Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Solide pitching leidt Amsterdam naar winst
English
HAARLEM - L&D Amsterdam Pirates kreeg solide pitching donderdagavond (21 mei) van veteraan Rob Cordemans en twee relievers, die samen een 4-hitter gooiden vs. DSS. Het trio kwam tot 13 strikeouts en gaf slechts drie vrije lopen weg.

Aan de andere kant gooiden vijf DSS-werpers samen 13 keer vier wijd, terwijl ze acht hits moesten toestaan.

Amsterdam stond met 2-0 voor toen DSS twee onverdiende punten scoorde om op gelijke hoogte te komen, maar hernam de leiding en won uiteindelijk met 5-2.

Met de nederlaag werd DSS uitgeschakeld voor de eerste plaats, één van de twee kwalificatieplekken voor de Play-Offs.

(21 mei)
Amsterdam leek de score al vroeg te gaan openen, want het kreeg de honken vol met slechts één uit in de eerste helft van de eerste inning. Roelie Henrique opende het duel met vier wijd op starter Rik Geestman, die hierna, met één uit, ook vier wijd gooide op Kenny Berkenbosch en Bas Nooij. Maar de drie lopers bleven achter.

Amsterdam scoorde daarna wel het eerste punt in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Jesse Aussems werd geraakt door een worp, maar daarna sloeg Koen Nooij met een line drive in een dubbelspel. Vervolgens sloeg Patrick Bok een driehonkslag en scoorde toen Roelie Henrique het honk bereikte op een fout.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde inning. Kenny Berkenbosch en Bas Nooij begonnen met honkslagen, waarna ze opschoven na een opofferingsstootslag van Remco Draijer. Een opofferingsslag van Rashid Gerard verdubbelde daarna de voorsprong voor Pirates.

De ervaren rechtshander Rob Cordemans stond slechts één slagman tot de honken toe in de eerste twee innings, maar kreeg toen twee onverdiende punten tegen in de derde slagbeurt, waardoor de stand in evenwicht kwam. Met één uit sloegen Tommy van der Sanden en Mark Smit een honkslag en schoven op na een grounder van Lex Leijenaar. Toen er een fout volgde op een klap van Mitchell Koot konden beide lopers scoren om er een 2-2 stand van te maken.

Nadat Koot op het honk was gekomen kwam Cordemans niet meer in de problemen en schakelde zeven van de volgende acht slagmensen uit (zes op rij). Amsterdam hernam even later de leiding en twee relievers sloten het duel daarna af.

Onmiddellijk nadat DSS langszij was gekomen antwoordde Pirates met twee punten in de vierde inning. Koen Nooij begon met een tweehonkslag en Roelie Henrique sloeg een honkslag. Vier wijd voor Michael Duursma zorgde daarna voor volle honken. De punten werden daarna gescoord toen Geestman ook vier wijd gooide op volgende slagmensen Kenny Berkenbosch en Bas Nooij.

In de vijfde slagbeurt voegde Amsterdam het volgende punt toe. Rashid Gerard begon met vier wijd, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Jesse Aussems. Na een werperswissel kwamen de honken vol te staan toen Koen Nooij een honkslag en daarna werd gescoord op een volgende vrije loop voor Patrick Bok. De DSS-verdediging maakte even later het tweede dubbelspel op een line drive van Roelie Henrique. Er volgde nog een vrije loop, maar Amsterdam liet opnieuw drie lopers achter.

De Amsterdamse ploeg strandde ook drie lopers in de achtste inning, terwijl DSS hun derde dubbelspel draaide in de negende inning.

Met een 5-2 achterstand was DSS niet meer in staat iets terug te doen in het restant van de wedstrijd. De ploeg liet nog een loper in scoringspositie achter in de zesde en zevende inning op reliever Tom de Blok, maar bereikte daarna nog maar eenmaal het honk in de laatste twee slagbeurten op Daan Hendrix.DSS - L&D Amsterdam Pirates 2-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates011210000-581
DSS002000000-242
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (2-1)56132-
Tom de Blok, H (1)232---
Daan Hendrix, SV (2)23-1--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, L (1-4)4 (*)-7554
Kevin Bosch2-31--
Mark van Deursen1-1---
Max Ploegstra11-2--
Kevin Geestman112---
(*) - R. Geestman gooiden op twee slagmensen in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Mario Blaauw, 1B-Niek Elshof, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,4° C, westenwind 19 kmu, luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.