Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg & Henk Seppen)

Neptunus wint ruim van UVV
English
VLEUTEN - Na zaterdag op eigen veld met 12-6 te hebben verloren van UVV herstelde Curaçao Neptunus zich vanmiddag (zondag 22 maart) en won in Vleuten ruim met 13-1 in een 8-inning wedstrijd.

Neptunus kwam tot een rally van vijf runs in de eerste inning en had ook een 5-run achtste slagbeurt. De titelverdediger kwam tot 11 honkslagen, waaronder een tweehonkslag en driehonkslag van Sherman Marlin, die één van de vier spelers was met twee honkslagen in het duel van vanmiddag. Drie spelers bereikten vier keer het honk, namelijk Rien Vernooij, Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp.

Vier Neptunus-pitchers stonden slechts vier honkslagen toe. Naast het incasseren van 11 honkslagen gave drie UVV-werpers ook acht vrije lopen weg, maar gooiden ook achtmaal drie slag.

Komend weekeinde speelt Neptunus op eigen veld twee wedstrijden tegen de Duitse kampioen Solingen Alligators, die dit weekeinde tweemaal in actie kwam tegen L&D Amsterdam Pirates.
UVV speelt twee wedstrijden tegen Corendon Kinheim.Op een frisse middag in Vleuten besliste Neptunus het duel min of meer al gelijk in de eerste inning met een 5-run rally op starter Timo van Ancum. Adrian Anthony opende met een honkslag en Rien Vernooij kreeg vier wijd, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van veteraan Raily Legito. De honken kwamen vol te staan toen Gianison Boekhoudt en Dwayne Kemp beiden vier wijd kregen. Het volgende punt kwam tot stand op een 'force play-grounder' van Christian Diaz, die in zijn eerste duel voor Neptunus speelde. Een doorgeschoten bal en een mislukte pick-off leidden tot nog eens twee punten en leverden een 5-0 voorsprong op.


...Neptunus-starter Kenny Van Den Branden...
...vier hitloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
De starter voor Neptunus was Kenny Van Den Branden, die vorig seizoen één van de werpers was bij UVV. De Belgische werper hield zijn voormalige teamgenoten hitloos in de vier innings die hij gooide. Hij kwam tot vijf strikeouts en gaf één vrije loop weg.

Aanvankelijk begon Van Den Branden niet sterk. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Rick Kuipers, waarna hij zowel Tony Enos als Gilmer Lampe raakte met een worp en daarmee voor volle honken zorgde. Van Den Branden volgde echter met drie slag voor voormalig Neptuniaan Mike Bazuin, waarna de inning ten einde kwam toen Omar Williams in een dubbelspel sloeg. Vorig seizoen speelde Williams voor Tridents, het Rookie League-team van Neptunus.

Nadat hij de honken vol had gekregen in de eerste inning schakelde Van Den Branden elf slagmensen op rij uit.

Neptunus voegde een punt toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Sherman Marlin een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende grounder van Urving Kemp.

De Rotterdammers verhoogden de stand naar 8-0 door tweemaal te scoren in de vijfde op Jurjen van Zijl. Dwayne Kemp begon met een honkslag en bereikte het derde honk via een one-out double van Sherman Marlin. Een fout op een grounder van Urving Kemp stelde even later beide lopers in de gelegenheid te scoren.

Jorian van Acker nam de pitching bij Neptunus over in de vijfde en hij werd begroet met de eerste honkslag van UVV toen Omar Williams begon met een rake klap. Met twee uit sloeg ook Thomas Smits een honkslag, maar beiden bleven achter.

UVV scoorde daarna hun enige punt in de zesde inning. Lead-off hitter Sam van Dijck kwam na een fout op het honk, waarna een nieuwe fout volgde op een klap met één uit van Tony Enos. Hierna bracht een honkslag van Gilmer Lampe Van Dijck binnen, maar terwijl Enos opschoof naar het derde honk werd Lampe op het tweede honk uitgegooid bij een poging zelf ook op te schuiven.

Neptunus had wederom een 5-run rally in de achtste inning en voerde de voorsprong daardoor op naar 13-1 op Jim Ploeger, die de laatste drie innings gooide voor UVV. Hij kreeg de honken vol toen Vernooij opende met een honkslag, Legito vier wijd kreeg en ook Boekhoudt een honkslag liet noteren. Hierna leverden Dwayne Kemp en Christian Diaz beiden een 2-run single af, waarna de laatste het dertiende punt scoorde op een grounder van Urving Kemp.

(22 maart)

Compleet Programma Oefenseizoen

UVV - Curaçao Neptunus 1-13 (8 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus50102005-13112
UVV00000100-143
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (2-0)451---
Jorian van Acker21-31-
Kevin Kelly11----
Gijs Timmer1--1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (1-1)344365
Jurjen van Zijl23-32-
Jim Ploeger314555
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rutger Druijve, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Henri van Heijningen.
Scorer-Angelique van Straten (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.


...Umpires Jan-Willem van der Paauw, Henri van Heijningen...
...en Rutger Druijve tonen dat het een koude middag was...

...Timo van Ancum startte voor UVV...
...Hij gooide de eerste drie innings...

...Sherman Marlin sloeg een double en triple...

...Gilmer Lampe maakt een vangbal als midvelder...

...Rien Vernooij bereikt het eerste honk...
...1B Thomas Smits ontvangt de bal te laat...

...Jim Ploeger gooide de laatste drie innings voor UVV...

(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.