Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates wint opnieuw ruim van Solingen
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates diende de Duitse landskampioen Solingen Alligators zondagmiddag (22 maart) opnieuw een shutout-nederlaag toe. Vandaag won de thuisploeg met 8-0 vs. Solingen, dat een extra tiende slagbeurt kreeg, zodat het duel dus 9½ inning duurde.

Amsterdam kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Michael Duursma en twee doubles van Remco Draijer, die driemaal scoorde.

Er waren verschillende prima verdedigende acties in het duel van vandaag, vooral in het veld van Solingen. Linksvelder Sascha Steffens maakte twee fraaie 'diving catches', terwijl midvelder Florian Götze een mooie 'sliding catch' maakte op een line drive van Patrick Bok. Korte stop Daniel Sanchez maakte een prima play op een harde klap van Kenny Berkenbosch en wist de bal op tijd op het tweede honk te krijgen voor een gedwongen nul. Maar helaas volgde hierna een onnodige foute aangooi bij een poging een dubbelspel te maken, resulterend in een punt.

Vier Amsterdam-werpers stonden slechts drie honkslagen toe gooiden samen 16 (!) keer drie slag.

Aanstaande vrijdag vliegt Amsterdam Pirates naar Duitsland voor een trainingskamp en een 3-game series tegen Regensburg Legionäre in Regensburg. De twee ploegen ontmoeten elkaar op vrijdagavond, waarna tweemaal in het weekeinde wordt gespeeld.Het was zonniger dan een dag eerder, de lucht was blaauw, er waren hier en daar wat wolkjes, maar toch bleef de temperatuur aan de zeer frisse kant. Desondanks waren de weersomstandigheden beduidend beter dan op de voorgaande dagen.

Net als op zaterdag was Amsterdam de meest productieve ploeg en bereikte regelmatig de honken. De ploeg had een 3-0 voorsprong na drie inning en kwam tot een 4-run rally in de zevende om de voorsprong op te voeren.

Amsterdam opende de score met twee onverdiende punten in de eerste slagbeurt op Solingen-starter Nils Hartkopf. Roelie Henrique begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna Remco Draijer het honk bereikte na een fout. Het eerste punt werd vervolgens gescoord na een honkslag van Michael Duursma. Vier wijd voor Kenny Berkenbosch volgde, waarna het tweede punt werd gescoord toen Jesse Aussems in een dubbelspel sloeg.


...Het weer was vandaag een stuk vriendelijker...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde opende Draijer met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Duursma en scoorde op een opofferingsslag van Berkenbosch. De inning eindigde toen linksvelder Sascha Steffens een fraaie vangbal maakte op een uithaal van Aussems.

Heuvelveteraan Rob Cordemans maakte zijn eerste start van het oefenseizoen voor Amsterdam en kwam geen moment in de problemen in de drie innings die hij gooide. Hij begon het duel met een strikeout, kreeg een 2-out single tegen van Nils Hartkopf, maar schakelde daarna de volgende zeven slagmensen op rij uit. Cordemans gooide driemaal drie slag in de tweede inning en voegde er nog eens twee aan toe in de derde.

Tom de Blok nam de pitching over in de vierde inning. Daniel Sanchez opende voor Solingen met een harde grounder richting korte stop Michael Duursma, waarna de bal even opsprong naar zijn rechterkant. Duursma wist de bal te fielden en nog aan te gooien, maar Sanchez bereikte het honk via een infield-hit. Volgende slagman Hartkopf sloeg vervolgens in een dubbelspel. Hierna sloot De Blok af met een strikeout en in de vijfde inning schakelde de rechtshander dezelfde drie slagmensen met drie slag uit, zoals Cordemans dat ook had gedaan in de tweede slagbeurt. Na de lead-off single schakelde De Blok acht slagmensen op rij uit, waaronder vijf met drie slag.

Robin Schel werd de nieuwe werper voor Amsterdam in de zevende inning en hij kreeg toen drie nullen op rij, waarbij hij afsloot met twee strikeouts. De linkshander gooide nog eens twee strikeouts in de achtste, maar kreeg ook een one-out double tegen van Sascha Steffens, die op het tweede honk strandde.

