Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates voegt extra (internationaal) oefenduel toe in komend weekeinde
English

...Amsterdam speelt extra duel op zondag...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates heeft een extra wedstrijd toegevoegd aan het oefenprogramma. Komend weekeinde speelt de ploeg drie in plaats van twee wedstrijden tegen het Duitse Solingen Alligators.

Aanvankelijk zouden de twee teams een enkele wedstrijd op zaterdag en zondag spelen. Maar nu is besloten dat de ploegen zondag een double-header van twee 7-inning wedstrijden zullen spelen.

De wedstrijd op zaterdag begint om 14:00 uur, zondag begint het eerste duel om 12:00 uur en staat de aanvang voor de tweede ontmoeting voorlopig op 14:30 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Ookmeer in Amsterdam.

Vorig jaar veroverde Solingen Alligators de Duitse kampioenstitel. De ploeg won de best-of-five finale tegen Heidenheim Heideköpfe met 3-1. In Game 4 van de Series bracht een 2-run homerun van Robin Drache in de vijfde inning de stand op 2-1 in voordeel van de Alligators, die de minimale voorsprong wist vast te houden en voor het eerst sinds 2006 weer landskampioen werd. Het was de tweede kampioenstitel in de clubhistorie.

Dit komende seizoen kan Solingen weer rekenen op de inbreng van werper Enorbel Marquez Ramirez. De linkshandige werper, die in december 40 jaar werd, is geboren in Cuba, maar heeft al enige jaren de Duitse nationaliteit. Marquez kwam ook uit voor de Duitse Nationale Ploeg, waaronder het Europees Kampioenschap van vorig jaar in Tsjechië. De afgelopen vijf seizoenen gooide Marquez voor Telemarket Rimini in de Italian Baseball League.

Ook actief voor Solingen zijn werpers Andre Hughes en Chris Mezger. Beiden speelden in het verleden in de Nederlandse Hoofdklasse. Mezger in 2013 voor UVV en Hughes in 2009 voor Mr. Cocker HCAW, waar hij toen teamgenoot was van huidige Amsterdam-pitcher Kyle Ward.


...Andre Hughes...

...Chris Mezger...
(© Foto's: Henk Seppen)

(19 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.