Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop)

HCAW stunt met winst bij Neptunus
English
ROTTERDAM - HCAW stuntte zaterdag (18 april) bij landskampioen Curaçao Neptunus door met 4-3 te winnen. HCAW werd met 11-9 'outhit' en stond na de eerste inning al met 2-0 achter, maar scoorde daarn driemaal in de derde inning op weg naar de winst.

Giovanni Tensen en Gijs van Els hadden beiden een prima optreden voor HCAW vs. Neptunus, dat twaalf lopers achterliet.

Vorig seizoen won Neptunus vijf van hun zes wedstrijden vs. HCAW, terwijl de zesde in een gelijkspel eindigde. Sinds het seizoen 2007 won Neptunus 42 van de 46 onderlinge wedstrijden tegen de Bussumers. De laatste keer dat HCAW van Neptunus won was op 22 juni 2013 en dat duel eindigde in een 9-6 stand.

De laatste keer dat HCAW een competitiewedstrijd vs. Neptunus in Rotterdam won dateert van 30 juni 2007! Destijds won HCAW ook met 4-3, maar had daar toen elf innings voor nodig.

(18 april)
Berry van Driel was de startende werper voor Neptunus. Van Driel gooide het grootste deel van zijn loopbaan in relief, voornamelijk als closer. Tijdens de Holland Series van vorig jaar was hij succesvol in twee starts tegen L&D Amsterdam Pirates. Hij won beide wedstrijden en werd gekozen tot MVP van de kampioensreeks.

Zo kreeg Van Driel een plekje in de startende rotatie in de openingsreeks tegen HCAW. En vandaag maakte hij zijn eerste start in een reguliere competitiewedstrijd sinds 15 april 2007 toen hij voor ADO startte tegen Sparta-Feyenoord. Hij was ook toen de verliezende werper in dat duel, dat eveneens de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen was. Vier spelers uit de wedstrijd van vandaag speelden ook in het duel van 2007. Adrian Anthony speelde toen ook voor ADO, terwijl Dwayne Kemp, Rien Vernooij en Shaldimar Daantji allen uitkwamen voor Sparta-Feyenoord. In de wedstrijd van vandaag speelden ze allemaal voor Neptunus.

Afgelopen donderdag won Neptunus ruim met 12-2, maar verzuimde vandaag voldoende punten te scoren. De ploeg kwam tot elf honkslagen, waaronder drie van Gianison Boekhoudt en Urving Kemp. Maar de hits vielen simpelweg te gespreid over de wedstrijd en de ploeg liet twaalf lopers achter.


...HCAW-starter Giovanni Tensen...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Neptunus stond bovendien tegenover twee werpers die een prima optreden hadden. Giovanni Tensen startte voor HCAW en maakte zijn Hoofdklasse-debuut. De rechtshander kwam tot drie strikeouts en stond zes hits toe in 4 2/3 inning, waarna Gijs van Els het overnam en vijf hits tegen kreeg in het restant van het duel.

Van Driel was minder succesvol op de heuvel. De rechtshander gooide zesmaal drie slag, maar kreeg ook negen hits tegen en keek tegen een 4-2 achterstand aan toen hij de heuvel verliet.

Nadat HCAW twee lopers had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning sloeg Neptunus met twee runs toe in de tweede helft op Tensen. Christian Diaz kreeg vier wijd, waarna Raily Legito een vrije loop kreeg met één uit. Een RBI-single van Gianison Boekhoudt volgde, waarna het tweede punt werd gescoord na een fout op een 'force play-grounder' van Dwayne Kemp. Maar Neptunus strandde ook twee lopers.

HCAW begon het duel in eigen voordeel om te draaien in de eerste helft van de derde inning door driemaal te scoren. Met twee uit sloeg Boyd Tuhumury (die debuteerde in de Hoofdklasse) een honkslag en kreeg Emersson Paula vier wijd, waarna Roy Seltenrijch volgde met een puntscorende tweehonkslag. Die klap werd gevolgd door een outfield-fout en die stelde Paula in staat de gelijkmaker te scoren. Hierna sloeg Jarreau Martina een honkslag om HCAW op een 3-2 voorsprong te zetten.

HCAW voegde een nieuw punt toe in de vierde. Met één uit kreeg Jazon Allee drie slag, maar bereikte het eerste honk na een foute aangooi van catcher Boekhoudt. Hij bereikte vervolgens het derde honk na een honkslag van Peter van Doesburg en scoorde op een 'force play-grounder' van Boyd Tuhumury om er 4-2 van te maken.

In de vijfde inning kreeg HCAW de kans meer punten toe te voegen. Roy Seltenrijch opende met een tweehonkslag en Jarreau Martina sloeg een honkslag. Nadat Van Driel de volgende slagman uitschakelde met drie slag werd hij opgevolgd door Kenny Van Den Branden. De Belg deed het prima. Seltenrijch werd op de plaat uitgeschakeld en HCAW liet de honken vol achter in deze inning. Van Den Branden gooide achtmaal drie slag en hield HCAW hitloos en puntloos in het restant van de wedstrijd. Maar Neptunus keek nog altijd tegen een achterstand aan.

In de 2e5 verkleinde Neptunus de achterstand naar 4-3. Diaz begon met een honkslag en scoorde even later na een honkslag van Boekhoudt, wat resulteerde in een werperswissel. Hierna liet Neptunus opnieuw twee lopers achter.

De Rotterdammers strandden ook twee lopers in de zesde en zevende inning (waarvan drie in scoringspositie). Neptunus, dat nu innings tekort begon te komen, strandde ook weer een loper op het derde honk in de achtste. In de 2e9 sloeg Boekhoudt een honkslag met één uit, bereikte het tweede honk, maar bleef daar achter toen Gijs van Els de wedstrijd afsloot met drie slag voor Rien Vernooij.Curaçao Neptunus - HCAW 3-4
RHE
HCAW003100000-493
Curaçao Neptunus200010000-3112
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen4.2-3632
Gijs van Els, W (1-0)4.1115--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Berry van Driel, L (0-1)4.161943
Kenny Van Den Branden4.281---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Efrem Silvania, 3B-René Ras.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Helène van Eijk.
Speeltijd-2:51 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 21 kmu, luchtvochtigheid 49%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.