Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop)

Pioniers boekt tweede shutout vs. The Hawks
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers boekte op zaterdag (18 april) de tweede opeenvolgende shutout-overwinning van het seizoen. Na een 6-0 winst op donderdagavond won Pioniers vandaag met 5-0.

Met een voorsprong van slechts 1-0 kwam Pioniers tot een rally van vier punten in de vierde inning, maar werd daarna puntloos gehouden. The Hawks sloeg slechts vijf honkslagen op vier werpers.

(18 april)
Lars Huijer startte voor Pioniers en gooide zes sterke innings. De rechtshander kwam tot vijf strikeouts, stond slechts drie honkslagen toe en werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning.


...Winnende werper Lars Huijer...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de derde slagbeurt kreeg Huijer een lead-off single tegen van Brian Raap, maar die strandde op het tweede honk. Amir Daou sloeg vervolgens een honkslag voor The Hawks met één uit in de vierde, maar bleef eveneens achter.

Nadat Raap zijn tweede honkslag op Huijer had geslagen met één uit in de vijfde schakelde de voormalige prof de volgende vijf slagmensen op rij uit.

Pioniers strandde twee lopers in de eerste inning op starter Evan Simons, waarna de score werd geopend in de tweede. Quintin De Cuba begon met een honsklag en schoof op na een fout in het outfield. Nadat hij het derde honk had bereikt op een grounder scoorde De Cuba op een honkslag van Kevin Weijgertse.

Pioniers brak het duel daarna open met een 4-run rally in de vierde. De Cuba begon ook nu weer met een honkslag. Dit keer bereikte hij het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Kevin Dirksen. Nadat de twee lopers een honk verder waren gekomen na een opofferingsstootslag van Kevin Weijgertse verdubbelde een opofferingsslag van Max Draijer de voorsprong voor de thuisploeg. Een honkslag van Daniel Fernandes volgde, waarna Danny Rombley het honk bereikte na een fout en dat leverde het volgende punt op. Honkslagen van Dirk van 't Klooster en Vince Rooi zorgden daarna voor nog eens twee punten. Alle punten in deze slagbeurt waren onverdiend, maar Pioniers stond nu met 5-0 voor.

In de volgende vier innings bereikte Pioniers nog maar één keer het honk. In de vijfde inning kreeg Simons drie nullen op rij, waarna José Moreno het werpen overnam in de zesde. Hij kreeg een one-out single tegen van Daniel Fernandes, maar schakelde de volgende acht slagmensen op rij uit.

In de eigen laatste vier innings sloeg The Hawks nog maar twee hits. Die werden geslagen op Sedley Karel, die de achtste inning gooide voor Pioniers. Hij kreeg honkslagen tegen van Brian Raap (die uitging bij een steelpoging) en Kevin van Veen (die gedwongen uitging). Raap sloeg drie van de vijf hits van The Hawks.Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 5-0
RHE
Mampaey The Hawks000000000-053
Vaessen Pioniers01040000X-592
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-1)511851
José Moreno32-1--
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (1-0)6513--
Dennis Buring11----
Sedley Karel1--2--
Bayron Cornelisse1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Olav Steijger, 3B-Fred Oosterling.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-2:16 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 19 kmu, luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.