Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers ontsnapt aan verlies en wint na 'walk-off error' in 9e
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers stond zaterdag (20 juni) in de zevende inning met 4-0 achter en leek de tweede nederlaag in drie dagen te moeten slikken vs. UVV, maar won dit keer met 5-4. Na verlies met 22-5 in de inhaalwedstrijd vs. Corendon Kinheim had Pioniers het een week geleden ietwat moeilijk in de 3-game series vs. Mampaey The Hawks tijdens de opening van het tweede seizoensdeel. Afgelopen donderdag verloor Pioniers met 10-2 vs. UVV.

Vandaag verkleinde Pioniers de achterstand naa 4-2 door te scoren in de zevende en achtste inning. In de negende slagbeurt kwam de thuisploeg langszij, waarna het winnende punt werd gescoord op een fout met twee uit, zodat een nieuwe nederlaag werd voorkomen.

(20 juni)
UVV opende de score met twee runs in de tweede inning op starter Lars Huijer. Dennis De Quint en Mike Bazuin begonnen met honkslagen. Met één uit was iedereen safe toen er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Norbert Jongerius. De tweede nul volgde toen De Quint gedwongen uitging op thuis na een grounder van Jamie Verheyleweghen, maar daarna werd Dennis Ribbens geraakt door een worp en dat zette UVV op voorsprong. Hierna gooide Huijer vier wijd op Joris van Ballegooy om het tweede punt binnen te brengen, maar UVV liet drie lopers achter toen een vangbal de inning afsloot.

UVV voegde het volgende punt toe in de vierde inning. Met één uit kregen Verheyleweghen en Van Ballegooy vier wijd, waarna Tony Enos volgde met een punscorende honkslag die er 3-0 van maakte.

In de zesde verhoogde UVV de stand naar 4-0, maar liet opnieuw drie lopers achter. Een ook nu leidden vrije lopen tot het punt. Met twee uit gebeurde er iets zeer zeldzaam, want UVV kreeg de honken vol nadat Joris van Ballegooy, Tony Enos en Gilmer Lampe allen op rij werden geraakt door een worp! Huijer realiseerde dit met het gooien van slechts vijf worpen en hierna gooide hij vier wijd op Dennis De Quint, waardoor weer werd gescoord. Dat betekende het einde voor de rechtshander. Hij werd opgevolgd door Sedley Karel, die de inning afsloot met drie slag en uiteindelijk winnende werper zou worden!

In het restant van de wedstrijd hield Karel UVV (zijn voormalige team) hitloos, terwijl Pioniers het duel in eigen voordeel zou omdraaien.

UVV-starter Jim Ploeger kwam in de eerste zes innings die hij gooide niet in de problemen. In deze innings gooide de linkshander zevenmaal drie slag en stond slechts één honkslag toe. Na de eerste zes slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld gooide Ploeger tweemaal vier wijd in de derde. Hij volgde met tweemaal drie slag en een vangbal sloot de inning af. In de vierde, met twee uit, sloeg Mark-Jan Moorman een honkslag, maar hierna schakelde Ploeger weer zeven slagmensen op rij uit.

Met een 4-0 achterstand scoorde Pioniers het eerste punt in de zevende inning toen Ploeger vier honklopers moest toestaan. Ploeger raakte lead-off hitter Mark-Jan Moorman met een worp en kreeg toen een honkslag tegen van Kevin Dirksen. Een fout op een 'force play-grounder' van Kevin Weijgertse leidde vervolgens tot het punt. Met één uit sloeg Quintin De Cuba. Dirksen werd doorgestuurd om te scoren, maar werd uitgeschakeld op de plaat, waarna een vangbal de inning afsloot.

In de 2e8 nam Jerremyh Angela de pitching over van Ploeger. De linkshander kreeg een lead-off homerun tegen van Dirk van 't Klooster. Dit was de eerste homerun van het seizoen voor de all-time hit leader en pas zijn vijfde sinds 2006. Na de homerun schakelde Angela drie slagmensen op rij uit.

In de 2e9 liet UVV de wedstrijd uit de handen glippen. Angela begon met vier wijd voor Kevin Dirksen en Kevin Weijgertse en werd opgevolgd door Ian Delamarre. De twee lopers schoven op toen er geen nul volgde op een velderskeus-opofferingsstootslag van pinch-hitter Taylor Clemensia. Hierna kreeg Delamarre een 2-run single tegen van Quintin De Cuba die de stand in balans bracht! Met Clemensia op het derde honk stal De Cuba het tweede honk, maar hierna werden Daniel Fernandes en Dirk van 't Klooster uitgevangen. De wedstrijd leek even later te moeten worden verlengd toen Danny Rombley de bal richting eerste honkman Jamie Verheyleweghen sloeg. Echter, de Belg maakte een fout die Clemensia in staat stelde het winnende punt te scoren.Vaessen Pioniers - UVV 5-4
RHE
UVV020101000-442
Vaessen Pioniers000000113-552
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jim Ploeger783311
Jerremyh Angela, H (1)1 (*)-2133
Ian Delamarre, BS (1), L (0-1)0.2--11-
(*) - Angela gooide op twee slagmensen in de negende inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer5.254442
Sedley Karel, W (2-1)3.12----
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Niek Elshof, Rutger Druijve, 3B-Jan-Willem van der Paauw.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Jason Houtkamp.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordwestelijke wind 19 kmu,
windkracht 3,4 Bft, luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.