Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers houdt The Hawks opnieuw puntloos
English
DORDRECHT - Vaessen Pioniers boekte vandaag (zondag 19 april) de derde opeenvolgende shutout door met 10-0 te winnen bij Mampaey The Hawks.

Pioniers opende de score met drie runs in de eerste inning op starter Bobby Carrington, die werd opgevolgd door Kevin van Veen, Mitchell Berghmans, Quinn Tramm en Maikel Berghmans.
Elton Koeiman startte voor Pioniers en werd opgevolgd door Reggie Bomberg en Swen Huijer.

Quintin De Cuba sloeg 4-uit-6 voor Pioniers met een double en homerun en sloeg ook vier punten binnen.

(19 april)
Pioniers zette de toon door driemaal te scoren in de eerste slagbeurt op starter Bobby Carrington. De ploeg kwam al snel tot scoren, want Daniel Fernandes opende met een honkslag en scoorde toen Danny Rombley volgde met een tweehonkslag. Hierna sloegen ook Dirk van 't Klooster en Vince Rooi een honkslag om de stand op 2-0 te brengen. Na een binnenhoog leverde Quintin De Cuba de vijfde honkslag af in deze inning om het derde punt binnen te brengen. Later in de slagbeurt liet de ploeg de honken vol achter.

Het vierde punt werd toegevoegd in de derde inning toen De Cuba opende met een homerun.

In de volgende slagbeurt verhoogde Pioniers de voorsprong naar 6-0. Met twee uit bereikte Vince Rooi het honk na een fout, waarna Mark-Jan Moorman werd geraakt door een worp. Beiden scoorden toen De Cuba volgde met een tweehonkslag en dat leidde tot een werperswissel.

In de zesde werd het zevende punt genoteerd toen Rooi opende met een honkslag en ging scoren toen een klap van Kevin Dirksen eindigde in een fout.

Pioniers had de kans het duel met 10 punten verschil te eindigen, maar dat werd voorkomen door de verdediging van The Hawks, waardoor de Hoofddorpse ploeg 12 lopers achterliet in de eerste zeven innings.

Het verschil van tien punten werd wel bereikt, maar Pioniers had alle negen slagbeurten nodig om zover te komen. In de achtste werd een punt toegevoegd na een honkslag van Kevin Weijgertse, maar bleven ook weer twee lopers achter. In de negende brachten een tweehonkslag van Taylor Clemensia en een grounder van Mark-Jan Moorman de stand op 10-0. De negende was de enige slagbeurt waarin Pioniers geen loper op de honken achterliet.

The Hawks kreeg weinig mogelijkheden iets terug te doen. In de eerste inning kreeg Chris Williams vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Amir Daou, maar die werd op het tweede honk uitgeschakeld toen hij wilde opschuiven. Williams bleef daarna achter. In de derde sloeg Jules Peters een honkslag met één uit, maar werd op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off. In de vierde draaide Pioniers een dubbelspel en in de volgende drie innings bereikten maar twee spelers de honken.

The Hawks was het meest productief in de laatste twee innings. In de achtste begon Louie-Jay Sienders met een honkslag, en kreeg Michel Offerman vier wijd met één uit, maar daarna volgden twee gedwongen nullen. In de negende stonden er lopers op het eerste en tweede honk met twee uit, maar maakte een dubbelspel een einde aan de wedstrijd.Mampaey The Hawks - Vaessen Pioniers 0-10
RHE
Vaessen Pioniers301201012-10141
Mampaey The Hawks000000000-086
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (1-0)5313--
Reggie Bomberg3312--
Swen Huijer1--3--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Bobby Carringon, L (0-1)3.213764
Kevin van Veen2.141111
Mitchel Berghmans11-1--
Quinn Tramm11-31-
Maikel Berghmans1--222
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rutger Druijve, 1B-Coen van Lierop, 3B-Stenar van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:19 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12° C, zuidelijke wind 8 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.