Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Sterke Neptunus-aanval teveel voor UVV
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus kwam donderdagavond (21 mei) tot 17 honkslagen vs. UVV, waaronder acht 'extra-basehits'. Dat leidde tot veel 'meters' voor de UVV-outfielders om de geslagen ballen terug te halen.

Maar hoewel Neptunus UVV 'outhitte' met 17-4 stond de ploeg halverwege de vijfde inning slechts met 4-2 voor. De thuisploeg voegde daarna nog eens zeven punten toe om uiteindelijk overtuigend met 11-2 te winnen.

Raily Legito en Shaldimar Daantji sloegen vanavond beiden vier honkslagen, waarbij Daantji alleen de homerun miste om 'for-the-cycle' te slaan. Christian Diaz en Gianison Boekhoudt homerden beiden voor Neptunus.

Door de nederlaag werd UVV uitgeschakeld voor de eerste en tweede plaats, de plekken die plaatsing betekenen voor de Play-Offs.

(21 mei)
Neptunus kwam dicht bij het openen van de score in de eerste inning. Gyenuar Lopez begon met vier wijd, schoof op na een grounder van Benjamin Dille en bereikte het derde honk na een honkslag van Raily Legito, die daarna zelf het tweede honk stal. Hierna sloeg Gianison Boekhoudt de bal richting derde honk waar Lopez in een rundown kwam, maar leek die te ontsnappen om te kunnen scoren. UVV stelde echter dat Lopez onregelmatig had gelopen, waarna de umpiring crew in overleg ging en dat resulteerde in het uitgeven van Lopez, omdat die teveel uit zijn baan zou zijn gegaan om te voorkomen dat hij werd uitgetikt. Dat resulteerde uiteraard weer in een discussie met Neptunus, maar de call bleef overeind. Toen het duel werd hervat zorgde een vangbal voor het einde van de inning en werd dus niet gescoord.


...Diegomar Markwell won zijn 6e wedstrijd...
(© Foto: Robert Bos)
Neptunus scoorde daarna wel in de tweede inning op de Venezolaanse starter Claudio Bavera. De honken kwamen vol te staan dankzij honkslagen van Rien Vernooij, Urving Kemp en (met één uit) Shaldimar Daantji, maar er werd slechts eenmaal gescoord. Dat gebeurde via een opofferingsslag van Gyenuar Lopez.

UVV kwam langszij in de derde inning op Diegomar Markwell, die een one-out double tegen kreeg van Jordan Illis. Met twee uit scoorde hij de gelijkmaker na een honkslag van Tony Enos.

Maar in de 2e3 hernam Neptunus de leiding door driemaal te scoren. Raily Legito begon met vier wijd en Gianison Boekhoudt sloeg een honkslag. Met één uit leverde Rien Vernooij een puntscorende honkslag af die er 2-1 van maakte. Een 'force out-grounder' van Urving Kemp zorgde voor het volgende punt. Hierna was er vier wijd voor Christian Diaz en dat leidde tot het vertrek van Claudio Bavera. Timo van Ancum nam het over, maar werd begroet met een RBI-single van Shaldimar Daantji, zodat de stand op 4-1 kwam.

In de vijfde verkleinde UVV de achterstand naar 4-2. Met één uit wist Gilmer Lampe het derde honk te bereiken na een foute aangooi, waarna hij scoorde op een 2-out single van Dennis De Quint.

Maar vanaf de 2e5 behoorde het duel definitief toe aan Neptunus, dat toen meer afstand nam met het scoren van drie punten. Vanaf de vierde inning sloeg Neptunus tien honkslagen, waaronder acht 'extra-basehits' (3 doubles, 3 triples, 2 homeruns). En dus hadden de outfielders veel gebied te bestrijken. In de vierde botsten twee outfielders tegen elkaar, zodat een honkslag van Raily Legito een tweehonkslag werd, maar hij strandde op het tweede honk.

In de vijfde, met twee uit, rende rechtsvelder Norbert Jongerius in het hek toen hij achter een geslagen bal van Christian Diaz aanging, maar die verdween over de omheining voor een homerun. Hierna sloeg Shaldimar Daantji een driehonkslag over de midvelder, maar bleef achter.

Twee runs werden toegevoegd in de zesde. Met één uit sloeg Legito een tweehonkslag, waarna Gianison Boekhoudt homerde. Met twee uit was het Rien Vernooij, die een driehonkslag sloeg voor de thuisploeg, maar ook hij strandde op het derde honk.

In de zevende opende Daantji met vier wijd en ging het volgende punt scoren op een 2-out single van Legito.

Nog eens drie punten volgden in de achtste inning op de vierde werper van UVV. Met één uit sloeg Urving Kemp een driehonkslag en scoorde na een wilde worp. Pinch-hitter Mourik Huijser kreeg vervolgens vier wijd en Shaldimar Daantji sloeg een tweehonkslag. Een grounder van Gyenuar Lopez en honkslag van Benjamin Dille brachten de twee binnen en verhoogden de stand naar 11-2.

Neptunus-starter Diegomar Markwell gooide zes innings en voerde zijn 'record' op naar 6-0.Curaçao Neptunus - UVV 11-2
RHE
UVV001010000-240
Curaçao Neptunus01301213X-11174
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Claudio Bavera, L (1-4)2.2-3644
Timo van Ancum3-1733
Kevin Noordzij1.1-2111
Jerremyh Angela1-1333
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (6-0)661421
Berry van Driel121---
Jorian van Acker11----
Loek van Mil1-1---
Homeruns: Neptunus: Christian Diaz (1)(5e,solo,op Van Ancum), Gianison Boekhoudt (1)(6e,2-run,op Van Ancum).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Edwin Louisa, 3B-René Ras.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,4° C, westenwind 14 kmu, luchtvochtigheid 57%.
...Gilmer Lampe duikt veilig terug naar het 1e honk...
...1B Rien Vernooij heeft net de bal ontvangen...
...Umpire Edwin Louisa kijkt in de actie...

...UVV-starter Claudio Bavera...


...2e helft 1e inning: UVV's Hoofd Coach Ferenc Jongejan in discussie met HP Umpire Winfried Berkvens over de rundown...
...Umpires Edwin Louisa, René Ras en Winfried Berkvens bespreken de situatie...
...Nadat Gyenuar Lopez wordt uitgegeven is Neptunus Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen het daar niet mee eens...

...Jordan Illis' stootslag gaat fout...

...Dwayne Kemp gaat uit de weg voor CF Shaldimar Daantji...

...RF Norbert Jongerius raakt het hek op Diaz' homerun...

...CF Gilmer Lampe rent achter een bal in het outfield...

...Gyenuar Lopez gaat uit op het eerste honk...
...1B Thomas Smits ontvangt de bal op tijd...

...Gianison Boekhoudt heeft net een homerun geslagen...


...Neptunus-reliever Berry van Driel...

...Loek van Mil sloot het duel af voor Neptunus...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.