Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Eerste Hoofdklasse-zege voor DSS
English
DORDRECHT - Na de eerste drie wedstrijden van het seizoen te hebben verloren van Corendon Kinheim won DSS vanavond (donderdag 23 april) de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. En dat deed de ploeg overtuigend, want er werd met 17-5 in een 7-inning wedstrijd bij Mampaey The Hawks.

Na afloop van vorig seizoen stonden de tweede teams tegenover elkaar in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off. The Hawks eindigde toen op de laatste plaats in de Play-Downs, terwijl DSS kampioen was geworden in de Overgangsklasse. DSS won de reeks met 3-2 en promoveerde, terwijl The Hawks degradeerde. The Hawks keerde begin maart terug naar de Hoofdklasse na het terugtrekken van ADO Lakers.

(23 april)
In de wedstrijd van vanavond kwam DSS tot 16 honkslagen, waaronder drie van Mark Smit en Levine Gabriëls, terwijl Seb Visser vier binnengeslagen punten had.

In de eerste inning hielden de ploegen elkaar min of meer in balans. DSS scoorde tweemaal, The Hawks eenmaal. Honkslagen met twee uit van Levine Gabriëls en Koen Halderman bezorgden DSS de voorsprong, maar ook bleven de honken vol achter. In de tweede helft van de eerste inning antwoordde The Hawks met een punt via een 2-out single van Julian Goins.

DSS kwam toen tot een rally van vier punten in de tweede inning. Mitchel Dautzenberg opende met een tweehonkslag, waarna Mark Smit en Sven Jongejans hem met honkslagen binnen brachten. Nadat de twee lopers waren opgeschoven via een opofferingsstootslag werd startende werper Evan Simons opgevolgd door Quinn Tramm. Die begon met een strikeout, maar kreeg toen een 2-run triple tegen van Seb Visser, die daarna zelf scoorde na een doorgeschoten bal.

DSS voegde het volgende punt toe in de vierde toen Tino van Erk een honkslag sloeg en scoorde op een opofferingsklap van Visser.

Met een 7-1 achterstand pakte The Hawks twee runs terug in de 2e5 op starter Rik Geestman. De lefty kreeg een lead-off double tegen van Jules Peters, die later scoorde na een wilde worp. Met één uit sloeg Wijnand Ruben een honkslag, schoof op na de wilde worp en een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Julian Goins.

DSS bracht de wedstrijd buiten bereik toen het tot een rally van tien punten kwam in de zesde inning. Er waren slechts vier honkslagen in deze slagbeurt, gecombineerd met vijf vrije lopen en drie verdedigende fouten, waardoor alle tien punten onverdiend waren! Na tweemaal vier wijd volgde een werperswissel, waarna een fout werd gemaakt op een stootslag, resulterend in een punt. De honken kwamen vol te staan toen een nieuwe vrije loop volgde. Hierna werd de voorste loper op de plaat uitgeschakeld en bij een poging een dubbelspel te completeren op het eerste honk ontstond een 'ontvangende fout' en dat leidde tot weer een punt. Vier wijd zorgde wederom voor volle honken, waarna weer werd gescoord na een nieuwe fout. Een honkslag van Mark Smit en vier wijd voor Sven Jongejans zorgden voor de volgende punten. Tino van Erk leverde vervolgens een 2-run single af, gevolgd door een 2-run triple van Levine Gabriëls, die zelf scoorde na een grounder.

The Hawks wist nog twee (onverdiende) punten te scoren in de zevende op een 2-run single van Brian Raap.Mampaey The Hawks - DSS 5-17 (7 inn.)
RHE
DSS24010(10)0-17163
Mampaey The Hawks1000202-573
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Rik Geestman, W (1-1)536533
Jorn van Ingen22-22-
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-2)1.112655
Quinn Tramm3.2 (*)33531
Maikel Berghmans2-359-
(*) - Tramm gooide op twee slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-René Ras, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes:.
Eerste Hoofdklasse-zege voor DSS.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,1° C, noord-noordwestelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.