Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Algemeen
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Taiwanese honkbalfilm in Utrecht
English
UTRECHT - De Taiwanese honkbalfilm Kano is op zaterdag 18 april te zien in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, vanaf 12:00 uur.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van het Kano high school honkbal-team van Kagi Nourin School uit het zuiden van Taiwan, dat veel tegenslagen kent en vaak de verliezende ploeg is. Het verhaal is gesitueerd in 1931 toen Taiwan nog onder Japan viel. Het team bestaat uit spelers met verschillende etnische achtergronden, afkomstig uit China, Taiwan en Japan. Nieuwe coach Hyotaro Kondo wil de dingen veranderen binnen het team dat Taiwan in 1931 vertegenwoordigd in het Japanse High School Baseball Championship in Koshien Stadium en wil de ploeg naar de titel leiden. Teamspirit en vriendschap zijn belangrijke verhaallijnen in deze film, die is geregisseerd door Umin Boya.

Het succes van het team dat volledig onverwacht de finale bereikt leverde de Taiwanese honkballers veel respect op. De ervaringen van het Kano-team moedigde velen in Taiwan aan om te gaan honkballen, waardoor het uiteindelijk de nationale sport van Taiwan werd.

De rol van Coach Hyotaro Kondo wordt gespeeld door Masatoshi Nagase. Ook is er in deze film een rol voor de bekende Japanse acteur Togo Igawa, die Coach Sato speelt. Hij speelde ook in films als Memories of a Geisha (2003), The Last Samurai (2005) en 47 Ronin (2013).

De film werd voor verschillende prijze genomineerd en won er vijf, waaronder de Audience Choice Award op zowel het Golden Horse Film Festival als het Taipei Film Festival.

(17 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.