Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus maakt met shutout einde aan Kinheim's winning streak
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam zaterdagmiddag (20 juni) tot een 8-0 shutout tegen Corendon Kinheim. Hiermee kwam Kinheim's winning streak twaalf wedstrijden ten einde.

Met de winst keerde Neptunus terug naar de tweede plaats, terwijl Kinheim naar de derde plaats zakte.

Neptunus 'outhit' Kinheim met 14-3 en had zes spelers die twee honkslagen sloegen. Kinheim maakte ook nog eens vier verdedigende fouten, die bijdroegen aan zes onverdiende punten.

(20 juni)
De wedstrijd begon niet goed voor Kinheim in Rotterdam. De ploeg verloor niet alleen de wedstrijd, maar ook Kevin Moesquit. De tweede honkman opende de wedstrijd met een honkslag, maar net na het bereiken van het eerste honk greep hij naar zijn been en strompelde terug naar het honk. Een korte onderbreking volgde en Niels van Weert werd ingezet als pinch-runner voor Moesquit, die een hamstring-blessure had opgelopen. Bericht werd dat hij mogelijk twee weken niet in actie zal kunnen komen. Van Weert schoof op na een opofferingsstootslag van Mervin Gario, waarna Bryan Engelhardt vier wijd kreeg, maar de lopers bleven achter.

In de eigen eerste slagbeurt opende Neptunus de score snel op starter Nick Veltkamp. Stijn van der Meer begon met een honkslag en Dwayne Kemp kwam op het honk via een stootslag-honkslag. Benjamin Dille volgde met een tweehonkslag en zo werd het eerste punt geboren.

De thuisploeg voegde het volgende punt toe in de tweede inning. Met één uit sloeg Gyenuar Lopez een tweehonkslag langs de linksveldlijn en dit keer bereikte Shaldimar Daantji het honk na met een stootslag-honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk ging Daantji gedwongen uit op een klap van Stijn van der Meer, maar dat stelde ook Lopez in staat het tweede punt te scoren. De inning eindigde daarna met een dubbelspel.

Na twee puntloze innings kwam Neptunus tot een rally van vier (onverdiende) punten in de vijfde slagbeurt. Dwayne Kemp begon met een tweehonkslag en leek daarna te worden uitgeschakeld in of een pick-off of rundown, maar een foute aangooi stelde hem in de gelegenheid veilig het derde honk te bereiken. Met één uit scoorde Kemp op een wilde worp. Nadat een pop-fly de tweede nul opleverde sloeg Rien Vernooij een driehonkslag langs de rechtsveldlijn en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Christian Diaz, die bijna eindigde in een botsing tussen linksvelder Bryan Engelhardt en midvelder Jochem Koedijk. De laatste maakte een duikende poging de bal te vangen, maar die viel op het gras. Even later leverde Adrian Anthony een puntscorende honkslag af om Diaz binnen te brengen. Neptunus kreeg nog een honkloper toen Gyenuar Lopez vier wijd kreeg en dat betekende het einde voor Nick Veltkamp, die elf honkslagen had moeten incasseren. David Bergman nam het over, maar zijn eerste worp eindigde in een RBI-single van Shaldimar Daantji die de stand opvoerde naar 6-0.

Nadat Bergman drie nullen op rij had gekregen in de zesde voegde Neptunus weer twee runs toe in de zevende inning op reliever Scott Ronnenbergh. Rien Vernooij kwam na een fout op het honk, waarna de honken volkwamen toen Christian Diaz vier wijd kreeg en Adrian Anthony een honkslag sloeg. Gyenuar Lopez zorgde hierna voor een punt met een honkslag en toen een outfield-fout volgde kon nog een punt worden aangetekend. Na een vangbal eindigde de inning met een dubbelspel en dat was Kinheim's derde in deze wedstrijd en 'league-leading' 41e van het seizoen.

Kenny Van Den Branden gooide zeven solide innings voor Neptunus en stond slechts drie honkslagen toe. Met één uit in de tweede inning gooide de rechtshander vier wijd op Phil Ortez, maar draaide Neptunus daarna een dubbelspel. De Belg kreeg vervolgens drie nullen op rij in de derde en vierde inning. In de vijfde kwam Ortez weer op het honk, dit keer via een honkslag, maar volgden twee nullen. In de zevende was het wederom Ortez die de honken bereikte voor Kinheim, dit keer na een foute aangooi met twee uit. Victor Draijer volgde met een tweehonkslag, maar de Haarlemmers liet twee lopers in scoringspositie achter.

In de achtste inning nam Kevin Kelly de pitching over en kreeg drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts. Loek van Mil gooide de negende inning voor Neptunus. De lange rechtshander gooide eenmaal vier wijd, maar kwam ook tot drie strikeouts om het duel af te sluiten.Curaçao Neptunus - Corendon Kinheim 8-0
RHE
Corendon Kinheim000000000-034
Curaçao Neptunus11004020X-8141
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, L (3-3)4.2221162
David Bergman1.1--1--
Scott Ronnenbergh2-122-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (6-1)7523--
Kevin Kelly12----
Loek van Mil131---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:23 uur.

Game Notes:
2-minuten 'injury delay' 1e1 nadat Kevin Moesquit (Kinheim) 1e honk bereikt; Moesquit verlaat wedstrijd met hamstring-blessure.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17° C, noordwestelijke wind 10 kmu,
windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.