Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim wint ruim vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Corendon Kinheim boekte zaterdagmiddag (23 mei) een ruime 9-0 shutout tegen Mampaey The Hawks. De ploeg kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Niels van Weert.

Kinheim zag vandaag ook de terugkeer van werper Glenn Wassink, die een paar weken geleden op zijn rechterarm werd geraakt door een line drive en sindsdien niet meer in actie kwam. Vandaag beklom Wassink de heuvel met een 9-0 voorsprong in de tweede helft van de zevende inning. Hij schakelde drie slagmensen met drie slag uit, stond drie hits toe en hielde The Hawks puntloos in de drie innings die hij gooide om een save te verdienen.

(23 mei)
Kinheim sloeg al snel toe met vier runs in de eerste inning op starter Evan Simons op vier hits. Kevin Moesquit begon met een honkslag en Mervin Gario kreeg vier wijd. Met één uit sloeg Dudley Leonora een honkslag langs de linksveldlijn om het eerste punt binnen te brengen, waarna Jeffrey Arends volgde met een nieuwe RBI-single. Een grounder van Dashenko Ricardo maakt er 3-0 van en een fout op een klap van Sven van der Sanden zorgde voor het vierde punt.

Kinheim werd hierna puntloos gehouden in de volgende drie innings door Simons, die acht slagmensen op rij uitschakelde van de eerste tot in de vierde inning. Met één uit in de vierde kreeg hij een honkslag tegen van Niels van Weert, die het tweede honk stal en opschoof na een foute aangooi, maar toen strandde op het derde honk.

Kinheim voegde twee runs toe in de vijfde. Mervin Gario begon met een tweehonkslag en Bryan Engelhardt kreeg vier wijd, waarna de twee opschoven na een wilde worp met één uit. Om een gedwongen loop op te zetten kreeg Jeffrey Arends opzettelijk vier wijd, maar daarna volgde Dashenko Ricardo met een 2-run single.

Nog eens twee punten werden gescoord in de zesde slagbeurt. Met één uit kreeg Jochem Koedijk vier wijd en sloeg Kevin Moesquit een honkslag. Met de lopers op het tweede en derde honk en twee uit leverde Bryan Engelhardt een 2-run double af om er een 8-0 stand van te maken.

Het negende punt werd daarna gescoord in de zevende inning toen Dashenko Ricardo opende met een honkslag en scoorde op een daarna volgende tweehonkslag van Sven van der Sanden. Hierna nam Michel Offerman de pitching van Simons over en hield Kinheim puntloos in het restant van de wedstrijd.

Kinheim-starter Nick Veltkamp gooide vier wijd op lead-off batter Odion Gouverneur in de eerste inning en kreeg toen een honkslag tegen van Stephen Henson, maar een vangbal en dubbelspel volgden.

In de derde inning draaide Kinheim opnieuw een dubbelspel. The Hawks liet lopers op het tweede en derde honk achter in de vierde inninge, maar kwam daarna niet meer in scoringspositie op Veltkamp.

In de zevende inning nam Glenn Wassink het over in zijn eerste heuveloptreden sinds hij op 3 mei door een line drive was geraakt. Hij kreeg een lead-off single tegen van Tim Roodenburg en daarna een 2-out single van Odion Gouverneur, maar beiden strandden. Wassink kreeg drie nullen op rij in de achtste en zag The Hawks in de negende inning een loper achterlaten op het derde honk toen een groundout de wedstrijd afsloot.Mampaey The Hawks - Corendon Kinheim 0-9
RHE
Corendon Kinheim400022100-9130
Mampaey The Hawks000000000-062
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (3-2)6253--
Glenn Wassink, SV (1)34-3--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Evan Simons, L (0-5)6 (*)351198
Michel Offerman3--2--
(*) - Simons gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-René Ras.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Technical Commissioner-Gerben Hardeveld.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:29 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,4° C, noord-noordoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 73%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.