Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint vs. The Hawks via rally in 6e inning
English
HAARLEM - DSS stond zaterdamiddag (20 juni) vs. Mampaey The Hawks met 3-0 achter na twee innings en met 3-2 in de tweede helft van de zesde inning, maar kwam daarna tot een rally van vijf punten. Met een 7-3 voorsprong zal DSS hoe The Hawks de achterstand verkleinde, maar hield de voorsprong vast en won met 7-6.

The Hawks 'outhit' DSS met 9-8, waaronder drie hits van Odion Gouverneur.

The Hawks diende een protest in tegen het meespelen van Koen Halderman, die vandaag de linksvelder was bij DSS. The Hawks stelde dat Halderman nog een deel van een schorsing moest uitzitten, die hij had gekregen nadat hij eerder dit seizoen uit het veld werd gestuurd als speler van het Rookie League-team van DSS.

(20 juni)
The Hawks opende de score met twee punten in de eerste inning op rookie Mike Groen, die vandaag de plek in de rotatie innam van Jorn van Ingen. De laatste was doorgeschoven naar de opener op donderdagavond toen de aangekondigde starter Rik Geestman werd doorgestreept vanwege een blessure.

In de openingsslagbeurt begon Odion Gouverneur met een honkslag voor de bezoekers, stal vervolgens het tweede honk en scoorde toen een klap naar het outfield van Brian Raap eindigde in een fout. Raap bereikte het tweede honk op zijn klap, waarna hij opschoof na een grounder en scoorde via een doorgeschoten bal.

The Hawks voegde een punt toe in de tweede inning. Steven Wharwood begon met een honkslag, schoof op toen Gino Hersilia vier wijd kreeg, stal het derde honk en scoorde op een grounder van Louie-Jay Sienders.

In de volgende innings hield Groen The Hawks puntloos. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de vierde inning en The Hawks strandde vier lopers in scoringspositie tot in de zevende inning. Bovendien werd Groen ondersteund met een aanvallende comeback van DSS en verliet de heuvel met een 7-3 voorsprong voor de Haarlemmers.

The Hawks-starter Evan Simons stond slechts één slagman tot de honken toen in de eerste vier innings en dat was Tino van Erk, die een honkslag sloeg met één uit in de tweede inning.

Met een 3-0 achterstand scoorde DSS tweemaal in de vijfde. Van Erk opende met vier wijd en kreeg het tweede honk na schijn. Hij schoof op na een honkslag van Koen Halderman, die even later uitging bij een steelpoging. Een grounder van Joffrey Heus stelde Van Erk in staat te scoren, waarna back-to-back doubles van Shane Boeree en Mitchel Dautzenberg resulteerden in het volgende punt om de achterstand terug te brengen naar 3-2.

DSS sloeg toe met vijf punten in de zesde inning om het duel in eigen voordeel om te draaien. Lex Leijenaar en Mitchell Koot begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferinsstootslag van Ryan Miner. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Tino van Erk opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten. Hierna werd Laurens Oele ingebracht als opvolger van Simons. Maar die raakte volgende slagman Koen Halderman met een worp die de stand in balans bracht. Joffrey Heus volgde met een squeeze-opofferingsstootslag die Koot over de plaat bracht en DSS op een 4-3 voorsprong zette. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Shane Boeree vier wijd kreeg, waarna Mitchel Dautzenberg de honken schoonveegde met een 3-run triple om de stand op 7-3 te brengen in het voordeel van DSS.

Echter, The Hawks brach de spanning weer terug in de laatste innings.

In de 18 nam Max Ploegstra de pitching over voor DSS, maar moest twee hits en twee runs incasseren. Julian Goins begon met een tweehonkslag, waarna Gregory Trinidad vier widj kreeg en de honken vol kwamen toen Steven Wharwood een honkslag sloeg. Na drie slag voor de volgende slagman leverde een wilde worp van Ploegstra tot een punt, net als een hierna volgende grounder van Louie-Jay Sienders. Maar The Hawks liet daarna een loper op het derde honk achter.

DSS kreeg nog twee honklopers in de volgende twee innings, maar wist geen punten meer toe te voegen. In de 2e7 kreeg Ryan Miner vier wijd met twee uit, maar die strandde. In de 2e8 had DSS twee uit toen Shane Boeree een honkslag sloeg. Hij werd vervangen door pinch-runner Daan Halderman, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte, maar even later uitging bij een steelpoging, waardoor de inning ten einde kwam.

In de negende werd closer Kevin Geestman de nieuwe werper voor DSS. Hij begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een honkslag tegen van Berend Ruben en raakte Julian Goins met een worp. Een fout op een grounder van Gregory Trinidad leverde een punt op en verkleinde de achterstand naar 7-6. Echter, een gedwongen nul op het derde honk sloot de wedstrijd af en stelde de winst voor DSS veilig.DSS - Mampaey The Hawks 7-6
RHE
Mampaey The Hawks210000021-690
DSS00002500X-783
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-8)5.1-2655
Laurens Oele, BS (1)2.222222
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Mike Groen, W (2-1)751631
Max Ploegstra111222
Kevin Geestman, SV (4)12-11-
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-John Beltman, 1B-Coen van Lierop, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:45 uur.

Game Notes:
The Hawks diende een protest in tegen het meespelen van Koen Halderman in het team van DSS en stelde dat hij nog een deel van een schorsing moest uitzitten, die hij had gekregen nadat hij uit het veld werd gestuurd als speler van het Rookie League-team van DSS.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C, noordwestelijke wind 16 kmu,
windkracht 3,0 Bft, luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.