Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Amsterdam Pirates shuts out DSS
English
HAARLEM - L&D Amsterdam Pirates kwam zaterdagmiddag (23 mei) tot een 6-0 shutout tegen DSS op een 5-hitter, gegooid door drie werpers.

Starter Kevin Heijstek stond slechts drie honkslagen toe in zes innings om de derde 5-game winner van het seizoen te worden. Diegomar Markwell (Neptunus) was de eerste. Elf minuten voor afloop van deze wedstrijd sloot Vaessen Pioniers hun duel bij HCAW af, resulterend in een 7-1 winst en de vijfde zege voor Lars Huijer, die daarmee de tweede 5-game winner werd.

Amsterdam kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Remco Draijer en Koen Nooij.

(23 mei)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning door starter Jorn van Ingen opende Amsterdam de score met twee runs in de tweede slagbeurt. Remco Draijer begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Bas Nooij en scoorde op een opofferingsslag van Rashid Gerard. Nooij schoof op na een honkslag van Jesse Aussems, waarna hij het derde honk bereikte toen er een fout volgde op een 'force play-grounder' van Koen Nooij, waardoor de honken vol kwamen te staan. Het tweede punt werd daarna gescoord na een honkslag van Linoy Croes, maar de honken bleven vol achter toen de volgende twee slagmensen werden uitgeschakeld.

Pirates voegde het derde punt toe in de derde inning. Met één uit kreeg Draijer vier wijd, schoof op toen een foul-out de tweede nul opleverde en scoord na een tweehonkslag van Gerard.

De Amsterdamse ploeg werd vervolgens puntloos gehouden in de volgende twee innings, waarin totaal drie lopers achterbleven. Maar toen werd tweemaal gescoord in de zesde slagbeurt op nieuwe werper Mike Groen. Koen Nooij begon met een honkslag, schoof op na een grounder en stal het derde honk. Hij scoorde even later na een honkslag van Michael Duursma. Met twee uit kwamen de honken vol te staan via honkslagen van Kenny Berkenbosch en Remco Draijer en daarna werd het volgende punt gescoord toen Bas Nooij na een fout op het honk kwam. Maar Amsterdam liet opnieuw drie lopers achter.

Het zesde punt werd gescoord in de zevende toen Jesse Aussems begon met een honkslag, het derde honk bereikte na een tweehonkslag van Koen Nooij en scoorde op een opofferingsslag van Michael Duursma.

Kevin Heijstek schakelde de eerste acht slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit, waarvan vijf met drie slag (driemaal in de eerste inning). De rechtshander kreeg toen een 2-out single tegen van rookie Tommy van der Sanden in de derde inning, maar die strandde op het eerste honk.

Heijstek kreeg drie nullen op rij in de vierde en zag de eerste DSS-loper in scoringspositie komen in de vijfde. Met één uit sloeg Seb Visser (een voormalig Piraat) een honkslag, schoof op na een 2-out single van Shane Boeree, maar ook zij bleven achter.

Heijstek kreeg weer drie nullen op rij in de zesde, waarna hij werd opgevolgd in de zevende door Robin Schel, die eveneens drie opeenvolgende nullen kreeg. De linkshander kreeg toen een one-out single tegen van Levine Gabriëls in de achtste, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit.

Dennis Burgersdijk gooide de negende inning voor Amsterdam en hij zag de enige DSS-loper het derde honk bereiken. Mitchell Koot stond op het honk via velderskeus, schoof op na een grounder en bereikte na een wilde worp het derde honk, maar daar strandde hij, omdat een grounder de wedstrijd afsloot.DSS - L&D Amsterdam Pirates 0-6
RHE
L&D Amsterdam Pirates021002100-6130
DSS000000000-053
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (5-1)68-3--
Robin Schel22-1--
Dennis Burgersdijk1--1--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Jorn van Ingen, L (0-2)542632
Mike Groen21-632
Max Ploegstra1-----
Mark van Deursen1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Linda Steijger.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-2:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14° C, noord-noordoostelijke wind 32 kmu, luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.