Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Snoopy Global Ambassador voor Wereldkampioenschap Pupillen
English
TAIPEI CTY (Taiwan) - De World Baseball Softball Confederation (WBSC), de wereldbond voor honkbal en softbal, heeft woensdag (18 maart) bekend gemaakt dat de wereldberoemde strip-icoon Snoopy uit de strip Peanuts de officiële 'Global Ambassador' is geworden van het Wereldkampioenschap Onder 12 jaar van dit jaar. De derde editie van het evenement zal plaatsvinden in Tainan (Taiwan) van 24 juli tot en met 2 augustus.

De bekendmaking vond plaats op het Daan Forest Park in Taipei City en werd gedaan door WBSC-President Riccardo Fraccari. De Italiaan kreeg daarbij gezelschap van de burgemeester van Tainan Ching-Te Lai, de Adjunct-Directeur van de Sportadministratie van het Taiwanese Ministerie van Onderwijs Tai-Ling Peng en de Ere-Voorzitter van de Chinese Taipei Baseball Association Tom Peng. Na de bekendmaking volgde een dans uitgevoerd door een levensgrote Snoopy en Charlie Brown.

,,Snoopy's rol kan helpen bij het bewust zijn van en interesse in sport onder meer jonge mensen, vooral de 'digitale generatie''', stelde Fraccari. ,,Snoopy wordt wereldwijd omhelsd door vele culturen en samenlevingen en Snoopy's betrokkenheid bij en promotie van het Honkbal WK onder de 12 jaar kan een synergie produceren, waarvan we hopen dat meer jonge mensen zich bezig gaan houden met sport en de voordelen van sport - zowel op als buiten het sportveld.''

Als onderdeel van zijn rol als wereldwijde ambassadeur van het evenement zal Snoopy worden opgenomen in de officiële uitstraling en het logo van het Wereldkampioenschap onder de 12 jaar.

Tijdens het evenement in Tainan zullen er speciale gebieden zijn waar Snoopy en de andere leden van de Peanuts-groep zichtbaar aanwezig zijn. Snoopy zal zelf ook in het stadion zijn tijdens het toernooi voor interactie met de fans.

Twaalf landen nemen deel aan het WK van dit jaar.
In Groep A spelen Cuba, Chinese Taipei, Zuid-Korea, Venezuela, Brazilië en Rusland.
In Groep B spelen Japan, USA, Mexico, Australië, Nicaragua en Frankrijk.

Het eerste onder-12 WK werd gewonnen door Taiwan in 2011, waarna de USA won in 2013. Onlangs wees de WBSC de organisatie van de komende drie edities (2015, 2017, 2019) toe aan Tainan. De eerste twee evenementen werden gespeeld in de Taiwanese hoofdstad Taipei City.

In de wereldberoemde krantenstrip en televisie-tekenfilmserie Peanuts is Snoopy de hond van Charlie Brown. De twee, maar ook de andere karakters in de strip, spelen regelmatig honkbal. Snoopy speelde eveneens en was ook de manager van het team van Charlie Brown. De komische strip werd gecreëerd door de Amerikaanse tekenaar Charles M. Schulz (1922-2000) en werd voor het eerst gepubliceerd in negen kranten op 2 oktober 1950. De strip is de meest populaire en invloedrijke in de historie van de komische strips met 17.897 verschillende stroken gepubliceerd tot februari 2000. Op het hoogtepunt werd de strip gepubliceerd in 2600 kranten met 355 miljoen lezers in 75 landen, vertaald in 21 verschillende talen.

(19 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar marco@stoovelaar.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.