Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Alfred Cop)

Pioniers wint overtuigend bij HCAW
English
BUSSUM - Vaessen Pioniers werd donderdagavond op slechts één punt gehouden, voordat er drie werden gescoord in de achtste inning in hun eerste duel tegen HCAW, wat toen een prima wedstrijd speelde. Op zaterdag (23 mei) sloeg Pioniers toe met vier runs in de eerste inning en dat bezorgde de ploeg een overtuigende vroege voorsprong op weg naar een 7-1 winst.

Pioniers kwam tot negen honkslagen, waaronder een homerun van Vince Rooi.

Lars Huijer werd de tweede 5-game winner van het seizoen en voegde zich bij Diegomar Markwell (Neptunus). Elf minuten na afloop van deze wedstrijd werd Kevin Heijstek de derde 5-game winner toen L&D Amsterdam Pirates hun 6-0 shutout-zege afsloot vs. DSS.

(23 mei)

...Tim Niekerk maakte vandaag zijn Hoofdklasse-debuut...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Pioniers opende de score met vier runs in de eerste inning. Danny Rombley begon met een tweehonkslag in zijn eerste wedstrijd van het seizoen als openingsslagman voor Pioniers. Daniel Fernandes, die in alle voorgaande wedstrijden de lead-off hitter van Pioniers was, sloeg vandaag op de nummer 8 plek in de slagvolgorde. Met Rombley op het tweede honk sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag om voor het eerste punt te zorgen. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Vince Rooi een honkslag sloeg en Mark-Jan Moorman vier wijd kreeg. Hierna bracht Kevin Dirksen, de held van de donderdag-wedstrijd, met een honkslag twee lopers binnen. Met twee uit voegde Daniel Fernandes een honkslag toe om er een 4-0 stand van te maken.

Pioniers liet een loper achter in de tweede inning, waarna Moorman opende met vier wijd in de derde inning en dat leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Steven van Groningen kreeg toen een 'force play-grounder' en werd even later gesteund met een dubbelspel.

Van Groningen kreeg drie nullen op rij in de vierde, maar kreeg een punt tegen in de vijfde. Met één uit kwam Vince Rooi na een fout op het honk, waarna de honken volkwamen via honkslagen van Mark-Jan Moorman en Kevin Dirksen. Een opofferingsslag van Kevin Weijgertse maakte er vervolgens 5-0 van.

In de eerste vier innings op Lars Huijer bereikte HCAW driemaal het honk, maar kwam niet voorbij het eerste honk. HCAW scoorde daarna het eerste (en enige) punt in de tweede helft van de vijfde. Het punt werd gescoord door Gianni Frolijk, die daarbij werd gesteund door de Hoofddorpse 'battery'. Eerst kreeg hij vier wijd. Hij schoof daarna op na een doorgeschoten bal, bereikte het derde honk na een wilde worp en scoorde even later via een nieuwe wilde worp.

Pioniers werd in de zesde op rij uitgeschakeld door Van Groningen. Hij werd daarna opgevolgd door Tim Niekerk, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte toen hij in de zevende inning de heuvel beklom. Niekerk begon met drie slag voor Quintin De Cuba. Met twee uit gooide hij vier wijd op Mark-Jan Moorman, maar die ging gedwongen uit. In de achtste kreeg Niekerk twee snelle nullen, maar gooide toen tweemaal vier wijd en werd afgelost door Gijs van Els. Een vangbal sloot daarna de slagbeurt af.

Pioniers scoorde nog twee punten in de negende. Van Els begon met vier wijd voor lead-off hitter Quintin De Cuba en kreeg toen een 2-run homerun tegen van Vince Rooi, waarmee de stand op 7-1 kwam.HCAW - Vaessen Pioniers 1-7
RHE
Vaessen Pioniers400010002-790
HCAW000010000-143
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Lars Huijer, W (5-1)76331-
Dennis Buring2--1--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Giovanni Tensen, L (0-4)2 (*)22644
Steven van Groningen41-21-
Tim Niekerk1.213---
Gijs van Els1.1-1122
(*) - Tensen gooide op één slagman in de derde inning
Homerun: Pioniers: Vince Rooi (2)(9e,2-run,op Van Els).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Dieks Bannink.
Speeltijd-2:05 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14,1° C, noord-noordoostelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 70%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.