Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Productieve middelste innings bezorgen Amsterdam Pirates de winst
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates stond donderdagavond (18 juni) met 2-0 achter toen het driemaal scoorde in de vierde inning vs. HCAW.

Amsterdam won met 6-2 en bleef ongeslagen in de tweede helft van het seizoen, net als Corendon Kinheim.

Door de deelname aan het Europa Cup Toernooi, de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdagavond, het herstel van de werpers en nog eens drie komende dinsdagavond-wedstrijden tegen Curaçao Neptunus maakte Amsterdam hun startende pitching-rotatie voor de reeks tegen HCAW pas vandaag bekend. RHP Dennis Burgersdijk werd aangewezen voor de opener van vanavond. Hij wordt op zaterdag gevolgd door RHP Kevin Heijstek en LHP Kyle Ward op zondag. Dat betekent dat rechtshander Rob Cordemans aanstaande dinsdag de waarschijnlijke starter zal zijn tegen Neptunus in de opener van de nieuwe 3-game series tegen de Rotterdammers, die op drie opeenvolgende dinsdagavonden worden gespeeld.

(18 juni)
Dennis Burgersdijk startte vanavond voor Amsterdam. In zijn eerste start van het seizoen kreeg de rechtshander een 2-out double tegen in de eerste inning en een 2-out single in de tweede slagbeurt, maar hield HCAW puntloos.

In hun twee eerste slagbeurten kreeg Amsterdam Pirates de kans de score te openen op Sander Helmendach, maar liet in plaats daarvan vijf lopers achter.

In de openingsslagbeurt kreeg Amsterdam de eerste twee slagmensen op de honken toen Roelie Henrique begon met een stootslag-honkslag en Nick Urbanus werd geraakt door een worp. Met één uit sloeg Remco Draijer een honkslag. Henrique probeerde daarop te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Urbanus en Draijer schoven op de aangooi op naar het tweede en derde honk, maar bleven toen achter.

In de tweede inning kreeg Amsterdam de honken vol met één uit. Bas Nooij kreeg vier wijd en Jorin van Amstel sloeg een honkslag, waarna iedereen safe was op een 'force play-grounder' van Linoy Croes. Echter, de drie lopers strandden toen er een strikeout en vangbal volgden.

In de 1e3 was het HCAW dat drie lopers achterliet, maar ook een 1-0 voorsprong nam. Nadat Burgersdijk de eerste twee slagmensen met drie slag had uitgeschakeld gooide hij vier wijd op Roy Seltenrijch en Emersson Paula en kreeg een puntscorende honkslag tegen van Rossini Frolijk. De honken kwamen vol te staan toen ook Kevin Nieveld een vrije loop kreeg, maar die ging even later gedwongen uit ter afsluiting van de inning.

Nadat Amsterdam weer een loper in scoringspositie had achtergelaten in hun derde slagbeurt voegde HCAW weer een punt toe in de vierde inning. Rowan van Hoek en Raoell Kortstam begonnen met honkslagen, maar de eerste ging vervolgens gedwongen uit na een stootslag van Rikkert Kempen. Een hierna volgende honkslag van Peter van Doesburg leverde het tweede punt op. Terwijl de aangooi vanuit het outfield richting plaat ging probeerde Van Doesburg op te schuiven, maar werd op het tweede honk uitgeschakeld. Een grounder sloot de slagbeurt af, zodat Kempen op het derde honk achterbleef.

Even later kwam Amsterdam tot een rally van drie punten om de controle over de wedstrijd over te nemen. Met twee uit en Linoy Croes (velderskeus) op het eerste honk kreeg Roelie Henrique vier wijd. De twee scoorden op een hierna volgende tweehonklsag van Nick Urbanus om er een 2-2 stand van te maken. Kenny Berkenbosch volgde met een ground-rule double die Pirates op een 3-2 voorsprong zette.

Vanaf de vijfde inning nam Amsterdam meer afstand, terwijl de Pirates-pitching HCAW puntloos hield.

In de 2e5 opende Koen Nooij met vier wijd en werd Michael Duursma geraakt door een worp. Hierna nam Steven van Groningen de pitching over van Helmendach. Hij kreeg een gedwongen nul en een vangbal, maar kreeg daarna ook een puntscorende honkslag tegen van Linoy Croes die de stand op 4-2 bracht.

In de 1e6 raakte Burgersdijk lead-off hitter Jarreau Martina, die even later opschoof na een wilde worp. Met één uit nam Robin Schel de pitching over en sloot de slagbeurt keurig af.

Amsterdam scoorde weer een punt in de zesde. Nick Urbanus begon met vier wijd, bereikte het tweede honk toen een fout werd gemaakt bij zijn steelpoging en scoorde na een opofferingsslag van Remco Draijer.

De thuisploeg scoorde het zesde punt in de zevende slagbeurt. Nieuwe werper Tim Niekerk gooide vier wijd op Michael Duursma, Bas Nooij en Jorin van Amstel en werd daarna afgelost door Tony Kreisel. Met één uit zag hij het punt worden gescoord na een opofferingsslag van Roelie Henrique.

HCAW bereikte nog slechts tweemaal de honken in de laatste drie slagbeurten. In de zevende begon Peter van Doesburg met vier wijd, maar daarna schakelde Robin Schel de volgende drie slagmensen met drie slag uit. De linkshander gooide daarna vier wijd met één uit in de achtste, maar werd even later gesteund met een dubbelspel.

In de negende sloot Tom de Blok de wedstrijd af voor Pirates. De rechtshander kreeg drie nullen op rij en maakte een einde aan de wedstrijd met twee strikeouts.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 6-2
RHE
HCAW001100000-261
L&D Amsterdam Pirates00031110X-680
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (1-7)4 (*)24644
Steven van Groningen2-111-
Tim Niekerk- (**)-3-11
Tony Kreisel21-1--
(*) - Helmendach gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
(**) - Niekerk gooide op drie slagmensen in de zevende inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-1)5.163622
Robin Schel, H (1)2.242---
Tom de Blok12----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Winfried Berkvens, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:53 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13,1° C, noordwestelijke wind 23 kmu,
windkracht 3,9 Bft, luchtvochtigheid 66%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.