Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW voorkomt sweep tegen The Hawks
English
DORDRECHT - HCAW voorkwam ondag (17 mei) een 3-game sweep door met 13-9 te winnen in een lange wedstrijd tegen Mampaey The Hawks die bijna 3 1/2 uur duurde.

Met de winst voorkwam HCAW niet alleen een sweep, het voorkwam ook het gepasseerd zou worden door The Hawks. Een nieuwe nederlaag zou tot gevolg hebben gehad dat HCAW naar de laatste plaats zou zijn afgezakt.

De wedstrijd van vandaag had een zeldzame bijzonderheid, want het duel stond onder leiding van een geheel uit rookies bestaande umpiring crew. Home Plate Umpire André Eijpe nam deel aan pas zijn tweede wedstrijd in de Hoofdklasse, net als 1B Umpire Peter de Haan. De Belgische umpire Ken Macri was voor het eerst dit seizoen actief in een competitiewedstrijd in de Hoofdklasse. Hij maakte eerder al zijn Hoofdklasse-debuut op 21 juli 2013 toen hij één van de umpires was bij het duel tussen HCAW en ADO Lakers. Vorig jaar kwam hij eenmaal in actie in de Promotie/Degradatie Play-Off tussen The Hawks en DSS. Eijpe maakte zijn Hoofdklasse-debuut op 30 april, De Haan kwam zaterdag (16 mei) voor het eerst in de hoogste afdeling in actie.

HCAW kwam vandaag tot 16 honkslagen, waaronder drie van Jarreau Martina en Rowan van Hoek. Julian Goins sloeg 4-uit-4 voor The Hawks.

(17 mei)
HCAW leek op weg te zijn naar een mercy-rule overwinning, want de ploeg stond na vier innings al met 13-3 voor. Maar The Hawks scoorde een punt in de vijfde en HCAW wist het verschil niet meer op tien punten te brengen. De ploeg kreeg zelfs nog eens vijf punten tegen die er uiteindelijk een 13-9 eindstand van maakten.

HCAW scoorde het eerste punt in de eerste inning toen Jarreau Martina begon met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Raoell Kortstam.

De Bussumse ploeg kwam daarna tot een rally van vier punten in elk van de volgende drie innings.

In de tweede sloegen Max Clarijs en Jarreau Martina een honkslag met één uit. Hierna eindigde Roy Seltenrijch's pop-up in een (niet gevangen) binnenhoog. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Raoell Kortstam werd geraakt door een worp. De honken werden even later schoongeveegd met een tweehonkslag van Rossini Frolijk, die zelf scoorde toen volgende slagman Boyd Tuhumury ook een tweehonkslag sloeg.

The Hawks scoorde het eerste punt in de 2e2 toen Gregory Trinidad een honkslag sloeg en scoorde na een tweehonkslag van Julian Goins.

In de derde scoorde HCAW weer viermaal. Gianni Frolijk en Rowan van Hoek begonnen met honkslagen en dat leidde tot een werperswissel. De twee schoven op na een doorgeschoten bal en scoorde op een one-out triple van Jarreau Martina. Een opofferingsslag van Roy Seltenrijch en een fout zorgden voor de volgende twee runs.

Met een 9-1 achterstand pakte The Hawks twee punten terug in hun derde slagbeurt dankzij een opofferingsslag van Berend Ruben en een grounder van Steven Wharwood.

HCAW kwam tot de volgende 4-run rally in de 1e4 en bracht de stand toen bijna buiten bereike van The Hawks. Gianni Frolijk opende met een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Rowan van Hoek. Na een werperswissel voegde Roy Seltenrijch een 2-run triple toe en scoorde zelf na een honkslag van Rossini Frolijk. Dit leverde HCAW een verschil van tien punten op, maar de ploeg wist het duel niet via de mercy-rule in zeven innings af te sluiten.

The Hawks bracht het verschil op negen punten in de vijfde inning via een tweehonkslag van Wharwood.

In de zevende en achtste inning voegde de thuisploeg nog eens vijf punten toe om de achterstand te verkleinen naar 13-9.

In de zevende zorgden een fout en een opofferingsslag van Wharwood voor twee punten. In de achtste leverden een honkslag van pinch-hitter Brian Raap, een grounder (na een werperswissel) van Odion Gouverneur en driehonkslag van Stephen Henson drie punten op. HCAW's voorsprong kwam echter niet in gevaar, maar de ploeg had wel bijna 3 1/2 uur nodig om de winst veilig te stellen.Mampaey The Hawks - HCAW 9-13
RHE
HCAW144400000-13162
Mampaey The Hawks012010230-9105
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, W (1-3)553542
Gijs van Els1 (*)11221
Bob Klaarenbeek1.1-1233
Steven van Groningen1.2111--
(*) - Van Els gooide op twee slagmensen in de zevende inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-4)2 (*)2-877
Michel Offerman1 (**)21454
José Moreno5-1411
Jeldwin Orman12----
(*) - Simons gooide op twee slagmensen in de derde inning
(**) - Offerman gooide op drie slagmensen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-André Eijpe, 1B-Peter de Haan, 3B-Ken Macri.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:23 uur.

Game Notes:
All-rookie umpiring crew.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,9° C, westenwind 23 kmu, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.