Amsterdam liet de honken vol achter in de vierde inning. Rashid Gerard begon met een tweehonkslag langs de linksveld-lijn, waarna Linoy Croes een honkslag sloeg. Hierna sloeg Patrick Bok een line drive het midveld in, maar daar maakte Florian Götze een schitterende vangbal. De bal werd net achter het tweede honk gevangen, zodat Gerard niet in staat was te scoren nadat de vangbal was gemaakt. De honken kwamen vol te staan toen Daan Groenewoud vier wijd kreeg. Na een strikeout eindigde de inning toen Steffens wederom een fraai vangbal maakte in het linksveld, dit keer op een klap van Remco Draijer.

In de vijfde inning begon Michael Duursma met een Texas Leaguer-single, maar bleef achter op het tweede honk. In de zesde kreeg Bok vier wijd, maar strandde op het eerste honk.

Amsterdam kwam vervolgens tot een rally van nog eens vier punten in de zevende inning. Lead-off hitter Remco Draijer kwam na een fout op het honk, waarna Michael Duursma zijn derde honkslag van de middag sloeg. Hierna sloeg Kenny Berkenbosch de bal door het midden, maar korte stop Daniel Sanchez maakte een schitterende verdedigende play, wist de bal half vallend te fielden en Duursma gedwongen uit te schakelen op het tweede honk. In plaats van de bal hierna vast te houden probeerde tweede honkman Oskar Matzpreiksch een dubbelspel te completeren op het eerste honk, maakte een foute aangooi en dat stelde Draijer in staat zijn derde punt in de wedstrijd te scoren. Vrije lopen voor Jesse Aussems en Rashid Gerard zorgden even later voor volle honken, waarna Linoy Croes een 2-run double afleverde om de stand op 6-0 te brengen. Hierna volgde een werperswissel, maar Croes kon het daarna tot scoren komen na een honkslag van Patrick Bok. Vervolgens kreeg Daan Groenewoud drie slag, waarna Solingen plotseling het veld verliet en Pirates verdedigend het veld in kwam, hoewel er slechts twee nullen waren. Men liet het maar zo en de wedstrijd werd vervolgd.

Dennis Burgersdijk werd Amsterdam's vierde werper in de negende inning en zorgde voor drie nullen op rij. Om hem nog een extra inning als werper te geven ging het duel verder en scoorde Amsterdam het laatste punt in de tweede helft van de negende inning. Rashid Gerard begon met ee honkslag, schoof op na een fout en een 'double play-grounder', waarna hij scoorde op een honkslag van Roelie Henrique.

In de eerste helft van de tiende inning begon Nils Hartkopf met vier wijd, maar daarna volgden drie nullen om de wedstrijd af te sluiten.

(22 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

L&D Amsterdam Pirates - Solingen Alligators 8-0 (9½ inn.)
RHE
Solingen Alligators (Duitsland)000000000 0-034
L&D Amsterdam Pirates201000401 X-8110
pitchers Alligatorsinn.SOBBHRER
Nils Hartkopf, L (0-1)424431
Luka Wolf2.123343
Dominik Wulf2.1 (*)3241-
(*) - 7e inning afgesloten met slechts twee uit
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)36-1--
Tom de Blok, H (1)35-1--
Robin Schel, H (1)24-1--
Dennis Burgersdijk211---
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Fred Oosterling.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Speeltijd-2:38 uur.

...Hoewel de weersomstandigheden beter waren tonen 3e honkman Rashid Gerard, linksvelder Roelie Henrique...
...en umpire Fred van Groningen Schinkel dat de wind best nog wel koud was...

...Michael Duursma sloeg drie singles vandaag...

...Remco Draijer sloeg 2 doubles en scoorde 3 punten...

...De Amsterdam-werpers van vandaag: Rob Cordemans, Tom de Blok, Robin Schel en Dennis Burgersdijk...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.