Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim verslaat Neptunus en wint 12e duel op rij
English
ROTTERDAM - Donderdagavond (18 juni) kwam Corendon Kinheim tot een rally van vijf runs op vijf hits en twee fouten in de eerste inning bij Curaçao Neptunus en won uiteindelijk met 6-4.

Winnende werper Tom Stuifbergen stond slechts zes honkslagen toe in zeven innings.

Gianison Boekhoudt sloeg een 3-run homerun voor Neptunus in de negende inning.

Met de overwinning heeft Kinheim nu niet alleen vier wedstrijden op rij gewonnen sinds de start van de tweede helft van de competitie, de ploeg verlengde ook hun winning streak naar 12 wedstrijden.

Verder klom Kinheim door de winst van vanavond naar de tweede plaats in de totaalstand, terwijl Neptunus naar de derde plek zakte. De 'overall stand' na 42 wedstrijden is bepalend voor het thuisvoordeel in de Play-Offs plus het aantal punten dat de teams meenemen naar de kampioensronde.

(18 juni)
Het ging even snel in de eerste inning toen Kinheim tot een rally van vijf punten kwam op linkshander Diegomar Markwell. Hij moest vijf honkslagen toestaan, terwijl zijn verdediging twee fouten maakte, resulterend in drie onverdiende punten.

In de inning bereikte lead-off hitter Kevin Moesquit het honk na een fout, waarna Mervin Gario en Bryan Engelhardt beiden een honkslag sloegen en voor het eerste punt zorgden. Een hierna volgende honkslag van Dudley Leonora leverde het tweede punt op, terwijl Engelhardt en Leonora beiden opschoven na een foute aangooi vanuit het outfield en zodoende dus in scoringspositie kwamen. Jeffrey Arends volgde met een puntscorende honkslag, waarna de eerste nul tot stand kwam na een grounder van Dashenko Ricardo. Vervolgens sloeg Phil Ortez een pop-fly naar fout gebied net naast het infield waar de bal werd gevangen door eerste honkman Rien Vernooij. Nadat de bal was gevangen vertrok Leonora van het derde honk om het vierde punt in deze slagbeurt te scoren en dus kreeg Ortez een opofferingsslag op zijn naam. Hierna voegde rookie Victor Draijer een RBI-single toe om de stand op 5-0 te brengen, waarna Markwell de inning eindelijk kon afsluiten met een strikeout.

En met die rally besliste Kinheim het duel al vroeg, want de Neptuniaanse aanval werd puntloos gehouden in de volgende vier slagbeurten door starter Tom Stuifbergen. De rechtshander stond zes honkslagen toen in de zevende innings die hij gooide en kreeg een punt tegen in de vijfde.

In de eerste vier innings bereikte Neptunus slechts eenmaal het honk en van de 12 nullen werden er maar twee in het outfield gemaakt. In de eerste zes innings kreeg de Rotterdamse ploeg slechts één loper in scoring positie, resulterend in het punt in de vijfde slagbeurt.

Na drie nullen op rij in de eerste inning kreeg Stuifbergen een lead-off single tegen van Gianison Boekhoudt in de tweede inning. Hierna volgden een pop-fly en een dubbelspel. Vanaf de pop-fly schakelde Stuifbergen negen slagmensen op rij uit.

In de vijfde inning sloeg Rien Vernooij een tweehonkslag met één uit om de eerste Neptunus-loper te worden die in scoringspositie kwam. Hij schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Benjamin Dille, die zelf achterbleef.

Na de vijf punten in de eerste slagbeurt hield Markwell Kinheim puntloos in de volgende vier innings. Hij kreeg drie nullen op rij in de tweede, maar zag de Haarlemmers weer in scoringspositie komen in de derde inning. Met één uit sloeg Jeffrey Arends een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Dashenko Ricardo. Phil Ortez volgde met een tweehonkslag, maar de lopers bleven achter op het tweede en derde honk. In de vijfde inning sloeg Dudley Leonora een honkslag met één uit, maar werd op het eerste honk door Markwell uitgeschakeld via een pick-off.

Nadat Neptunus had gescoord in de 2e5 pakte Kinheim het punt terug in de 1e6. Dashenko Ricardo opende met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende grounder van Phil Ortez.

Met een 6-1 achterstand werd Neptunus productiever in de laatste vier slagbeurten. In de 2e6 beroofde Kinheim-linksvelder Bryan Engelhardt Dwayne Kemp van een homerun. Met twee uit sloeg Kemp de bal het linksveld in waar Engelhardt opsprong en de bal boven het hek ving.

In de 2e7 leek Neptunus iets terug te kunnen doen. Met één uit kwamen de honk vol te staan toen Gianison Boekhoudt, Rien Vernooij en Christian Diaz allen een honkslag. Hierna sloeg Benjamin Dille een grounder naar tweede honkman Kevin Moesquit, die de bal vervolgens naar korte stop Dudley Leonora gooide. En daarmee schakelde hij Diaz gedwongen, die een sliding richting tweede honk maakte. Echter, de inning kwam ten einde toen ook Dille werd uitgegeven, vanwege hinderen door loper Diaz tijdens zijn opbreken van het dubbelspel op het tweede honk. En dus werd er niet gescoord en kwam de inning ten einde.

In de achtste werd Neptunus op rij uitgeschakeld door reliever Pim Walsma, maar scoorde daarna driemaal in de negende op closer Arshwin Asjes. Dwayne Kemp begon met vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Raily Legito. De twee scoorden toen Gianison Boekhoudt volgde met een homerun in diep rechtsveld. Met één uit sloegen Christian Diaz en Benjamin Dille beiden een honkslag. Met een 6-3 achterstan, slechts één uit en twee honklopers kreeg Neptunus plotseling de kans om de achterstand nog meer te verkleinen of het duel zelfs nog in eigen voordeel om te draaien. Maar de twee lopers bleven achter, want zowel Shurman Marlin als Shaldimar Daantji sloegen een vangbal op fout gebied, zodat het duel ten einde kwam.Curaçao Neptunus - Corendon Kinheim 4-6
RHE
Corendon Kinheim500001000-6121
Curaçao Neptunus000010003-492
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen, W (4-1)74-611
Pim Walsma11----
Arshwin Asjes1-1332
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, L (6-2)64-963
Berry van Driel24-3--
Jorian van Acker12----
Homerun: Neptunus: Gianison Boekhoudt (3)(9e,3-run,op Asjes).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:20 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordwestelijke wind 18 kmu,
windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 60%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.