Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Alfred Cop)

Neptunus wint ruim na verrassende nederlaag
English
BUSSUM - Na de verrassende nederlaag op zaterdag won landskampioen Curaçao Neptunus vandaag (zondag 19 april) met 14-2 in zeven innings bij HCAW. Neptunus sloeg 17 honkslagen, waaronder drie van Urving Kemp en Shaldimar Daantji. Beiden sloegen ook drie punten binnen, terwijl Gianison Boekhoudt er vier binnensloeg. Dwayne Kemp homerde voor Neptunus.

Diegomar Markwell gooide de eerste zes innings voor Neptunus, waarna Loek van Mil de zevende en laatste inning gooide.
Sander Helmendach startte voor HCAW en werd op de heuvel gevolgd door Bob Klaarenbeek, Steven van Groningen, Marco Schel en Tony Kreisel.

Neptunus stond met 10-2 voor na vier innings, waarna er vier werden toegevoegd in de zevende om het verschil van tien te bereiken.

Voor de wedstrijd werd de ceremoniële eerste bal gegooid door voormalig HCAW-speler Clive Mendes. De wedstrijd was de 1.700e voor HCAW in de hoogste Nederlandse honkbalafdeling. HCAW werd hiermee de eerste club die deze mijlpaal bereikte.

(19 april)
Neptunus besliste het duel in de eerste vier slagbeurten met het scoren van tien punten.

In de openingsslagbeurt werden vier punten gescoord met twee uit op vijf honkslagen. Nadat HCAW-starter Sander Helmendach de eerste twee slagmensen had uitgeschakeld sloeg Raily Legito een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Gianison Boekhoudt. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Dwayne Kemp een honkslag sloeg en Shurman Marlin vier wijd kreeg. Twee punten werden daarna gescoord op een honkslag van Urving Kemp, waarna Shaldimar Daantji een RBI-double toevoegde om de stand op 4-0 te brengen.

HCAW pakte een punt terug in de eigen eerste beurt op Diegomar Markwell. Met twee uit kwam Emersson Paula na een fout op het honk en ging scoren op een honkslag van Jarreau Martina.

Beide teams scoorden eenmaal in de tweede inning. Neptunus dankzij een 'force play-grounder' van Gianison Boekhoudt, HCAW dankzij een honkslag van rookie Boyd Tuhumury.

Neptunus nam meer afstand in de derde en vierde inning. In de derde sloeg Urving Kemp een honkslag met één uit scoorde op een tweehonkslag van Shaldimar Daantji, resulterend in een werperswissel. Daantji schoof even later op na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Christian Diaz.

Drie punten werden toegevoegd in de vierde inning. Lead-off hitter Gianison Boekhoudt werd geraakt door een worp, waarna Dwayne Kemp vier wijd kreeg. One-out singles van Urving Kemp en Shaldimar Daantji zorgden daarna voor twee runs en een nieuwe werper. Steven van Groningen werd HCAW's derde werper, maar hij werd begroet met een RBI-single van Mourik Huijser die de stand op 10-2 bracht.

Neptunus werd puntloos gehouden in de vijfde en zesde inning, maar had nog minimaal twee punten nodig om het verschil op 10 te brengen, zodat het duel voortijdig kon worden afgesloten. Die punten, en meer, kwamen in de zevende toen de Rotterdammers viermaal scoorden. Met één uit sloegen Benjamin Dille en Rien Vernooij honkslagen, schoven op na een wilde worp en scoorden beiden op een honkslag van Gianison Boekhoudt. Even later homerde Dwayne Kemp om er 14-2 van te maken.

HCAW sloeg slechts vier honkslagen op twee werpers. Na gescoord te hebben in de eerste en tweede inning liet HCAW lopers achter op het eerste en tweede honk in de vierde inning. De ploeg ging op rij uit in de vijfde en zesde slagbeurt, waarna een loper werd achtergelaten in de 2e7 op Loek van Mil, die Markwell was opgevolgd.HCAW - Curaçao Neptunus 2-14 (7 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus4123004-14172
HCAW1100000-244
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (1-0)653421
Loek van Mil11----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-1)2.111876
Bob Klaarenbeek1-2333
Steven van Groningen1.2-11--
Marco Schel1.11-444
Tony Kreisel0.2--1--
Homerun: Neptunus: Dwayne Kemp (1)(7e,2-run,op Schel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:19 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
1.700e wedstrijd van HCAW in de Hoofdklasse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12° C, zuidelijke wind 4 kmu, luchtvochtigheid 55%.
...Clive Mendes gooit de ceremoniële eerste bal...

...Loek van Mil in actie voor Neptunus...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.