Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates shuts out HCAW in 7 innings
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates kwam zaterdagmiddag (20 juni) tot een 10-0 shutout tegen HCAW. Amsterdam is nu de enige ongeslagen ploeg in de tweede helft van de regulier competitie, want Corendon Kinheim verloor vandaag bij Curaçao Neptunus.

Pirates sloeg vroeg toe in de wedstrijd, dankzij homeruns van Roelie Henrique en Linoy Croes. De klap van Croes was een grand slam. Starting pitcher Kevin Heijstek stond slechts twee honkslagen toe in zes innings.

(20 juni)
Amsterdam Pirates zette de toon vandaag in de eerste twee innings. Startende werper Kevin Heijstek kreeg drie nullen op rij in beide innings en werd gesteund met vijf runs, dankzij twee homeruns.

In de tweede helft van de eerste inning opende Roelie Henrique met een homerun op de eerste worp gegooid door Bob Klaarenbeek. De linkshander was aanvankelijk niet aangewezen als startende werper, want rechtshander Giovanni Tensen zou eigenlijk beginnen. Echter, eerder in de week blesseerde Tensen zijn enkel tijdens een training en was nog niet in staat vandaag te gooien.

In de 2e2 kreeg Amsterdam de honken vol met één uit. Remco Draijer begon met vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen er een fout werd gemaakt tijdens zijn steelpoging met één uit. Hierna kreeg Rashid Gerard ook vier wijd. Nadat de twee lopers een double steal hadden uitgevoerde kwamen de honken vol toen ook Jorin van Amstel vier wijd kreeg van Klaarenbeek. Hierna maakte Linoy Croes (die vorig seizoen uitkwam voor HCAW) goed contact op een 2-slag-2-wijd worp en sloeg een grand slam homerun langs de rechtsveldlijn om Pirates een snelle 5-0 voorsprong te bezorgen.

Croes sloeg zijn laatste Hoofdklasse-homerun op 18 april 2013 toen hij voor HCAW speelde in een duel bij Vaessen Pioniers, zijn toenmalige voormalige ploeg. Hij homerde toen op een werper met bijna dezelfde naam. Vandaag homerde hij op Bob Klaarenbeek, in 2013 homerde hij op Joran Klarenbeek.

Nog een paar feitjes, in 2013 homerde Croes als speler van HCAW, vandaag homerde hij tegen HCAW. Drie spelers zagen beide homeruns als deelnemers aan de wedstrijd. Dat zijn Kevin Nieveld en Max Clarijs, die in beide wedstrijden speelden voor HCAW. Jorin van Amstel speelde eveneens voor HCAW in 2013, maar komt nu uit voor Amsterdam. Umpire Rob Has stond op het eerste honk in het duel in 2013 en stond vandaag bij het derde honk.

Met een 5-0 voorsprong vervolgde Heijstek zijn dominantie in de volgende innings. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Rowan van Hoek in de derde inning, maar volgde met twee strikeouts. Hij zag even later Van Hoek uitgaan bij een steelpoging waarmee de slagbeurt ten einde kwam. In de vierde kreeg Heijstek een one-out single tegen van Roy Seltenrijch, maar werd vervolgens gesteund met een dubbelspel. Hij kreeg weer drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning en schakelde de laatste vier slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit. Daan Hendrix sloot de wedstrijd af en kreeg drie groundouts in de zevende inning.

Pirates voegde twee runs toe in de derde inning op Kaj Timmermans, die Klaarenbeek was opgevolgd na de grand slam van Croes. Met één uit kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd en sloeg Remco Draijer een tweehonkslag. De twee scoorden toen Koen Nooij volgde met een honkslag. Honkslagen van Rashid Gerard en Jorin van Amstel zorgden voor volle honken, maar de thuisploeg liet drie lopers achter toen er twee strikeouts volgden.

In de vierde scoorde Amsterdam het achtste punt. Met één uit kregen Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch vier wijd, waarna beiden opschoven na een wilde worp. Het punt werd toen gescoord toen de twee lopers het volgende honk kregen na schijn van Tim Niekerk, die Timmermans had vervangen met twee uit in de voorgaande inning.

HCAW draaide een dubbelspel in de vijfde inning, maar kreeg een nieuw punt tegen in de zesde. Met één uit kreeg Amsterdam de honken vol, waarna Michael Duursma scoorde toen opnieuw schijn werd geconstateerd bij Niekerk.

Het verschil van 10 punten werd bereikt met één uit in de zevende inning. Nadat Rashid Gerard was begonnen met vier wijd nam eerste honkman Kevin Nieveld de pitching over en begon met een wilde worp. Na een foul-out scoorde Gerard het tiende punt op een walk-off double van Linoy Croes, die vandaag vijf punten binnensloeg.L&D Amsterdam Pirates - HCAW 10-0 (7 inn.)
RHE
HCAW0000000-021
L&D Amsterdam Pirates1421011-1080
(één uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de zevende inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Bob Klaarenbeek, L (0-2)1.1-3255
Kaj Timmermans1.111422
Tim Niekerk3.1 (*)56133
Kevin Nieveld0.1--1--
(*) - Niekerk gooide op één slagman in de zevende inning
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (7-1)69-2--
Daan Hendrix1-----
Homeruns: Pirates: Roelie Henrique (1)(1e,solo,op Klaarenbeek), Linoy Croes (1)(2e,grand slam,op Klaarenbeek).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Edwin Louisa, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:12 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, noordwestelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 64%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.