Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates productief in 5e, 6e inning in winst vs. HCAW
English
BUSSUM - L&D Amsterdam Pirates stond zondag (21 juni) na vier innings met 1-0 achter, maar kwam toen tot twee ruime rallies. De ploeg scoorde zes punten in de vijfde inning en vier in de zesde om uiteindelijk comfortabel met 10-1 te winnen.

Met deze winst bleef Pirates ongeslagen in de tweede helft van het seizoen, terwijl HCAW puntloos bleef in de zes tot nu toe gespeelde wedstrijden.

(21 juni)
Amsterdam Pirates liet twee lopers achter in de eerste helft van de eerste inning op Maickel Rietel. In het tweede deel van de inning opende HCAW de score op Kyle Ward. Raoell Kortstam begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen ook volgende slagman Roy Seltenrijch een honkslag sloeg. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van Kevin Nieveld, maar dat stelde ook Kortstam in staat te scoren. Echter, dit zou ook het enige punt van HCAW zijn in dit duel.

Rietel voegde drie prima innings toe na de openingsslagbeurt en stond maar twee honkslagen toe. In de tweede inning kreeg hij een one-out single tegen van Koen Nooij, die op het tweede honk achterbleef. De rechtshander kreeg drie nullen op rij in de derde inning. Hij kreeg daarna een one-out single tegen van Remco Draijer in de vierde, maar ook hij strandde op het tweede honk.

HCAW liet drie lopers achter in hun volgende drie slagbeurten. Max Clarijs begon in de tweede inning met een honkslag en bleef achter op het tweede honk. Kevin Nieveld en Jarreau Martina sloegen een honkslag met twee uit in respectievelijk de derde en vierde slagbeurt, maar kwamen niet verder dan het eerste honk.

Pirates sloeg daarna toe met zes punten in de eerste helft van de vijfde inning. Vijf punten waren onverdiend, omdat de HCAW-verdediging bijdroeg met twee fouten. Lead-off hitter Rashid Gerard werd geraakt door een worp en schoof op naar het derde honk toen een fout volgde op een opofferingsstootslag van Linoy Croes. Hierna sloeg Roelie Henrique in een dubbelspel en dat bracht het gelijkmakende punt binnen. Vervolgens kwam ook Michael Duursma op het honk na een fout en die zou de derde nul hebben opgeleverd als de twee fouten niet zouden zijn gemaakt. In dat geval zou er maar één punt zijn gescoord, maar nu volgden er nog eens vijf, omdat de slagbeurt verder ging. Met Duursma op het eerste honk sloeg Nick Urbanus een honkslag en zorgde Kenny Berkenbosch met vier wijd voor volle honken. Een hierna volgende vrije loop voor Remco Draijer bracht het leidende punt binnen en zorgde ook voor een werperswissel. Steven van Groningen nam het over, maar hij kreeg 2-run singles tegen van de broers Bas Nooij en Koen Nooij, die de stand opvoerden naar 6-1.

Met een 6-1 achterstand kreegd HCAW de honken vol in de 2e5. Peter van Doesburg begon met een honkslag, Roy Seltenrijch sloeg een hit met één uit en Emersson Paula kreeg vier wijd met twee uit, maar een gedwongen nul maakte een einde aan de inning.

Amsterdam nam meer afstand door vier runs toe te voegen in de zesde slagbeurt. HCAW maakte opnieuw twee fouten, maar desondanks werden alle punten verdiend naar aanleidende van volgende acies. Linoy Croes begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof toen Roelie Henrique volgde met een stootslag-honkslag. De honken kwamen vol te staan toen Michael Duursma vier wijd kreeg. Nick Urbanus zorgde daarna voor een punt met een honkslag en dat hield de honken vol met nul uit, resulterend in een werperswissel. Kaj Timmermans nam het over en hij zag Kenny Berkenbosch een puntscorende 'force play-grounder' slaan. Die eindigde in een foute aangooi, die nog eens twee punten opleverde. Een honkslag van Remco Draijer werd daarna gevolgd door een foute aangooi en die stelde Berkenbosch in de gelegenheid er 10-1 van te maken.

In de 2e6 draaide Amsterdam een dubbelspel, waarna Tom de Blok het werpen van Kyle Ward overnam in de zevende. De rechtshander schakelde negen van de tien slagmensen uit die hij tegenover zich in de drie innings die hij gooide en verdiende zijn eerste save van het seizoen.HCAW - L&D Amsterdam Pirates 1-10
RHE
L&D Amsterdam Pirates000064000-10120
HCAW100000000-185
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (4-2)671811
Tom de Blok, SV (1)33----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-7)4.21335-
Steven van Groningen0.1-1555
Kaj Timmermans1--1--
Tony Kreisel3--3--
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:56 uur.

Game Notes:
Marlon Frolijk (Bench Coach HCAW) uit het veld gestuurd door HP Umpire Martijn Bosschaart vanwege commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,5° C, west-zuidwestelijke wind 18 kmu,
windkracht 3,3 Bft, luchtvochtigheid 87%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.