Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

The Hawks draait achterstand om in winst vs. DSS
English
HAARLEM - DSS verzuimde donderdagavond (18 juni) een 3-0 voorsprong vast te houden vs. Mampaey The Hawks, dat tot een rally van vier punten kwam in de zesde inning.

De ploeg uit Dordrecht scoorde de vier punten met twee uit op vijf hits, waaronder een 2-run double van Amir Daou.

The Hawks sloeg 10 honkslagen, waaronder drie van Brian Raap.

Voor The Hawks was dit de eerste overwinning dit seizoen in een avondwedstrijd.

(18 juni)
Jorn van Ingen startte voor DSS, hoewel hij aanvankelijk was aangekondigd als startende werper voor de wedstrijd van zaterdag. Van Ingen werd verschoven naar vanavond, omdat Rik Geestman, die aanvankelijk vanavond zou starten, last had van een beenblessure. Om die reden werd hij uit de rotatie gehaald. Van Ingen verhuisde naar vanavond en Mike Groen neemt zaterdag zijn plek in.

In de eerste inning sloeg Stephen Henson een tweehonkslag voor The Hawks met één uit op Van Ingen. Maar de inning eindigde toen Henson op het tweede honk werd uitgeschakeld via een pick-off van catcher Sven Jongejans.

DSS scoorde daarna tweemaal in hun eerste slagbeurt op starter Quinn Tramm. Lead-off hitter Mark Smit kreeg drie slag, maar kwam na een doorgeschoten bal op het eerste honk en schoof op na een grounder van Sven Jongejans. Mitchell Koot kreeg vervolgens vier wijd en nadat Ryan Miner ook drie slag had gekregen kwamen de honken vol te staan na een vrije loop voor Tino van Erk. De inning werd afgesloten toen een pop-fly in het infield eindigde in een fout, een nul en twee punten. Met de honken vol sloeg Levine Gabriëls een pop-fly richting heuvel. Daar gingen werper Tramm, 3e honkman Gino Hersilia en 1e honkman Gregory Trinidad allen achter de bal aan. De laatste miste de bal die op de grond viel. Omdat er reeds twee nullen waren vertrokken de drie lopers uiteraard allemaal vanaf hun respectievelijke honken. Smit en Koot scoorden beiden, terwijl Van Erk opschoof naar het tweede honk. Intussen, nadat de bal was gemist, begon ook slagman Gabriëls richting eerste honk te rennen. Hersilia pakte de bal op, maar kon Gabriëls niet op het eerste honk uitschakelen, omdat daar niemand stond. In plaats daarvan gooide hij de bal richting tweede honk, waar Van Erk over het tweede honk was gerend en werd getikt, zodat de inning ten einde kwam. Echter, omdat de twee punten werden gescoord voordat de derde nul werd gemaakt, telden ze beide.

Nadat The Hawks twee lopers had achtergelaten in de eerste helft van de tweede inning, kwam DSS dicht bij een nieuw punt in hun tweede beurt. Met één uit kreeg Lex Leijenaar vier wijd, schoof op na een grounder, waarna hij probeerde te scoren op een honkslag van Mark Smit, maar op de plaat werd uitgeschakeld.

In de 2e3 kwam DSS weer dicht bij de uitbreiding van hun voorsprong. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Ryan Miner en Tino van Erk beiden een honkslag sloegen en Levine Gabriëls vier wijd kreeg, maar de drie bleven achter toen een grounder volgde.

The Hawks standde een loper op het tweede honk in de vierde, maar dit keer wist DSS even later wel weer een punt toe te voegen. In de 2e4 opende Lex Leijenaar met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Joffrey Heus en wilde worp, waarna hij scoorde op een 2-out single van Sven Jongejans. Hierna werd startende werper Quinn Tramm opgevolgd door Michel Offerman, die uiteindelijk winnende werper werd.

In de 1e5 draaide DSS een dubbelspel en dus keek The Hawks nog altijd tegen een 3-0 achterstand aan toen de eerste helft van de zesde slagbeurt begon. Maar toen kwam de ploeg uit Dordrecht tot een rally van vier punten met twee uit! Berend Ruben en Julian Goins sloegen een honkslag, waarna beiden scoorden toen Amir Daou volgde met een tweehonkslag om de achterstand terug te brengen naar 3-2. Hierna sloeg ook Steven Wharwood een honkslag en zorgde daarmee voor het gelijkmakende punt. Toen ook volgende slagman Brian Raap een honkslag sloeg, leidde dat tot een werperswissel. Mark van Deursen nam het over, maar hij begon met vier wijd voor Gregory Trinidad waardoor de honken vol kwamen te staan, waarna een vrije loop voor Gino Hersilia The Hawks een 4-3 voorsprong opleverde. Een grounder sloot de slagbeurt af, maar The Hawks had het duel in eigen voordeel omgedraaid.

In de resterende drie innings bereikte The Hawks nog maar eenmaal het honk. Aan de andere kant kwam DSS nog wat vaker op de honken, maar wist de leiding niet meer te hernemen. In de achtste werd Gabriëls geraakt door een worp met één uit, maar daarna draaide The Hawks een dubbelspel.

In de 2e8 kwam DSS dicht bij de gelijkmaker. Lex Leijenaar opende met een honkslag op nieuwe werper Kevin van Veen, waarna Joffrey Heus vier wijd kreeg. Hierna werd Van Veen opgevolgd door José Moreno. Vervolgens mislukte een double stal, want Koen Halderman, de pinch-runner voor Leijenaar, ging op het derde honk uit bij een steelpoging. Een grounder en vangbal volgden, zodat Heus op het derde honk strandde en de wedstrijd ten einde kwam.DSS - Mampaey The Hawks 3-4
RHE
Mampaey The Hawks000004000-4101
DSS200100000-350
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm3.225431
Michel Offerman, W (1-0)4.111---
Kevin van Veen- (*)-11--
José Moreno, SV (1)1-----
(*) - Van Veen gooide op twee slagmensen in de negende inning
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, L (0-4)5.2-1944
Mark van Deursen1.1-2---
Max Ploegstra21-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Niek Elshof, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:53 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C, west-noordwestelijke wind 26 kmu,
windkracht 4,2 Bft, luchtvochigheid 66%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.