Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Ook 'promotie' voor Quick Amersfoort
English
AMERSFOORT - Op het moment dat bekend werd gemaakt dat Mampaey The Hawks terugkeerde naar de Hoofdklasse circuleerden er tegelijkertijd al berichten dat Quick Amersfoort de plaats zou innemen van de ploeg uit Dordrecht in de Overgangsklasse. Dit is nu officiëel bevestigd op de website van de club.

In januari kreeg The Hawks de plek in de Hoofdklasse toegewezen die vrijkwam, nadat ADO Lakers eerder in de maand bekend had gemaakt zich terug te trekken uit de hoogste afdeling vanwege de financiële situatie van de vereniging. Dit zal vrijwel zeker ook leiden tot de opheffing van de vereniging, maar de definitieve beslissing daarover wordt genomen tijdens een bijzondere ledenvergadering in maart.


...Bas de Jong...
(© Foto: Henk Seppen)
Omdat The Hawks de plek overneemt van ADO Lakers kwam het totaal aantal teams in de Hoofdklasse weer op acht. Maar hierdoor bleven er negen ploegen over in de Overgangsklasse. Twee dagen nadat duidelijk was dat The Hawks terugkeerde naar de Hoofdklasse volgde de eerste melding van een andere transfer. Biosilk Quick Amersfoort werd genoemd als de club die de plaats van The Hawks zou overnemen in de tweede hoogste afdeling. Vorig seizoen eindigde Quick Amersfoort op de vierde plaats in de Eerste Klasse A met een 12-8 'record'.

Na de transfer van The Hawks naar de Hoofdklasse informeer de KNBSB bij een aantal kandidaat-clubs of er bij hen interesses was om de plek van The Hawks over te nemen in de Overgangsklasse. Quick Amersfoort was één van deze clubs. Na goed overleg binnen de vereniging besloot de club, mede door de nieuwe versterking na afloop van het vorige seizoen, deze kans niet voorbij te moeten laten gaan. De 'promotie' betekent dat Quick Amersfoort dit seizoen nu in actie moet komen op zowel zaterdag als zondag. In de Eerste Klasse (en lager) spelen de teams slechts eenmaal per weekend.

Quick Amersfoort had drie spelers aan het roster toegevoegd met Hoofdklasse-ervaring. Pitcher Jos de Jong en outfielder Bas de Jong kwamen naar Amersfoort van L&D Amsterdam Pirates en keerden terug naar de vereniging waar zij hun loopbaan begonnen. Vorig seizoen was Bas de Jong voor het derde jaar op rij Beste Slagman in de Hoofdklasse. Quick voegde ook catcher Giovanni Samboe toe, die uitkwam voor UVV.

Door nu in de Overgangsklasse te spelen heeft Quick Amersfoort de kans aan het einde van het seizoen weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Als dat het geval is betekent het de rentree in de hoogste afdeling, waarin de ploeg voor het laatst uitkwam in 1996.

(18 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.