr. in de All Star Game van de South Atlantic League en was toen teamgenoot van de Nederlands/Amerikaanse catcher Spencer Kieboom, die eerder deze maand zijn Spring Training-debuut maakte.

Net als Oduber op zaterdag was Schoop een toegevoegde minor league-speler om als extra speler te fungeren in het duel van maandag.

Sharlon Schoop kwam in de tweede helft van de zesde inning verdedigend in de wedstrijd als korte stop en verving derde honkman Jimmy Paredes in de slagvolgorde. Hij was vervolgens de openingsslagman in de 1e7 en ging uit na een grounder. Zijn volgende slagbeurt zou komen in de 9e inning, maar toen werd hij vervangen door pinch-hitter Sean Halton, die een tweehonkslag sloeg en later ging scoren. Net als Schoop was Halton aan de ploeg toegevoegd voor de wedstrijd van maandag.

Jonathan Schoop was de 2e honkman en sloeg 1-uit-4 in het duel, waarin hij één inning verdedigend samenspeelde met zijn broer. In de 2e7 nam Sharlon de tweede honk-positie over van Jonathan, want die werd toen vervangen door Ozzie Martinez, die op zijn beurt de nieuwe korte stop werd.

In de wedstrijd van maandag kwamen de Orioles tot 21 honkslagen, waaronder drie van Chris Davis. Vijf Oriole-spelers homerde, namelijk Davis, Jimmy Paredes, Steve Pearce, Nolan Reimold en Dariel Alvarez.

Sharlon Schoop speelde ook vorig jaar in één Spring Training-wedstrijd voor de Orioles en sloeg toen 0-uit-2, maar scoorde wel een punt.

(17 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.