Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

UVV slaat vroeg toe in winst vs. Neptunus
English
ROTTERDAM - UVV sloeg vanmiddag (zaterdag 21 maart) al vroeg toe tegen regerend landskampioen Curaçao Neptunus en stond reeds met 10-0 voor in de vijfde inning op weg naar een 12-6 zege. UVV kwam tot 15 honkslagen in de wedstrijd, waaronder drie van Norbert Jongerius en nieuwkomer Tony Enos, die vorig seizoen uitkwam voor Mampaey The Hawks.

Joris van Ballegooy scoorde driemaal voor UVV, dat tot een rally van vijf runs kwam in de vijfde inning op Loek van Mil, die zijn debuut maakte in een Neptuniaans uniform. Van Mil moest drie hits toestaan, maar alle punten die hij op zijn naam kreeg waren onverdiende, omdat twee fouten bijdroegen aan de puntenproductie.

Ook actief in zijn eerste wedstrijd van het seizoen voor Neptunus was Rien Vernooij, die vandaag de tweede honkman was. Vernooij speelde voor het laatst voor Neptunus in de Holland Series van 2012 waarin de ploeg tegen een 'sweep' aanliep in vier wedstrijden tegen Corendon Kinheim. Hij stond daarna aanvankelijk op het roster voor het seizoen 2013, maar stopte tijdens het oefenseizoen. Vernooij speelde drie seizoenen professioneel in de organisatie van de New York Mets (2008-2010). In al deze seizoenen speelde Vernooij voor Rookie League-teams van de Mets, waaronder een jaar in Venezuela. Hij speelde in 111 professionele wedstrijden, sloeg .203 (70-uit-345), scoorde 35 punten en sloeg er 33 binnen. Vernooij is nu weer teruggekeerd bij Neptunus en werd door Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen weer aan de selectie toegevoegd.

In het duel van vandaag sloeg Vernooij 1-uit-5. Hij sloeg een tweehonkslag en scoorde in de achtste inning.

De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op Veld # 2 van het Neptunus-complex, omdat momenteel aan het hoofdveld in het stadion wordt gewerkt om het gereed te maken voor het komende seizoen.
...Rien Vernooij, hier als 3e honkman in 2012,...
...keerde terug in Neptunus-uniform...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV opende de score met twee runs in de eerste inning op starter Berry van Driel. Joris van Ballegooy begon met vier wijd en Norbert Jongerius sloeg een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven via een doorgeschoten bal zorgden grounders van Tony Enos en Gilmer Lampe voor de twee punten.

Twee punten werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Met twee uit bereikte Rick Kuipers het honk na een fout, waarna Van Ballegooy vier wijd kreeg. Beide lopers scoorden toen Norbert Jongerius volgde met een tweehonkslag.

UVV's voorsprong werd vergroot naar 5-0 in de derde inning toen Gilmer Lampe begon met een honkslag, het tweede honk stal en later scoorde op een one-out single van Omar Williams.

Nadat twee lopers achterbleven in de vierde inning verhoogde UVV de stand in de vijfde inning met het scoren van vijf onverdiende punten. Loek van Mil, die vorig seizoen professioneel actief was in Jaoan, maakte zijn eerste optreden voor Neptunus, maar kreeg niet de verlangde steun van zijn verdediging. De boomlange rechtshander kreeg drie hits tegen in deze beurt en gooide tweemaal vier wijd. Mike Bazuin, de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg, bereikte het honk na een fout, waarna Omar Williams een honkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan toen volgende slagman Dennis Ribbens ook het honk bereikte na een veldfout. Een doorgeschoten bal leidde vervolgens tot het eerste punt, waarna de honken weer vol kwamen te staan toen Thomas Smits vier wijd kreeg. Een gedwongen nul op thuis volgde op een klap van Rick Kuipers, die de derde nul in de inning had kunnen opleveren. Maar nu was er pas één uit, stonden de honken nog altijd vol en had UVV een punt gescoord. En er zouden er nog vier volgen. Eerst scoorden Ribbens en Smith beiden op een honkslag van Joris van Ballegooy, waarna Kuipers scoorde op een nieuwe doorgeschoten bal. Na vier wijd voor Jongerius, scoorde Van Ballegooy het vijfde punt in de inning op een honkslag van Tony Enos, waardoor de stand op 10-0 kwam.


...Joris van Ballegooy...
...2x 4 wijd, honkslag, 3 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus scoorde het eerste punt in de 2e6 op Gilian Lith, die de pitching in deze beurt overnam en de derde werper voor UVV was in dit duel. Hij kreeg een lead-off double tegen van Shaldimar Daantji en die ging even later scoren toen Adrian Anthony met één uit het honk bereikte na een fout.

Neptunus verkleinde hierna de achterstand naar 10-6 door twee punten te scoren in de zevende en drire in de achtste inning. Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp sloegen beiden een honkslag in de zevende, resulterend in het eerste punt. Een fout op een grounder met één uit van Urving Kemp werd toen gevolgd door een opofferingsslag van Daantji.

In de achtste voegde Neptunus drie runs toe. Rien Vernooij opende met een tweehonkslag, Raily Legito kreeg vier wijd en de honken kwamen vol te staan na een honkslag van Boekhoudt. Met één uit leverde een honkslag van Sherman Marlin twee punten op en dat leidde tot een werperswissel. Lith werd opgevolgd door Tony Enos, die tot dat moment de midvelder was. Hij werd begroet met een honkslag van Urving Kemp, waarna Daantji weer volgde met een opofferingsslag. Maar daar bleef het vandaag bij voor Neptunus.

UVV scoorde nog eens twee punten in de negende inning op Floris Timmer. Hij had het werpen van Van Mil overgenomen in de zesde en schakelde negen van de tien slagmensen uit die hij sindsdien tegenover zich had gekregen. In de negende moest Timmer drie opeenvolgende honkslagen incasseren van Dennis Ribbens, Thomas Smits en Rick Kuipers, resulterend in volle honken. Opofferingsslagen van Joris van Ballegooy en pinch-hitter Sam van Dijck bezorgden UVV daarna de extra twee punten om de stand op 12-6 te brengen.

In de eigen negende slagbeurt bereikte Neptunus nog eenmaal het honk. Met twee uit kwam Legito na een fout op het honk, maar hierna maakte een grounder een einde aan de wedstrijd.

Beide ploegen maakten drie fouten, maar de drie van de Neptuniaanse verdediging leidden tot zeven onverdiende punten.

Zondag ontmoeten de ploegen elkaar weer, maar dan in Vleuten, op het complex van UVV.

(21 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

Curaçao Neptunus - UVV 6-12 (9 inn.)
RHE
UVV221050002-12153
Curaçao Neptunus000001230-683
(wedstrijd gespeeld op Veld # 2)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Martijn van Soest, W (1-0)4-1---
Kevin Noordzij1-----
Gilian Lith2.122764
Tony Enos1.2--1--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Berry van Driel, L (0-1)432753
Loek van Mil1-235-
Floris Timmer4--522
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Rutger Druijve, 3B-Olav Steijger.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.