Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Productieve dag voor Didi Gregorius
English
KISSIMMEE (LAKE BUENA VISTA), Florida (USA) - Mariekson 'Didi' Gregorius had woensdag (18 maart) een productieve dag voor de New York Yankees in een 12-5 overwinning tegen de Atlanta Braves.


...Didi Gregorius...
...2 singles, triple, run, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
De Yankees kwamen tot 14 honkslagen, waaronder drie van de in Amsterdam geboren Gregorius, die 3-uit-3, een punt scoorde en er ook eentje binnensloeg.

Gregorius, die tijdens deze Spring Training in een vijf wedstrijden lead-off hitter was voor de Yankees, stond nu als achtste slagman op de slagvolgorde tegen de Braves.

Nadat de Yankees een loper hadden achtergelaten in de eerste twee innings opende Gregorius de derde inning met een honkslag op starter Mike Foltynewicz. Toen volgende slagman José Pirela drie slag kreeg stal Gregorius het tweede honk. Er volgde een nieuwe strikeout, maar hierna scoorde Gregorius het openingspunt voor de Yankees op een honkslag van Chase Headley, wat leidde tot een werperswissel.

In de eerste helft van de vierde inning werd James Russell de nieuwe werper voor de Braves. Hij kreeg een lead-off double tegen van Garrett Jones, gevolgd door een homerun van Stephen Drew, die de stand opvoerde naar 3-0. Hierna ging Chris Young uit na een grounder, maar toen volgde Gregorius followed met zijn tweede honkslag in de wedstrijd, een line drive naar het rechtsveld. Dit keer bleef Gregorius achter, want twee vangballen sloten de inning af.

In de vijfde inning kwamen de Yankees tot een rally van vier runs. Chase Headley begon met vier wijd en vervolgens homerde Brian McCann. Hierna sloeg Mark Teixeira een tweehonkslag, waarna zijn pinch-runner Tyler Austin het derde honk bereikte na een grounder van Jones. Een nieuwe grounder zorgde voor de tweede nul, maar even later scoorde Austin op een honkslag van Chris Young. Werper James Russell werd vervolgens vervangen door Arodys Vizcaino en die werd begroet met een puntscorende driehonkslag van Gregorius op de eerste worp die hij afleverde. En daarmee namen de Yankees een 7-0 voorsprong.

In de 2e5 werd Gregorius vervangen door Cole Figueroa, die zijn positie van korte stop overnam.

In de zesde inning van dit duel werd Atlanta-catcher A.J. Pierzynski uit het veld gestuurd door de ervaren home plate umpire Joe West na aanmerkingen op slag-en-wijd.

Gregorius heeft nu in 10 wedstrijden gespeeld en slaat .273 (6-uit-22) met een tweehonkslag en twee triples. Hij scoorde drie punten en heeft er vier binnengeslagen.

(19 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.