Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Neptunus wint opnieuw ruim vs. Kinheim
English
HAARLEM - Op zaterdag boekte Curaçao Neptunus een 10-0 shutout tegen Corendon Kinheim om een einde te maken aan de 12-game winning streak van de Haarlemmers. Vandaag (zondag 21 juni) wonnen de Rotterdammers opnieuw ruim, dit keer met 11-1 in Haarlem en sloten het duel in acht innings af via de mercy-rule.

Neptunus kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Gyenuar Lopez en een homerun van Stijn van der Meer.

Neptunus speelde vandaag opnieuw zonder Raily Legito, die ook zaterdag ontbrak. De ervaren vaste derde honkman van de Rotterdamse ploeg vloog vrijdag naar Curaçao, waar hij de komende tien dagen zal verblijven vanwege deelname aan een project op het Antilliaanse eiland. Dat betekent dat hij ook de komende 3-game series zal missen tegen Mampaey The Hawks, plus de eerste dinsdagavond wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates.

(21 juni)
Neptunus sloeg toen met drie punten in de eerste inning op starter Glenn Wassink. De eerste vier slagmensen van de Rotterdamse ploeg sloegen allen een honkslag en bezorgden Neptunus een snelle 2-0 voorsprong. De honken kwamen vol te staan toen Stijn van der Meer, Dwayne Kemp en Benjamin Dille een honkslag sloegen. Hierna leverde Gianison Boekhoudt de vierde opeenvolgende honkslag af, resulterend in de eerste twee punten. Met één uit volgde een gedwongen nul op een grounder van Christian Diaz, maar dat leverde ook het derde punt in deze slagbeurt op.

In de tweede helft van de eerste inning pakte Kinheim een punt terug op starter Orlando Yntema. Mervin Gario en Victor Draijer begonnen met honkslagen, waarna beiden opschoven na een wilde worp. Gario scoorde vervolgens via een opofferingsslag van Bryan Engelhardt, maar die eindigde ook in een dubbelspel, omdat Draijer op het tweede honk werd uitgeschakeld. Het zou het enige punt blijven voor de thuisploeg. Na het dubbelspel kreeg Yntema een honkslag tegen van Phil Ortez, maar schakelde daarna negen slagmensen op rij uit.

Yntema kreeg een honkslag tegen in de vierde en vijfde inning, maar beide keren strandde de loper op het eerste honk. In de zesde inning opende Victor Draijer voor Kinheim met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken na een doorgeschoten bal.

Jorian van Acker gooide de achtste inning voor Neptunus. Hij gooide vier wijd met twee uit, maar ook die loper bleef op het eerste honk achter.

Na driemaal te hebben gescoord in de eerste inning werd Neptunus puntloos gehouden in de volgende drie slagbeurten. In de vierde draaide Kinheim een dubbelspel om hun 'league-leading' totaal op te voeren naar 42.

Neptunus voegde het volgende punt toe in de vijfde inning toen Stijn van der Meer opende met een homerun, waarna nog twee runs volgden in de zesde. Christian Diaz opende met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Hierna kreeg Adrian Anthony vier wijd en schoof op na een nieuwe wilde worp, die Diaz op het derde honk hield. De twee lopers scoorden even later toen Gyenuar Lopez volgde met een honkslag om de stand op 6-1 te brengen. Dat leidde ook tot een werperswissel, want David Bergman nam het over van Glenn Wassink.

Nadat Bergman's reliever Pim Walsma drie nullen op rij had gekregen in de zevende bereikte Neptunus het verschil van 10 punten dankzij een 5-run rally in de achtste inning. Closer Arshwin Asjes werd de nieuwe werper voor Kinheim in deze beurt. Hij gooide vier wijd op Adrian Anthony met één uit en kreeg daarna een honkslag tegen van Gyenuar Lopez. Hierna bereikte Shaldimar Daantji het honk via een infield-hit, gevolgd door een foute aangooi, resulterend in een punt en lopers op het tweede en derde honk. Een grounder van Stijn van der Meer maakte er vervolgens 8-1 van. Een honkslag van Dwayne Kemp volgde, maar daarna moest de wedstrijd worden onderbroken vanwege regen. Toen het duel na 32 minuten weer werd hervat maakte Kinheim verschillende verdedigende wissels. Scott Ronnenbergh nam de pitching over, terwijl Dexter de Weert de plek achter de plaat overnam van Dashenko Ricardo en Sven van de Sanden de vervanger was van Bryan Engelhardt in het linksveld. Ronnenbergh werd begroet met een 2-run triple van Benjamin Dille, die daarna zelf scoorde op een wilde worp, waardoor de stand op 11-1 kwam.Corendon Kinheim - Curaçao Neptunus 1-11 (8 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus30001205-11130
Corendon Kinheim10000000-162
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (5-1)73-611
Jorian van Acker1-1---
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (3-1)5 (*)12966
David Bergman1-----
Pim Walsma12----
Arshwin Asjes0.2-1343
Scott Ronnenbergh0.1--111
(*) - Wassink gooide op drie slagmensen in de zesde inning
Homerun: Kinheim: Stijn van der Meer (1)(5e,solo,op Wassink).
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:13 uur.

Game Notes:
32-minuten 'rain-delay' in 1e8 met 2 uit, lopers op 1e en 3e honk en 8-1 voorsprong voor Neptunus.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,5° C, westelijke wind 16 kmu,
windkracht 3,0 Bft, luchtvochtigheid 79%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.