Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint ruim in Hoofddorp
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers stond donderdagavond (18 juni) met 2-1 voor in de zesde inning toen UVV tot een rally van vijf punten kwam op weg naar een 10-2 overwinning. De wedstrijd werd na acht volledige innings gestopt, omdat de curfew van 22:30 uur was bereikt.

UVV sloeg 14 honkslagen, waaronder vier van Dennis De Quint.

De winst was de eerste voor UVV in de tweede helft van het seizoen, nadat de ploeg een week geleden in de eerste series tegen een 'sweep' aanliep tegen L&D Amsterdam Pirates.

(18 juni)
Beide ploegen scoorden een punt in de eerste inning, maar daarna keek UVV tegen een 2-1 achterstand aan in de zesde inning. UVV kwam vervolgens tot een rally van vijf punten om het duel in eigen voordeel om te draaien.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Gilmer Lampe een honkslag voor UVV met twee uit op starter Ricardo Hernandez Sanchez. Hij stal vervolgens het tweede honk en scoorde na een honkslag van Dennis De Quint.

Pioniers kwam langszij in hun eerste slagbeurt op Thijs Steenwijk. Daniel Fernandes begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Dirk van 't Klooster en scoorde na een honkslag van Danny Rombley. Pioniers kreeg daarna nog lopers op het tweede en derde honk na een honkslag van Vince Rooi, maar die bleven achter.

Terwijl Hernandez slechts één slagman tot het eerste honk toeliet in de volgende twee innings kwam Pioniers weer in scoringspositie in de tweede en derde slagbeurt. Maar de Hoofddorpers strandden opnieuw twee lopers in beide innings.

In de 1e4 was het UVV dat weer in scoringspositie kwam, maar verzuimde te scoren. Dennis De Quint begon met een honkslag en Mike Bazuin kreeg vier wijd, waarna een gedwongen nul op het derde honk volgde na een grounder van Brennan Nijhof. Met één uit schoven de twee lopers op naar het tweede en derde honk na een wilde worp, maar bleven daarna achter.

Pioniers nam een 2-1 voorsprong in de 2e4, maar liet dit keer de honken vol achter. Met twee uit kregen Daniel Fernandes en Dirk van 't Klooster vier wijd. Danny Rombley volgde met een puntscorende honkslag, resulterend in de voorsprong voor Pioniers en een werperswissel. Kevin Noordzij nam de pitching over, maar zorgde met vier wijd voor Vince Rooi voor volle honken. Pioniers liet daarna drie lopers achter toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

In de 1e6 kwam UVV tot een rally van vijf punten (twee onverdiend) om een beslissende voorsprong te nemen. Gilmer Lampe begon met een stootslag-honkslag, waarna Dennis De Quint een honkslag sloeg. Hierna volgde een fout op een opofferingsstootslag van Mike Bazuin, resulterend in het gelijkmakende punt. Een honkslag van Brennan Nijhof bezorgde UVV een 3-2 voorsprong en een opofferingsstootslag van Norbert Jongerius bracht twee lopers in scoringspositie. De honken kwamen vol te staan via vier wijd voor Thomas Smits, waarna het volgende punt werd gescoord na een honkslag van Dennis Ribbens. Reggie Bomberg nam daarna de pitching met volle honken over, maar gooide vier wijd op pinch-hitter Omar Williams en dat leidde tot het volgende punt. Een 'force play-grounder' van Tony Enos verhoogde de stand naar 6-2, maar daarna liet UVV drie lopers achter toen een grounder een einde maakte aan de productieve slagbeurt.

UVV voegde weer een punt toen in de zevende inning. Met twee uit en twee lopers op de honken werd Dennis Buring de nieuwe werpers voor Pioniers, maar hij werd begroet met een RBI-single van Dennis Ribbens.

In de achtste kwam UVV tot een rally van drie punten om de voorsprong op te voeren naar een comfortabele 10-2 stand. Met lopers op het eerste en derde honk en één uit, sloeg Dennis De Quint een punt binnen met een honkslag en dat bracht weer een nieuwe werper naar de heuvel. Sedley Karel nam het over, maar hij zag nog eens twee lopers schoven toen Mike Bazuin een honkslag sloeg en Brennan Nijhof volgde met een opofferingsslag.

Nadat in de vierde inning het tweede punt was gescoord werd Pioniers stilgehouden in de volgende vier slagbeurten. Nog maar één slagman wist het honk te bereiken en dat was Mark-Jan Moorman, die vier wijd kreeg met twee uit in de zevende inning.Vaessen Pioniers - UVV 2-10
RHE
UVV10000513-10140
Vaessen Pioniers10010000-262
(wedstrijd gestopt na acht complete innings vanwege de curfew-rule)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Thijs Steenwijk3.225622
Kevin Noordzij, W (1-1)3-1---
Jerremyh Angela0.2-1---
Timo van Ancum0.2-----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, L (4-3)5.143864
Reggie Bomberg1.1-2211
Dennis Buring0.2-1332
Sedley Karel0.2--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-3:01 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,1° C, noordwestelijke wind 26 kmu,
windkracht 4,2 Bft, luchtvochtigheid 66%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.