Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Aanvallend Pioniers wint tweede duel vs. Pirates
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers 'outhit' L&D Amsterdam Pirates met 15-5 op zondagmiddag (17 mei) en won met 7-5, waarmee de tweede winst in twee dagen werd geboekt tegen de Amsterdammers.

'Veteraan'-spelers Danny Rombley, Dirk van 't Klooster en Mark-Jan Moorman sloegen allen drie honkslagen voor de Hoofddorpse ploeg, die het duel besliste in de vijfde en zesde inning.

(17 mei)
Na drie puntloze innings was het Amsterdam dat de score opende met een punt in de vierde slagbeurt op starter Elton Koeiman. In de voorgaande drie innings ging Amsterdam op rij uit in de eerste en tweede, waarna de honken vol kwamen in de derde. Met één uit kreeg Patrick Bok vier wijd, sloeg Linoy Croes een honkslag werd, met twee uit, Michael Duursma geraakt door een worp, maar allen bleven achter. In de vierde sloeg Bas Nooij een honkslag met twee uit, schoof op toen Rashid Gerard werd geraakt door een worp en scoorde op een hierna volgende honkslag van Patrick Bok.

Pioniers liet een loper achter in de eerste inning, daarna nog eens twee in zowel de tweede als derde slagbeurt op starter Kyle Ward. De thuisploeg sloeg vervolgens met vier punten toe met twee uit in de tweede helft van de vierde inning. Kevin Weijgertse sloeg toen een tweehonkslag en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Max Draijer. Een honkslag van Daniel Fernandes bracht Draijer naar het tweede honk en die scoorde even later toen ook Danny Rombley een honkslag sloeg. Een honkslag van Dirk van 't Klooster zorgde vervolgens voor nog eens twee punten en bracht de stand op 4-1.

In de 1e5 kwam Amsterdam echter onmiddellijk langszij. Roelie Henrique en Michael Duursma begonnen met vier wijd en dat zorgde voor een werperswissel. Reggie Bomberg nam het over van Koeiman, maar werd begroet met een 2-run triple van Nick Urbanus. Met één uit scoorde Urbanus de gelijkmaker na een opofferingsslag van Remco Draijer.

Pioniers herstelde zich snel en hernam de leiding in de 2e5. Mark-Jan Moorman begon met een honkslag en scoorde met twee uit toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Mark-Jan Moorman.

Pioniers voegde nog twee 'insurance runs' toe in de zesde op reliever Dennis Burgersdijk. Met één uit sloeg Rombley een tweehonkslag en Van 't Klooster een honkslag, waarna een opofferingsslag van Vince Rooi en honkslag met volle honken van Quintin De Cuba de voorsprong opvoerden naar 7-4.

Amsterdam wist nog eenmaal te scoren in de zevende via een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch, maar strandde twee lopers. Amsterdam kreeg een grotere kans de score weer in balans te brengen in de achtste toen het de honken vol kreeg met twee uit, maar drie lopers bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.Vaessen Pioniers - L&D Amsterdam Pirates 7-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates000130100-553
Vaessen Pioniers00041200X-7151
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, L (2-1)4.24-1154
Dennis Burgersdijk111422
Daan Hendrix2.111---
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman4 (*)33333
Reggie Bomberg, W (1-1)2 (**)1-222
Sedley Karel, H (3)2-4---
Bayron Cornelisse, SV (3)1-----
(*) - Koeiman gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
(**) - Bomberg gooide op één slagman in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Rutger Druijve, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-3:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 15,2° C, zuidwestelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.