Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

DSS stunt bijna tegen Kinheim
English
HAARLEM - Zaterdagmiddag (18 april) stuntte DSS voor eigen publiek bijna tegen Corendon Kinheim, dat verzuimde meer afstand te nemen in de eerste drie innings toen startende werper Kevin Bosch negen keer drie slag gooide.

Na een 10-1 winst in de opener op donderdagavond nam Kinheim vandaag een snelle 4-0 voorsprong, maar zag DSS dit keer dichterbij komen. DSS bracht de stand in balans en nam zelfs een 5-4 voorsprong mee naar de achtste inning.

Maar toen was het Kinheim dat voor een gelijke stand zorgde, waarna weer een punt werd gescoord in de negende na een foute aangooi om met 6-5 te winnen.

(18 april)
Rookie-pitcher Kevin Bosch startte voor DSS. De rechtshander maakte zijn Hoofdklasse-debuut op 10 augustus vorig jaar toen hij startte in de laatste competitiewedstrijd van L&D Amsterdam Pirates tegen Vaessen Pioniers. Na het seizoen verhuisde hij naar DSS, waar hij vanmiddag zijn eerste optreden van het seizoen maakte tegen Kinheim.

Bosch stond maar één honkslag toe, maar gooide negen keer vier wijd en raakte een slagman in 2 2/3 inning. Vier van deze slagmensen scoorden om Kinheim een snelle voorsprong te bezorgen.

In de eerste slagbeurt begon Bosch met vier wijd op lead-off hitter Kevin Moesquit, die het tweede en derde honk stal. De honken kwamen vol te staan toen nog eens twee slagmensen vier wijd kregen met één uit, waarna Moesquit scoorde op een opofferingsslag van Jeffrey Arends.


...Mark van Deursen had een goed...
...optreden voor DSS...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning voegde Kinheim drie runs toe met twee uit. Bosch begon met een strikeout maar gooide toen vier wijd op Jochem Koedijk, die eveneens het tweede honk stal. Hierna ving eerste honkman Tino van Erk een line drive geslagen door Jasper Keijzer voor de tweede nul. Maar daarna kwam Bosch in de problemen en kwamen de honken vol te staan toen Moesquit weer vier wijd kreeg en Mervin Gario werd geraakt door een worp. Vier wijd voor Dashenko Ricardo leidde daarna tot een punt en Dudley Leonora volgde met een 2-run single om er 4-0 van te maken. Er volgde nog een vrije loop, maar daarna liet Kinheim de honken vol achter.

In de derde inning kregen Koedijk (met één uit) en Moesquit (met twee uit) opnieuw vier wijd. Hierna werd Bosch opgevolgd door Mark van Deursen, die Gario met een worp raakte, waardoor de honken vol kwamen te staan. Maar Kinheim liet opnieuw drie lopers achter toen korte stop Mitchell Dautzenberg een schitterende play maakte op een harde grounder van Ricardo om de inning af te sluiten.

Kinheim verzuimde meer afstand te nemen in deze drie beurten, want het liet acht lopers achter.

Kinheim werd daarna het zwijgen opgelegd door Mark van Deursen, eveneens een rookie. Vorig seizoen speelde Van Deursen in het Rookie League-team van Kinheim en gooide in twee wedstrijden van de Hoofdklasse-ploeg tegen Neptunus en Pioniers. Vandaag stond hij tegenover zijn oude club en gooide vier-plus sterke innings. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de vierde. Hij kreeg daarna honkslagen tegen van Dexter de Weert en Jochem Koedijk die daarmee de zesde inning openden. De Weert, die vorig seizoen in één Play-Down wedstrijd speelde voor HCAW, maakte zijn Hoofdklasse-debuut en zijn honkslag kwam in zijn derde slagbeurt. Met één uit sloeg Moesquit een line drive terug naar Van Deursen, waarbij de bal via zijn spike wegketste naar derde honkman Sven Jongejans, die vervolgens in staat was de slagman op het eerste honk uit te gooien. Met een beetje meer geluk had dit bijzondere moment zelfs een dubbelspel kunnen opleveren wanneer Jongejans de tijd zou hebben gehad de loper op het derde gedwongen uit te schakelen, gevolgd door de slagman. Maar Kinheim liet dit keer lopers achter op het tweede en derde honk. Van Deursen gooide daarna vier wijd met twee uit in de zesde, maar kwam ook nu niet in de problemen. Een hoogtepunt kwam er in de zevende inning toen hij driemaal drie slag gooide.

