Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates houdt Duitse kampioen puntloos
English
AMSTERDAM - Op een koude middag boekte L&D Amsterdam Pirates vandaag (zaterdag 21 maart) een 6-0 shutout-zege tegen de Duitse landskampioen Solingen Alligators. De twee ploegen ontmoeten elkaar zondagmiddag opnieuw, aanvang 13:00 uur.

De Amsterdamse ploeg kwam tot 13 honkslagen, waaronder zeven door de onderste drie slagmensen in de slagvolgorde, die voor dit duel uit 10 slagmensen bestond. Vijf van deze hits kwamen van de knuppels van rookies Steven van Reem en Daan Groenewoud. Van Reem, die was toegevoegd vanuit het Rookie League-team, debuteerde in het eerste team en sloeg een honkslag in zijn eerste slagbeurt. Hij sloeg uiteindelijk 3-uit-4, scoorde een punt en sloeg het eerste punt binnen. Groenewoud sloeg 2-uit-4 en sloeg een punt binnen. De resterende twee hits van de 'onderste 3 hitters' werden geslagen door Patrick Bok, die 2-uit-3 sloeg en eveneens een punt binnensloeg.

Drie Amsterdamse werpers stonden samen slechts twee honkslagen toe.Hoewel de bewolking soms wat brak en de zon zo nu en dan te zien was, bleef het met 7 graden vrij koud vandaag. De eerste vijf innings van het duel tussen Amsterdam en Solingen bleven puntloos. Amsterdam-starter Kevin Heijstek kreeg een one-out double tegen van Daniel Sanchez in de eerste inning, maar die bleef toen achter. Na de tweehonkslag schakelde Heijstek de volgende elf slagmensen op rij uit.

Pirates was productiever op linkshander Andre Hughes. De werpers van de Duitse Nationale Ploeg kreeg vijf honkslagen te verwerken en zag Pirates vijf lopers in scoringspositie krijgen, maar hij stond geen punten toe. In 2009 gooide Hughes in de Nederlandse Hoofdklasse voor Mr. Cocker HCAW.


...2B Roelie Henrique laat zien dat het koud was...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste inning sloeg Remco Draijer een honkslag en kreeg Michael Duursma vier wijd met één uit, maar bleven achter. In de tweede inning sloeg Steven van Reem een honkslag met één uit en schoof op na een hierna volgende honkslag van Patrick Bok, maar ook zij strandden. In de derde opende Roelie Henrique met een honkslag en sloeg Michael Duursma een honkslag met één uit, maar toen volgden twee grounders. In de vierde bereikte nieuwkomer Linoy Croes (ex-HCAW) het honk na een fout met één uit, schoof op na een wilde worp, maar bleef ook achter. In de vijfde kreeg Hughes een lead-off single tegen van Daan Groenewoud, maar werd dit keer gesteund met een dubbelspel.

Amsterdam sloeg daarna toe met drie runs, allen met twee uit, in de tweede helft van de zesde inning op nieuwe werper Bosty Bernards. Met één uit sloeg Kenny Berkenbosch een tweehonkslag, waarna Rashid Gerard vier wijd kreeg met twee uit. De honken kwamen vol te staan toen Linoy Croes werd geraakt door een worp en dat bracht Steven van Reem in het slagperk. De rookie stond ineens in een volle-honken-situatie in een puntloze wedstrijd in pas zijn derde slagbeurt in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Maar Van Reem sloeg de bal door de rechterkant van het infield voor een honkslag die Berkenbosch binnenbracht en zijn ploeg op 1-0 zette. Hierna sloeg ook Bok een honkslag om er 2-0 van te maken, waarna een fout werd gemaakt op een klap van Groenewoud, die had moeten eindigen in een simpele vangbal en de derde nul van de inning. Maar nu werd er een extra punt gescoord en bleven de honken vol. Een grounder sloot de inning vervolgens af.

Amsterdam voegde het vierde punt toe in de zevende inning. Remco Draijer opende met een honkslag, bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Michael Duursma en scoorde op een grounder van Kenny Berkenbosch.

Nog eens twee runs werden gescoord in de tweede helft van de zevende inning op nieuwe werper Patrick Klinkenberg. De rechtshander, die ondanks het koude weer met blote armen speelde, begon met vier wijd voor lead-off hitter Linoy Croes, volgde met een wilde worp en kreeg toen de derde honkslag tegen van Steven van Reem. Omdat daar een fout in het outfield op volgde kon Croes scoren en bereikte Van Reem het tweede honk. Volgende slagman Patrick Bok werd geraakt door een worp, een nieuwe wilde worp volgde en Daan Groenewoud sloeg een honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Roelie Henrique een vrije loop kreeg. Hierna wilde Solingen van werper wisselen (de korte stop maakte aanstalte de heuvel te gaan beklimmen), maar toen werd besloten de slagbeurt hier af te sluiten met nul uit, zodat de Duitse ploeg niet een extra werper hoefde in te zetten. In plaats daarvan ging Pirates weer het veld in voor de eerste helft van de negende inning.

Voor de thuisploeg gooide Kyle Ward vier wijd op Sascha Steffens met één uit in de vijfde, kreeg toen een honkslag tegen van Patrick Klinkenberg, maar volgde met een strikeout. Een groudout maakte een einde aan de inning. In de zesde kreeg Ward drie nullen op rij en in de zevende gooide hij vier wijd op Steffens met twee uit, maar die bleef wederom achter.

Daan Hendrix gooide de laatste twee innings voor Amsterdam en schakelde alle zes slagmensen die hij tegenover zich kreeg op tij uit. De drie Pirates-pitchers kwamen samen tot tien strikeouts.

In de achtste innings vielen er een paar regendruppels, maar de bui zette niet door, ondanks een paar zeer donkere wolken.

(21 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

L&D Amsterdam Pirates - Solingen Alligators 6-0 (8½ inn.)
RHE
Solingen Alligators (Germany)000000000-023
L&D Amsterdam Pirates00000312X-6130
pitchers Alligatorsinn.SOBBHRER
Andre Hughes5316--
Bosty Bernards, L (0-1)2-1543
Patrick Klinkenberg- (*)-2222
(*) - Klinkenberg gooit op 5 slagmensen in de 8e inning; slagbeurt niet afgemaakt
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek44-1--
Kyle Ward, W (2-0)3321--
Daan Hendrix23----
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-René Ras, 3B-John Beltman.
Official Scorers-Marco Stoovelaar, Ben Goorts.
Speeltijd-2:18 uur.


...Solingen-starter Andre Hughes gooit op...
...Michael Duursma; Henny Jansen is de HP Umpire...

...Kevin Heijstek startte voor Amsterdam...
...Hier gooit hij op Patrick Klinkenberg...

...Rookie Steven van Reem sloeg 3-uit-4...
...Op de achtergrond staat rechtsvelder Linoy Croes...

...Donkere wolken pakken zich samen in de 8e...
...en 9e inning, maar gelukkig kwam de regen niet...
(© All Photos: Marco Stoovelaar)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.