Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates en UVV delen op Openingszaterdag
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates en UVV kwamen beide zaterdag (18 april) tot winst en boekten beide een shutout.

Om 12:00 uur hervatten de teams hun eerste wedstrijd, die donderdagavond na vijf innings werd gestaakt vanwege een lichtstoring. Op het moment van staken stond UVV met 1-0 voor. De ploeg voegde vandaag een punt toe om met 2-0 te winnen.

Hierna opende Amsterdam Pirates officiëel het thuisseizoen. Pupillenspeler Marvelinio Alberto, die ook de bat-boy is van de hoofdmacht van Amsterdam, gooide de ceremoniële eerste bal. Dat deed hij vanaf de heuvel en met een perfecte slagbal!

Amsterdam won daarna met 5-0 om de drukke dag af te sluiten.

(18 april)
Restant eerste wedstrijd

Donderdagavond maakte Rob Cordemans zijn vijfde opeenvolgende Opening Day-start voor L&D Amsterdam Pirates. UVV-starter Jurjen van Zijl was aangewezen voor zijn tweede Opening Day-start in drie jaar. Hij startte ook in 2013 voor UVV tegen HCAW.


...Joris van Ballegooy...
...hits first basehit of 2015 season...
(© Photo: Henk Seppen)
Met één uit in de eerste inning werd Joris van Ballegooy de eerste speler die een honkslag sloeg in het honkbal-seizoen 2015. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Gilmer Lampe en bereikte het derde honk na een wilde worp, maar strandde daarna.

Vanaf de opofferingsstootslag schakelde Cordemans acht slagmensen op rij uit. De ervaren rechtshander gooide toen vier wijd op lead-off hitter Joris van Ballegooy in de vierde inning. Cordemans volgde met een strikeous, waarna ook Dennis De Quint vier wijd kreeg. Cordemans gooide ook drie slag op de volgende slagman, maar daarna bereikte Jordan Illis het honk na een fout van korte stop Jesse Aussems en dat stelde Van Ballegooy in staat te scoren. Omar Williams volgde met een honkslag, maar daarna werd De Quint op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van Aussems toen hij probeerde te scoren.

Amsterdan kwam in hun vijf slagbeurten driemaal in scoringspositie. In de eerste inning kreeg Nick Urbanus vier wijd met twee uit en stal het tweede honk, maar bleef toen achter.

In de vierde sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag met twee uit en werd Bas Nooij geraakt door een worp, maar ook zij strandden.

In de vijfde, opnieuw met twee uit, kreeg Linoy Croes vier wijd en stal het tweede honk, maar strandde.

Toen het duel vandaag werd hervat keerden beide startende werpers uiteraard niet terug. Jim Ploeger beklom de heuvel voor UVV, terwijl Tom de Blok de opvolger was van Cordemans.

De Blok kreeg drie nullen op rij in de zesde, waarna hij een honkslag toestond in de zevende. In de achtste voegde UVV het tweede punt toe op de rechtshander. Met één uit sloeg Joris van Ballegooy een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een 2-out single van Dennis De Quint.

Amsterdam kreeg twee scoringskansen in de resterende vierde slagbeurten op Ploeger. In de zevende sloeg Remco Draijer een honkslag en kreeg Rashid Gerard vier wijd, maar strandden toen Ploeger de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde. In de negende, met twee uit, sloeg Draijer opnieuw een honkslag en kreeg Gerard opnieuw vier wijd, maar ze opnieuw achter op de honken.

L&D Amsterdam Pirates - UVV 0-2
RHE
UVV000100010-260
L&D Amsterdam Pirates000000000-041
(game halted on Thursday-evening, April 16, after five complete innings, due to light-failure)
(game completed on Saturday-afternoon, April 18)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (1-0)5422--
Jim Ploeger, SV (1)4522--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, L (0-1)53231-
Tom de Blok45-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires 16/4: HP-Mario Blaauw, 1B-Fred Oosterling, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Umpires 18/4: HP-John Beltman, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Feiko Drost (16/4), Tineke Has (18/4).
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen (16/4), Huub Nelissen (18/4).
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-3:05 uur. (1:35 hr. op donderdag)

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Wedstrijd gestaakt na 5 innings vanwege lichtstoring op donderdag 16 april
Wedstrijd hervat en uitgespeeld op zaterdag 18 april.
Debuutwedstrijd voor Official Scorer Tineke Has.
Weersomstandigheden bij aanvang (16/4): Bewolkt, 10° C, noordoostelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Weersomstandigheden bij aanvang (18/4): Zonnig, 12° C, noordoostelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 54%.

...Kevin Heijstek...
...winning pitcher...
(© Photo: Henk Seppen)
Reguliere wedstrijd

In de tweede wedstrijd bleef de stand vijf innings lang puntloos.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek gooide zeven sterke innings, kwam tot vier keer drie slag en stond maar vier honkslagen toe.

Amsterdam was de meest productieve ploeg in de eerste vijf slagbeurten, want het bereikte regelmatig de honken op starter Kevin Noordzij. De ploeg kwam tot vijf honkslagen, maar liet zeven lopers achter, waarvan drie in scoringspositie. De thuisploeg trachtte de score in de vierde te openen. Remco Draijer begon toen met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Bas Nooij en probeerde daarna te scoren op een honkslag van Jesse Aussems, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Amsterdam opende daarna wel de score in de zesde inning op nieuwe werper Timo van Ancum. Remco Draijer begon weer met een honkslag, waarna Bas Nooij werd geraakt door een worp. Een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Jesse Aussems leidde even later tot het eerste punt. Rashid Gerard volgde met een puntscorende honkslag en een opofferingsslag van Koen Nooij maakte er 3-0 van. Nadat Gerard was opgeschoven na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique sloeg Nick Urbanus (hij was 3-uit-4) een honkslag, maar daarna sloot een vangbal de inning af.

Twee runs werden toegevoegd in de zevende. Kenny Berkenbosch begon met een honkslag en stal het tweede honk. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Draijer vier wijd kreeg en Nooij opnieuw werd geraakt door een worp. Met één uit sloeg Gerard een honkslag om twee punten binnen te brengen en de voorsprong te verhogen naar 5-0.

UVV kwam tot slechts vier honkslagen in deze wedstrijd. Kevin Heijstek schakelde de eerste 13 slagmensen op rij uit, waarna hij Jordan Illis met een worp raakte met één uit in de vijfde inning. Hij kreeg daarna een honkslag tegen van Omar Williams, maar vervolgens bleven de twee lopers achter.

In de zesde sloeg Gilmer Lampe een honkslag met één uit voor UVV, maar kwam niet verder dan het eerste honk. In de zevende, met twee uit, sloegen Williams en Brennan Nijhof een honkslag op Heijstek, die de inning daarna afsloot met het fielden van een 'comeback-grounder' van Sam van Dijck.

Daan Hendrix gooide de laatste twee innings voor Pirates en schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit.

L&D Amsterdam Pirates - UVV 5-0
RHE
UVV000000000-042
L&D Amsterdam Pirates00000320X-5100
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij5145--
Timo van Ancum, L (0-1)321554
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)74-4--
Daan Hendrix22----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Jos van Eijsden, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:39 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, noordoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 47%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.