Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juli 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Jong Oranje sluit voorronde EK af met No-Hit ShutOut
English
OSTRAVA (Tsjechië) - Jong Oranje (AAA) heeft de voorronde van het Europees Junioren Kampioenschap vrijdag (17 juli) afgesloten met een ruime 15-0 shutout-winst in vijf innings vs. Rusland.

Oranje-werpers Darryl Jamoena (4 innings) en Aaron Groot (1 inning) gooiden samen een No-Hitter.

De Nederlandse ploeg kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Olivier Severino van der Wijst, die twee tweehonkslagen had en vijf punten binnensloeg. Ruben Prins en Ties Beeke sloegen drie punten binnen.

Nederland speelt de volgende wedstrijd op zaterdagmiddag en dat is de halve finale. In het speelschema moet de winnaar van Poule B 's avonds spelen, terwijl de nummer twee van die poule op 15:00 uur staat. Maar omdat organisator Tsjechië (dat tweede werd) altijd 's avonds speelt, zijn deze wedstrijden omgewisseld.

Nederland speelt in de halve finale tegen Frankrijk. Vanavond verloor Frankrijk met 10-8 van Spanje, dat aanvankelijk op de tweede plaats leek te gaan eindigen. Spanje en Frankrijk eindigden op gelijke hoogte met Duitsland, maar de onderlinge resultaten zorgden voor een nieuwe gelijke stand. De volgende tie-breaker is de Team Quality Balance. In de achtste inning stond Spanje comfortabel met 10-3 voor. Gebaseerd op de TQB zou dit de Spaanse ploeg de tweede plek hebben opgeleverd, gevolgd door Duitsland op de derde en Frankrijk op de vierde plaats. Echter, Frankrijk kwam tot een rally van vijf punten in de tweede helft van de achtste inning en dat wijzigde de situatie compleet. De TQB was nu omgedraaid in het voordeel van Frankrijk, dat nu tweede werd, terwijl Spanje naar de vierde plek zakte.
Italië eindigde in Poule A op de eerste plaats en bleef eveneens ongeslagen.

Uitslagen vrijdag:
Poule A: Frankrijk vs. Spanje 8-10, Groot-Brittannië vs. Italië 6-16 (7)
Poule B: Rusland vs. Nederland 0-15 (5), Kroatië vs. Tsjechië, 0-11 (7)

(17 juli)
De Nederlandse Junioren wonnen vandaag ruim, maar stonden na vier innings 'slechts' met 7-0 voor. Oranje kwam vervolgens tot een rally van acht punten in de eerste helft van de vijfde inning om het duel via de 15-punten verschil mercy-rule te kunnen afsluiten.

In de openingsslagbeurt begon Olivier Severino van der Wijst met een honkslag, schoof op na een fout en een wilde worp, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Max Draijer.

...Darryl Jamoena en Aaron Groot gooiden vandaag een 'combined No-Hit, Shutout'...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)
Twee punten werden toegevoegd in de tweede inning. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Ties Beeke, Tijmen Takke en Tommy van de Sanden allen een honkslag sloegen. Severino van der Wijst volgde met een 2-run double om de stand op 3-0 te brengen.

In de derde inning scoorde Oranje opnieuw tweemaal. Max Draijer begon met vier wijd en scoorde toen er een fout volgde op een tweehonkslag van Ruben Prins. Een doorgeschoten bal stelde Prins op te schuiven naar het tweede honk en hij scoorde even later op een 2-out single van Ties Beeke.

Twee punten werden ook gescoord in de vierde inning na een werperswissel. Max Draijer zorgde voor het eerste punt met een opofferingsslag. De honken kwamen vol te staan na driemaal vier wijd, resulterend in een nieuwe werperswissel. Ties Beeke kreeg toen ook een vrije loop en bracht een punt binnen, maar Nederland liet ook drie lopers achter.

Jong Oranje kwam vervolgens tot een rally van acht punten in de vijfde inning om de stand op te voeren naar 15-0. Alle punten werden gescoord met twee uit en waren allen onverdiend. Met één uit kwam Severino van der Wijst na een fout op het honk, waarna Menno Lenting een honkslag sloeg. Een gedwongen nul volgde op een grounder van Draijer en dat zou de derde nul zijn geweest wanneer de fout niet zou zijn gemaakt. Maar nu ging de inning verder, resulterend in een 8-run rally. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Julian Rip. Volgende slagman Ruben Prins kreeg eveneens vier wijd en omdat de vierde wijdbal eindigde in een wilde worp, leverde dit twee punten op. Een hierna volgened tweehonkslag van Chiel Berkhout zorgde voor nog eens twee punten. Het volgende punt kwam tot stand na een fout op een klap van Beeke. Hierna kwamen de honken wederom vol te staan na vier wijd voor Takke. Severino van der Wijst volgde met een 'baseclearing, 3-run double', die de stand opvoerde naar 15-0. Het leidde ook tot een werperswissel.

Oranje-starter Darryl Jamoena begon in de eerste inning met vier wijd voor lead-off batter Nikita Laykov, die opschoof na een opofferinsstootslag. Even later werd hij op het derde honk uigeschakeld bij een steelpoging. In de tweede inning bereikte een Russische slagman het honk na een fout met twee uit, waarna Jamoena de volgende slagman met een worp raakte, maar vervolgens afsloot met een strikeout. Jamoena kreeg drie nullen op rij in de derde en vierde inning, waarna hij in de vijfde inning werd opgevolgd door Aaron Groot. Met een 15-0 voorsprong voor Oranje gooide Groot vier wijd op lead-off hitter Iliya Vorobyev in de tweede helft van de vijfde inning. Hierna werd hij gesteund met een dubbelspel en vervolgen sloot hij de inning en de wedstrijd af met een strikeout.Rusland vs. Nederland 0-15 (5 inn.)
RHE
Nederland12228 -15111
Rusland00000 -005
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Darryl Jamoena, W (1-0)451---
Aaron Groot111---
pitchers Ruslandinn.SOBBHRER
Denis Kasimov, L (0-1)312753
Andrei Efimenko0.2-4-22
Denis Ladoshkin1-448-
Dmitry Nefedov0.1-----
Umpires: HP-Darrin Muller (Duitsland), 1B-Simeon Ruev (Zweden), 3B-René Holcapfel (Tsjechië).
Official Scorers-Daniel Krejcirik (Tsjechië), Tereza Závranská (Tsjechië)
Technical Commissioner-Martin Masopust (Slowakije).
Time-1:55 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.