Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus 2x achter, maar wint in 10e vs. Kinheim
English
HAARLEM - Curaçao Neptunus stond vanavond (donderdag 23 april) tweemaal achter tegen Corendon Kinheim, maar won uiteindelijk met 4-3 in 10 innings.

Er waren wat kritische geluiden met betrekking tot de aanvang van de extra tiende inning. Volgende de curfew-regel mag er niet meer aan een nieuwe inning worden begonnen wanneer het tijdstip van 22:30 uur is bereikt. Bericht werd dat de tiende inning om 22:31 uur begon. Echter, toen de negende inning eindigde waren er nog drie minuten te gaan. En dus, met de curfew in aantocht, nam de umpiring crew de juiste beslissing aan de tiende inning te beginnen, omdat het tijdstip van 22:30 uur nog niet was bereikt. Dat de inning na dit tijdstip pas echt actief werd heeft hier niets mee te maken, omdat de volgende inning officiëel begint als de laatste nul van de voorgaande inning is gemaakt.

(23 april)
Kinheim leek vanaf het begin de controle te hebben over de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong mee naar de achtste inning, maa stond uiteindelijk met lege handen.

Kinheim-starter Tom Stuifbergen gooide zes sterke innings. De rechtshander schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit, waarna hij een lead-off single moest toestaan aan Christian Diaz in de vierde inning. Hij schoof op na een grounder, maar strandde daar.

In de vijfde en zesde inning kreeg Stuifbergen vijf honklopers, maar hield Neptunus puntloos. In de vijfde gooide hij vier wijd op Rien Vernooij met één uit, gevolgd door een honkslag van Adrian Anthony, maar volgde met twee strikeouts.

In de zesde, met een 1-0 achterstand, kreeg Neptunus de honken vol met nul uit. Christian Diaz begon met vier wijd, waarna Benjamin Dille en Raily Legito een honkslag sloegen. Stuifbergen schakelde hierna Gianison Boekhoudt met drie slag uit en de inning eindigde toen Dwayne Kemp in een dubbelspel sloeg.

Kinheim had een 1-0 voorsprong genomen in de eerste inning. Met één uit sloeg Mervin Gario een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Dashenko Ricardo.

In de derde inning liet Kinheim drie lopers achter. Neptunus-starter Orlando Yntema kreeg een lead-off double tegen van Mervin Gario, waarna hij met twee uit voor volle honken zorgde via vier wijd voor Jeffrey Arends en Sven van der Sanden. De rechtshander sloot de inning daarna af met een strikeout.

In de zesde opende Jeffrey Arends voor Kinheim met een tweehonkslag, maar werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven na een grounder, waarna twee strikeouts de inning afsloten.

In de 1e7, met Kinheim op een 1-0 voorsprong, nam Pim Walsma de pitching over. Hij kreeg een lead-off single tegen van Rien Vernooij, maar die werd uitgeschakeld na een pick-off van catcher Dashenko Ricardo. Een vrije loop, strikeout en gedwongen volgden, zodat de minimaal voorsprong van Kinheim gehandhaafd bleef.

In de 2e7 voegde Kinheim een punt toe. Jasper Keijzer begon met een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Kevin Moesquit, wat leidde tot een werperswissel. Kevin Kelly nam het over en kreeg drie nullen op rij.

Ook in de 2e7 werd Kinheim's startende werper Tom Stuifbergen, die was vervangen in de eerste helft van deze beurt, weggestuurd na een opmerking betreffende een scheidsrechterlijke beslissing over een foul-tip.

In de 1e8 nam David Bergman de pitching bij Kinheim over en zag Neptunus langszij komen. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Benjamin Dille en Raily Legito, gevolgd door een 2-run double van Gianinson Boekhoudt, waardoor de stand op 2-2 kwam. Dwayne Kemp sloeg nog een honkslag, maar daarna draaide Kinheim een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de 2e8 hernam Kinheim de leiding en scoorde eenmaal, maar kreeg de kans er meer te scoren, omdat het de honken vol kreeg met nul uit. Jeffrey Arends begon met vier wijd, waarna Sven van der Sanden het honk bereikte toen er op zijn opofferingsstootslag geen nullen werden gemaakt. Een fout op een OSS van Niels van Weert zorgde daarna voor volle honken en een werperswissel. Loek van Mil nam het over en begon met een strikeout. Hierna ging Arends gedwongen uit op de plaat na een grounder van Jasper Keijzer, maar daarna kreeg Kevin Moesquit vier wijd en dat leverde Kinheim een 3-2 voorsprong op. De inning eindigde met een vangbal, zodat er drie lopers achterbleven.

Neptunus bracht de stand weer in evenwicht in de negende toen opnieuw een Kinheim-reliever een Blown Save op zijn naam kreeg. Arshwin Asjes nam het werpen over van Bergman en kreeg one-out singles tegen van Urving Kemp en Shaldimar Daantji. Hij zag de honken volkomen na vier wijd voor Christian Diaz, waarna een opofferingsslag van Benjamin Dille weer voor een gelijke stand zorgde.

Kinheim ging op rij uit in de 2e9 en dus volgde er een tiende inning. Voor Neptunus opende Gianison Boekhoudt met een honkslag en dat bracht tie-break loper Benjamin Dille binnen, waardoor Neptunus voor het eerst de leiding nam, 4-3.

In de 2e10 schoven de twee tie-break lopers op na een opofferingsstootslag. Met twee uit zorgde vier wijd voor volle honken voor Kinheim. Maar het duel eindigde daarna toen Jasper Keijzer op de eerstvolgende worp sloeg en de bal eindigde in een pop-fly op fout gebied.Corendon Kinheim - Curaçao Neptunus 3-4 (10 inn.)
RHE
Curaçao Neptunus000000021 1-4121
Corendon Kinheim100000110 0-370
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema6 (*)63722
Kevin Kelly1 (**)11-1-
Loek van Mil, W (1-0)332---
(*) - Yntema gooide op twee slagmensen in de zevende inning
(**) - Kelly gooide op drie slagmensen in de achtste inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Tom Stuifbergen6424--
Pim Walsma, H (2)1111--
David Bergman, BS (1)12-422
Arshwin Asjes, BS (1), L (0-1)241321
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Peter Brink, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Kitty van Gilst.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes: Debuut-wedstrijd voor Official Scorer Norbert van Oosterhout.
Tom Stuifbergen (Kinheim) weggestuurd door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel in 2e7.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 12,1° C, oostelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 71%.
...Kinheim-starter Tom Stuifbergen...

...Neptunus-starter Orlando Yntema...

...Mervin Gario duikt terug naar het eerste honk...
...1B Rien Vernooij wacht op de bal...

...Kinheim's Hoofd Coach Wim Martinus in gesprek met de...
...umpires nadat Tom Stuifbergen is weggestuurd...

...Kinheim-reliever David Bergman...

...Neptunus-closer Loek van Mil...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.