Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim beslist duel vs. DSS in 8e inning
English
HAARLEM - Corendon Kinheim, dat zaterdag bijna met lege handen stond, won vandaag (zondag 19 april) met 6-2 vs. DSS, maar besliste het duel niet voor de achtste inning toen er viermaal werd gescoord.

Met een 2-1 voorsprong scoorde Kinheim viermaal in de achtste op een 2-run single van Dudley Leonora, opofferingsslag van Jeffrey Arends en een honkslag van Jochem Koedijk.

Glenn Wassink, Pim Walsma en Scott Ronnenbergh gooiden voor Kinheim, Tim Halderman en Jorn van Ingen gooiden voor DSS.

(19 april)
Kinheim had zaterdag een 'close call' tegen DSS en won het duel toen pas in de negende inning. Vandaag stond Kinheim slechts met 2-1 voor na zeven inning en kwam toen tot een rally van vier punten in de achtste om een beslissende voorsprong te nemen.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning opende Kinheim de score in de derde slagbeurt. Jasper Keijzer begon toen met een honkslag en Kevin Moesquit volgde met een tweehonkslag. Een opofferingsslag van Mervin Gario zorgde daarna voor het eerste punt.

DSS kwam langszij in de volgende slagbeurt. Met één uit kreeg Sven Jongejans vier wijd en schoof op na een wilde worp. Hierna kreeg Ryan Miner vier wijd en sloeg Tino van Erk een honkslag. De honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield en die stelde Jongejans in staat het gelijkmakende punt te scoren.

Kinheim hernam de leiding in de vijfde. Jochem Koedijk begon met vier wijd en ging scoren toen een outfield-fout volgde op een honkslag van Kevin Moesquit.

Na het scoren van de gelijkmaker in de vierde werd DSS puntloos gehouden in de volgende vier slagbeurten. Kinheim-starter Glenn Wassink stond maar één slagman tot de honken toe en schakelde de laatste zeven slagmensen op rij uit. Pim Walsma nam het over in de achtste en kreeg drie nullen op rij.

In de 2e8 besliste Kinheim het duel door viermaal te scoren. Mervin Gario begon met een honkslag en Dashenko Ricardo sloeg een tweehonkslag. Hierna verving Jorn van Ingen starter Tim Halderman, die een solide wedstrijd had gegooid. Van Ingen werd begroet met een 2-run single van Dudley Leonora, waarna een opofferingsslag van Jeffrey Arends het volgende punt binnenbracht. Later in deze beurt verhoogde een honkslag van Jochem Koedijk de stand naar 6-1.

DSS scoorde nog eenmaal in de 1e9 op nieuwe werper Scott Ronnenbergh. De honken kwamen vol te staan toen Sven Jongejans en pinch-hitter Shane Boeree begonnen met honkslagen en Tino van Erk vier wijd kreeg met één uit. Een 'force play-grounder' van Seb Visser volgde, resulterend in het punt, waarna de honken weer vol kwamen via vier wijd voor Joffrey Heus. Maar een vangbal maakte toen een einde aan de inning, zodat drie lopers achterbleven.Corendon Kinheim - DSS 6-2
RHE
DSS000100001-242
Corendon Kinheim00101004X-6101
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (0-1)7 (*)12844
Jorn van Ingen12-22-
(*) - Halderman gooide op twee slagmensen in de achtste inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, W (1-0)73221-
Pim Walsma, H (1)11----
Scott Ronnenbergh112211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:15 uur.

Game Notes: Opening Weekend seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11° C, zuidelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.