,,Ik wilde mijn starter de kans geven om in de wedstrijd te komen'', stelde DSS Pitching Coach Rik Geestman na de wedstrijd. ,,Dit gebeurde helaas niet. Van Deursen gooide een wereldpot.''


...De wedstrijd was goed bezocht...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Intussen wist DSS niet alleen de achterstand te verkleinen, maar nam zelfs de leiding op starter Nick Veltkamp.

De linkshander schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit, waarna hij de derde inning begon met vier wijd voor Joffrey Heus en Lex Leijenaar. Maar Kinheim draaide hierna een dubbelspel en Veltkamp sloot de slagbeurt af met vangen van een line drive geslagen door Mark Smit.

DSS pakte twee (onverdiende) punten terug in de vierde inning van het goedbezochte duel. Sven Jongejans bereikte na een fout het honk en Mitchell Koot sloeg een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Ryan Miner, waarna beiden scoorden op een 2-out double van Levine Gabriëls.

In de zesde inning leek DSS het duel in eigen voordeel om te gaan draaien. Met twee uit sloeg Miner een honkslag door de linkerkant het infield, waarna Tino van Erk en Gabriëls met vier wijd voor volle honken zorgden. Een hierna volgende honkslag van Joffrey Heus leverde twee runs op om de stand in evenwicht te brengen en dat leidde tot een werperswissel. Pim Walsma nam het over, maar begon met een wilde worp die DSS op een 5-4 voorsprong zette. Hij sloot de beurt vervolgens af met een strikeout.

Na vier prima innings te hebben gegooid keerde Van Deursen in de eerste helft van de achtste inning weer terug op de heuvel, maar heeft misschien één slagman teveel gegooid. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter Kevin Moesquit (die vier vrije lopen kreeg) en werd opgevolgd door Max Ploegstra. Moesquit schoof daarna op na een opofferingsstootslag van Mervin Gario en een wilde worp en scoorde even later de gelijkmaker op een honkslag van Dashenko Ricardo, waarna een dubbelspel de inning afsloot.

Kinheim besliste het duel in de 1e9. Jeffrey Arends begon met een tweehonkslag. Sven van de Sanden plaatste vervolgens een stootslag, die werd verwerkt door Ploegsta en die probeerde Arends op het derde honk uit te schakelen. Echter, de loper zou safe zijn geweest, dus de slagman kreeg een opofferingsstootslag op zijn naam. Tot overmaat van ramp eindigde Ploegstra's aangooi in fout gebied en dat stelde Arends in staat het uiteindelijke beslissende punt te scoren.

DSS kreeg nog een kans om de stand minimaal weer in evenwicht te brengen op closer Arshwin Asjes, die alle honken vol kreeg met nul uit! Hij kreeg een lead-off single tegen van Lex Leijenaar, waarna hij een foute aangooi maakte op een OSS van Mitchell Dautzenberg waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Mark Smit opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten. Dat was succesvol, want Leijenaar werd gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Sven Jongejans. Asjes sloot daarna sterk af, want hij schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de inning en het duel af te sluiten en dat leverde hem zijn eerste save van het seizoen op.DSS - Corendon Kinheim 5-6
RHE
Corendon Kinheim130000011-652
DSS000203000-572
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp5.234453
Pim Walsma1.12-1--
David Bergman, W (1-0)11-1--
Arshwin Asjes, SV (1)1211--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Kevin Bosch2.229144
Mark van Deursen4.1 (*)32211
Max Ploegstra, BS (1), L (0-1)2--21-
(*) - Van Deursen gooide op één slagman in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Rutger Druijve, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Peter van Deursen.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, noordoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtighed 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.