Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim slaat vroeg toe vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Corendon Kinheim scoorde donderdagavond (21 mei) zes punten in de eerste drie innings op weg naar een 8-3 overwinning bij Mampaey The Hawks.

De zes punten waren een welkome ondersteuning voor Scott Ronnenbergh, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor Kinheim. De linkshander, die in zijn voorgaande wedstrijden in relief werd gebruikt, gooiden zevenmaal vier wijd in 5-plus inings en stond twee runs toe. Hij werd ingezet in de rotatie, omdat reguliere starters Glenn Wassink en Tom Stuifbergen herstellende zijn van een blessure. Echter, Stuifbergen maakte een week geleden alweer een relief-optreden in de voorgaande reeks. Afgelopen seizoen maakte Ronnenbergh 18 relief-optredens in het reguliere seizoenen voor Vaessen Pioniers, nadat hij eerder in het jaar was released door de Seattle Mariners, waar hij vier seizoenen professioneel actief was in de minor leagues. Ronnenbergh maakte vorig jaar echter één start, op 30 augustus, maar dat gebeurde tijdens de Play-Offs. Hij gooide toen de eerste drie innings van een wedstrijd tegen zijn huidige ploeg, Kinheim.

(21 mei)
Kinheim sloeg vroeg toe en scoorde vier punten in de eerste inning op starter Quinn Tramm. Voormalig Hawks-speler Kevin Moesquit begon met vier wijd, waarna Mervio Gario een honkslag sloeg en Dashenko Ricardo vier wijd kreeg, zodat de honken volkwamen. Dudley Leonora volgde met een 2-run single, waarna een wilde worp resulteerde in lopers op het tweede en derde honk. Een grounder van Jeffrey Arends en honkslag van Sven van der Sanden verhoogden de stand naar 4-0.

Het volgende punt werd toegevoegd in de tweede inning. Met één uit sloeg Moesquit een driehonklsag en scoorde na een honkslag van Ricardo.

In de derde slagbeurt maakte Kinheim er een 6-0 stand van. Calvin Martinus kwam na een fout op het honk met één uit, schoof op na een 2-out single van Jochem Koedijk en scoorde op een honkslag van Moesquit.

The Hawks bereikte verschillende keren de honken in de eerste slagbeurten. Scott Ronnenbergh gooide vier wijd op de openingsslagman in zowel de eerste als de tweede inning, maar de eerste bleef achter en de tweede ging gedwongen uit. In de derde strandde de thuisploeg twee lopers, waarna Kinheim een dubbelspel draaide in de vierde. Tweemaal vier wijd volgde in de vijfde, maar toen draaide de Kinheim-verdediging opnieuw een dubbelspel.

The Hawks scoorde vervolgens twee runs in de 2e6. Berend Ruben en Steven Wharwood begonnen met vier wijd en schoven op na een grounder. Hierna zorgde een grounder van Brian Raap voor het eerste punt en dat leidde ook tot een werperswissel. Pim Walsma nam het over en zorgde voor het tweede punt met een wilde worp, waarna The Hawks twee lopers achterliet.

De thuisploeg voegde een nieuw punt toe in de zevende toen Lejeune Francisca (die in het verleden voor Kinheim speelde) opende met een honkslag, opschoof na een fout en scoorde na een honkslag van Berend Ruben. Kinheim pakte twee punten terug in de 1e8 op nieuwe werper Jeldwin Orman. Kevin Moesquit begon met een driehonkslag en scoorde toen Mervin Gario volgde met een homerun om er een 8-3 stand van te maken.Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 3-8
RHE
Corendon Kinheim411000020-8131
Mampaey The Hawks000002100-362
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Scott Ronnenbergh, W (1-0)5.237222
Pim Walsma1.11-41-
David Bergman11----
Arshwin Asjes1-2---
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Quinn Tramm, L (1-3)533765
Michel Offerman2-12--
Jeldwin Orman1-1222
José Moreno1--2--
Homerun: Kinheim: Mervin Gario (1)(8e,2-run,op Orman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Olav Steijger, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-3:04 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,1° C, westenwind 18 kmu, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.