Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Kenley Jansen 8-12 weken uitgeschakeld
English
PHOENIX, Arizona (USA) - Kenley Jansen, closer van de Los Angeles Dodgers, is acht tot 12 weken uitgeschakeld. De rechtshandige werper werd dinsdag geopereed aan zijn linkervoet. Terwijl hij trainde en rende kreeg Jansen last van zijn voet en meldde het ongemak. Na reeks onderzoeken werd een vergroeiing geconstateerd aan het vijfde middenvoetsbeentje. De vergroeiing werd dinsdag verwijderd. De verwachting is dat Jansen tot half mei uitgeschakeld zal zijn.


...Kenley Jansen als werper voor Oranje...
...tijdens het Wereldkampioenschap 2009...
(© Foto: Henk Seppen)
Omdat verwacht wordt dat de afwezigheid van Jansen relatief kort zal zijn stelde de club dat er geen plannen zijn een nieuwe en dure vervangende closer aan te trekken. In plaats daarvan gaat de ploeg kijken voor een closer tijdens Spring Training. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen gingen donderdag officiëel van start, want dat was de dag dat pitchers en cactchers zich in de trainingskampen van hun respectievelijke clubs moesten melden.

Voormalige closers Brian Wilson en Chris Perez, die vorig seizoen werd ingezet in short relief, set-up reliever of closer, werden Free Agent en zijn niet opnieuw gecontracteerd. De Dodgers trokken wel drie rechtshandige relievers aan in het off-season. Voormalige closers Sergio Santos en David Aardsma kregen van de Dodgers minor league-contracts, maar zijn ook uitgenodigd deel te nemen aan de Major League Spring Training.

Vorig seizoen stond Jansen in 68 wedstrijden op de heuvel en kreeg 44 saves op zijn naam in 50 save-situaties. De 27-jarige Jansen tekende vorige maand een nieuw contract voor een jaar bij de Dodgers ter waarde van bijna 7 1/2 miljoen dollar.

De op Curaçao geboren Jansen maakte zijn Major League-debuut in 2010 en staat sindsdien op het roster van de Dodgers. In vijf seizoenen gooide Jansen in 284 wedstrijden, allen in relief. Hij heeft een 14-10 'record' en 106 saves. In 287 2/3 inning kwam Jansen tot 448 batters strikeout.

In 2013 werd Jansen toegevoegd aan het roster van het Nederlands Honkbal Team voor de finaleronde van de World Baseball Classic in San Francisco. Jansen kwam ook voor Oranje uit tijdens de Classic van 2009, maar toen als catcher. Later dat jaar speelde Jansen opnieuw voor het Nederlands Team tijdens het Wereldkampioenschap, maar toen als werper. Hij tekende zijn eerste profcontract bij de Dodgers in 2004 als catcher en maakte zijn profdebuut op die positie een jaar later. In 2009 werd hij 'omgebouwd' tot werper, waarna een jaar later zijn Major League-debuut volgde.

(18 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.