Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen, Marco Stoovelaar & Alfred Cop)

HCAW komt net tekort vs. Pioniers
English
HOOFDDORP - HCAW speelde donderdagavond (21 mei) een prima wedstrijd bij Vaessen Pioniers. De thuisploeg wist geen afstand te nemen na een 1-0 voorsprong, zag HCAW langszij komen in de vierde en liet opnieuw teveel lopers op de honken achter, terwijl HCAW een aantal fraaie verdedigende acties maakte.

Maar na een werperswissel besliste Pioniers het duel in de 2e8 dankzij een 3-run homerun van Kevin Dirksen.

En stel je dit eens voor, je gooit zeven-plus sterke innings, waarin je 13 keer drie slag gooit, maar eindigt met een 'no decision'. Je opvolger gooit slechts vier worpen en wordt de winnende werpr! Dat overkwam vanavond starter Ricardo Hernandez Sanchez en reliever Sedley Karel.

(21 mei)
Pioniers opende de score in de vijfde inning. Echter, in de voorgaande vier slagbeurten liet de Hoofddorpse ploeg zes lopers achter, waarvan vijf in scoringspositie.

In de eerste inning had Pioniers lopers op het eerste en tweede honk met één uit, maar toen maakte HCAW een dubbelspel. In de tweede inning begon Mark-Jan Moorman met een tweehonkslag en volgde Quintin De Cuba met een honkslag. Hierna draaide HCAW opnieuw een dubbelspel, dit keer op een line drive van Kevin Dirksen, waarna een vangbal de inning afsloot.


...Kevin Dirksen...
...3-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de derde inning sloeg Max Draijer de bal diep het linksveld in, maar daar maakte linksvelder Peter van Doesburg een ongelooflijke 'over-the-shoulder-catch' net voor de omheining en zorgde daarmee voor het verdedigende hoogtepunt van de wedstrijd. Er volgden twee honkslagen, maar opnieuw bleven de lopers achter.

In de vierde kreeg Pioniers twee lopers op de honken met twee uit, maar ook zij bleven achter.

Daarna, in de vijfde, kwam Pioniers op het bord. Met twee uit kreeg Dirk van 't Klooster vier wijd en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen Vince Rooi volgde met een tweehonkslag.

Voor Pioniers domineerde Ricardo Hernandez Sanchez. In de eerste vijf innings schakelde de linkshander elf slagmensen met drie slag uit. Hij gooide driemaal drie slag op rij in de eerste slagbeurt en sloot de eerste vier innings met een strikeout af. In deze vijf innings stond hij slechte drie slagmensen tot de honken toe. In de tweede gooide hij vier wijd met één uit en in de derde kreeg hij een honkslag tegen met twee uit, maar beide lopers strandden op het eerste honk. In de vierde sloeg Boyd Tuhumury een tweehonkslag voor HCAW met twee uit, maar daarna sloot Hernandez af met een strikeout.

Maar in de zesde inning kreeg de Venezolaanse werper het gelijkmakende punt tegen en die had hij voor een gedeelte aan zichzelf te danken. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jarreau Martina, die daarna opschoof na een opofferingsstootslag van Peter van Doesburg. Vervolgens kreeg Martina het derde honk toegewezen toen Hernandez schijn maakte. Even later scoorde Martina de gelijkmaker na een honkslag van Emersson Paula. Kort daarna leek Paula uit te gaan bij een steelpoging, maar hij kreeg het tweede honk omdat opnieuw schijn was geconstateerd bij Hernandez. Maar dit keer bleef de loper achter, want twee pop-flies maakten een einde aan de inning.

In de 1e7 had HCAW een loper op het eerste honk met twee uit, waarna Hernandez voor de vijfde keer een inning afsloot met drie slag.

Met de stand nog altijd op 1-1 kwam HCAW weer in scoringspositie in de achtste. Jarreau Martina (die 3-uit-4 sloeg) begon met een honkslag en schoof wederom op na een opofferingsstootslag van Peter van Doesburg. Hernandez volgde met zijn 13 strikeout van de avond, maar gooide daarna vier wijd op Rossini Frolijk. Dat leidde tot een werperswissel en Sedley Karel nam het over. De reliever stond op 1-wijd-2-slag op Boyd Tuhumury, die vervolgens een swing maakte op zijn vierde worp, die in de grond kwam. Maar de slagman ging uit op het eerste honk na de aangooi van de catcher. Na het gooien van slechts vier worpen was Karel nu de 'pitcher-of-record' geworden. En hij werd uiteindelijk de winnende werper, want Pioniers scoorde even later driemaal in de tweede helft van de achtste inning!

In de achtste begonnen Mark-Jan Moorman en Quintin De Cuba met honkslagen, resulterend in lopers op het eerste en derde honk. Hierna werd de goed gooiende starter Sander Helmendach vervangen voor Tony Kreisel. Op zijn vierde worp maakte Kevin Dirksen goed contact, want de bal verdween over de linksveld-omheining voor een 3-run homerun die Pioniers op een 4-1 voorsprong zette.

In de 1e9 nam closer Bayron Cornelisse het werpen over van Karel, kreeg drie nullen (two strikeouts) op rij en verdiende zijn 'league-leading' vierde save.Vaessen Pioniers - HCAW 4-1
RHE
HCAW000001000-163
Vaessen Pioniers00001003X-4120
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach, L (0-5)7 (*)331033
Tony Kreisel12-211
(*) - Helmendach gooide op twee slagmensen in de achtste inning
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez7.2132611
Sedley Karel, W (1-1)0.11----
Bayron Cornelisse, SV (4)12----
Homerun: Pioniers: Kevin Dirksen (1)(8e,3-run,op Kreisel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:16 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15° C, westenwind 18 kmu, luchtvochtigheid 60%.
...Rookie Official Scorer Norbert van Oosterhout...
...Achter hem zit Public Address Announcer Karel van Veen...
...en Ton de Lincel, die het geluid en de muziek verzorgde......Hoofd Coaches Ralph Milliard (HCAW) en Robert Klaver...
...(Pioniers) overhandigen hun starting line-ups aan...
...HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel...
...Op de achtergrond umpires Rob Has en Martijn Bosschaart...

...Pioniers Pitching Coach Eric de Vries volgt de actie...

...Pioniers-'veterans' Vince Rooi en Dirk van 't Klooster...

...Ricardo Hernandez Sanchez gooide 13 keer drie slag...
...maar hij eindigde met een 'no-decision'...

...Uiteraard was HCAW-fotograaf Alfred Cop ook...
...in Hoofddorp om zijn team te volgen...

...Een overzicht van het fraaie veld in Hoofddorp...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)


...Een geconcentreerde Gianni Frolijk in de 'on-deck circle'...

...Peter van Doesburg maakt zijn 'over-the-shoulder-catch'...

...Max Draijer raakt een geslagen bal, maar is hij uit?...
...Nee, zijn voeten staan nog in het slagperk...
...En dus was dit gewoon een foutbal...

...Jarreau Martina sloeg vanavond drie honkslagen...


(© Alle Foto's: Alfred Cop Fotografie)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.