Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

UVV wint protest; duel vs. The Hawks gedeeltelijk overspelen
English
NIEUWEGEIN - Op donderdag (18 juni) maakte de KNBSB bekend dat de Protestcommissie een door UVV op 28 mei ingediend protest tijdens de wedstrijd tegen Mampaey The Hawks heeft behandeld en toegewezen. Als gevolg daarvan zal het duel vanaf de eerste helft van de vierde inning moeten worden overgespeeld.

Op donderdag 28 mei diende UVV een protest in tijdens de thuiswedstrijd tegen The Hawks, de opener van een 3-game series.
Met een 3-0 voorsprong voor The Hawks en één uit in de eerste helft van de vierde inning sloeg Kilian Jansen een honkslag voor Hawks. Nadat hij het honk had bereikt diende UVV een protest in en stelde dat de slagman had geslagen met een ongerechtigde knuppel. Er werd bevestigd dat de knuppel ongerechtigd was, maar er werden geen verdere stappen ondernomen. Volgens Regel 6.06(d2) had de slagman (Jansen) uitgegeven moeten worden en bovendien uit het veld moeten worden verwijderd. In plaats daarvan bleef Jansen in de wedstrijd als loper op het eerste honk. Hij stal later het tweede honk en met twee uit bereikte hij het derde honk na een honkslag van Odion Gouverneur, die even later ook het tweede honk stal. De twee lopers scoorden vervolgens op een honkslag om de voorsprong op te voeren naar 5-0.

Nadat UVV tweemaal scoorde in de 2e4 voegde The Hawks vier punten terug in de vijfde om de stand te verhogen naar 9-2. UVV kwam tot een rally van zes punten in de 2e5 en scoorde nog een punt in de achtste om langszij te komen, 9-9. Vanwege de curfew-regel werd het duel na acht complete innings afgesloten en eindigde met een 9-9 stand.

Omdat het protest is toegewezen zal de wedstrijd moeten worden overgespeeld vanaf de eerste helft van de vierde inning met twee uit, geen honklopers en een 3-0 voorsprong voor The Hawks. En uiteraard kan Jansen niet meer aan deze wedstrijd deelnemen, omdat hij nu is uitgegeven (tweede nul) en uit het veld is gestuurd vanwege het gebruik van een ongerechtigde knuppel.

Het restant van de wedstrijd is vastgesteld voor dinsdagavond 30 juni vanaf 19:30 uur op het complex van UVV in Vleuten.

Deze uitspraak betekent ook dat de eerste helft van het reguliere seizoen twee weken langer zal duren. Afgelopen dinsdag speelden L&D Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus tegen elkaar in een inhaalduel, wat toen de laatste wedstrijd uit de eerste helft was. Maar die zal nu dus officiëel pas op 30 juni worden afgesloten.

Afgelopen zaterdag appelleerde UVV eveneens dat een slagman een ongerechtigde knuppel gebruikte, dit keer in de thuiswedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates. Ook dat werd bevesigd, maar dit keer werd slagman Roelie Henrique uitgegeven en uit het veld gestuurd.

(18 juni)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.