Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint opnieuw wedstrijd vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Op zondagmiddag (21 juni) won DSS met 10-5 bij Mampaey The Hawks en zette daarmee dit seizoen de vijfde van zes wedstrijden om in winst tegen de ploeg uit Dordrecht. DSS verloor alleen afgelopen donderdagavond toen het verzuimde een 3-0 voorsprong vast te houden en met 4-3 verloor.

DSS kwam tot 13 honkslagen, waaronder vier van lead-off hitter Mark Smit, die ook viermaal scoorde. Ryan Miner droeg bij met vier binnengeslagen punten.

(21 juni)
DSS opende de score met twee runs in de eerste slagbeurt op de Amerikaanse werper Enoch Deaton. Mark Smit begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Sven Jongejans, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Een hierna volgende honkslag van Ryan Miner zorgde voor het eerste punt, waarna een stootslag-honkslag van Tino van Erk voor volle honken zorgde. Hierna sloeg Koen Halderman in een dubbelspel, maar dat leidde ook tot het tweede punt.

The Hawks pakte een punt terug in de tweede inning. Met één uit sloeg Brian Raap een honkslag en schoof op toen Steven Wharwood vier wijd kreeg. Raap stal vervolgens het derde honk en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

DSS voegde een nieuw punt toe in de eerste helft van de derde inning. Mark Smit begon wederom met een honkslag. Hij stal daarna het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde op een fout.

In de vierde inning nam DSS meer afstand met het scoren van vier punten op vier hits op Deaton. Levine Gabriëls begon met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde na een tweehonkslag van Joffrey Heus. Met één uit zorgde Mitchel Dautzenberg met een honkslag voor lopers op het eerste en derde honk. Hierna leidde een steel-situatie tot twee fouten en twee punten. Terwijl Dautzenberg het tweede honk stal vertrok Heus en stal de plaat. Een foute aangooi richting tweede honk volgde en dat stelde Dautzenberg op te schuiven naar het derde honk en hij vervolgens scoren na een foute aangooi vanuit het outfield. Met de honken nu leeg sloeg Mark Smit weer een honkslag. Na het tweede honk te hebben gestolen scoorde hij na een driehonkslag van Ryan Miner en bracht de stand op 7-1.

The Hawks kreeg de eerste twee lopers op de honken in de 2e4 toen Julian Goins een honkslag sloeg en Brian Raap vier wijd kreeg. De twee schoven op na een wilde worp met één uit, maar daarna schakelde starter Tim Halderman de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

Na een puntloze vijfde inning voegde DSS weer twee runs toe in de zesde. Lex Leijenaar begon met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde toen er een foute aangooi richting thuisplaat volgde op een velderskeus-grounder van Mark Smit, die hierdoor op het tweede honk terecht kwam. Smit schoof op na een grounder en ging even later het volgende punt scoren op een RBI-single van Tino van Erk.

In de tweede helft van de zevende inning bereikte Steven Wharwood het honk na een fout en sloeg Gregory Trinidad een honkslag. Dat leidde tot een werperswissel, want Kevin Bosch nam de bal over van Tim Halderman. Hij zag de lopers opschuiven op een grounder van Lejeune Francisca, waarna een punt werd gescoord op een grounder van Gino Hersilia.

DSS scoorde het tiende punt in de achtste inning op nieuwe werper Kevin van Veen toen Mitchel Dautzenberg opende met een honkslag en ging scoren op een 'force play-grounder' van Ryan Miner.

Met een 10-2 achterstand verkleinde The Hawks de stand met drie runs. Met twee uit sloeg Julian Goins een honkslag, waarna een regen-onderbreking van zes minuten volgde. Toen het duel werd hervat sloeg Brian Raap een tweehonkslag op de eerste worp om Goins binnen te brengen. Even later maakte de DSS-verdediging twee fouten, resulterend in twee onverdiende punten waardoor de stand op 10-5 kwam.

In de 2e9 had Kevin Bosch twee lopers op de honken, maar een foul-fly leidde daarna tot een 'unassisted inning-ending & game-ending double play'. En daarmee verdiende Bosch een save voor het gooien van de laatste drie innings in deze wedstrijd.Mampaey The Hawks - DSS 5-10
RHE
DSS201402010-10135
Mampaey The Hawks010000130-585
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, W (2-5)6 (*)62321
Kevin Bosch, SV (1)31-531
(*) - Halderman gooide op twee slagmensen in de zevende inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (0-1)431876
José Moreno3-1222
Kevin van Veen2--311
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-André Ficken, 3B-Rutger Druijve.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:44 uur.

Game Notes:
Rain-delay van zes minuten in 2e8 met 2 uit, loper op 1e honk en 10-2 voorsprong voor DSS.
Weeromstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,8° C, west-zuidwestelijke wind 27 kmu,
windkracht 4,3 Bft, luchtvochtigheid 92%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.