Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Neptunus wint vs. Amsterdam en klimt naar gedeelde eerste plaats
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus won dinsdagavond (23 juni) met 4-2 vs. L&D Amsterdam Pirates in de eerste van drie wedstrijden die naar voren zijn geschoven. Deze wedstrijden worden op drie opeenvolgende dinsdagavonden gespeeld om begin augustus ruimte te maken wanneer Neptunus deelneemt aan de best-of-three finale van de European Champions Cup.

Neptunus scoorde vanavond vier onverdiende punten, terwijl Amsterdam één onverdiend punt liet aantekenen.

Neptunus kwam tot acht honkslagen, die door slechts vier spelers werden geslagen. Dwayne Kemp en Benjamin Dille sloegen beiden drie honkslagen.

In het duel van vanavond waren ook drie verwijderingen naar aanleiding van commentaar op scheidsrechterlijke beslissingen.

Met de overwinning van vanavond diende Neptunus Amsterdam de eerste nederlaag toe in de tweede helft van de competitie. De ploegen delen nu de eerste plaats, maar Neptunus staat voor Amsterdam, vanwege het onderlinge resultaat (1-0).

In de 'overall stand' delen de twee ploegen eveneens de eerste plaats. Echter, in dit geval staat Amsterdam boven Neptunus. Het onderling resultaat is na vanavond 2-2, maar het run-gemiddelde in die wedstrijden is in het voordeel van Amsterdam.

(23 juni)
Amsterdam opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Kevin Kelly, die vanavond de verrassende startende werper was. Roelie Henrique begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Michael Duursma en scoorde daarna op een honkslag van Nick Urbanus, die even later nog het tweede honk stal. Maar vervolgens schakelde Kelly de volgende twee slagmensen met drie slag uit. Dit punt zou het enige verdiende punt zijn in het duel van vanavond.

In de tweede helft van de eerste inning, op starter Rob Cordemans, antwoordde Neptunus met drie onverdiende punten, want de slagbeurt begon met een fout. Een grounder van lead-off hitter Stijn van der Meer eindigde in een fout en hij schoof op na een honkslag van Dwayne Kemp. De honken kwamen vol te staan dankzij een stootslag-honkslag van Benjamin Dille. De bal leek fout te rollen, maar stopte precies op de foutlijn tussen thuis en het derde honk. Hierna volgden twee grounders, die zouden hebben geresulteerd in een puntloze inning wanneer die niet was begonnen met een fout. Maar nu zorgden deze grounders voor de eerste twee punten. Met de honken vol werd de gelijkmaker gescoord op een grounder van Gianison Boekhoudt, waarna Neptunus een 2-1 voorsprong nam op een grounder van Rien Vernooij. Het volgende punt werd even later gescoord na een tweehonkslag van Christian Diaz.

In de volgende zes innings stond Cordemans slechts drie slagmensen tot de honken toe en zag Neptunus maar één loper in scoringspositie krijgen. Na drie nullen op rij in de tweede inning kreeg de rechtshander in de derde inning een lead-off single tegen van Dwayne Kemp, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Benjamin Dille volgde met een honkslag, maar daarna schakelde Cordemans acht slagmensen op rij uit. In de zesde opende Dille met een nieuwe honkslag en kwam in scoringspositie nadat Gianison Boekhoudt was uitgevangen. Cordemans kreeg weer drie nullen op rij in de zevende en werd afgelost in de achtste.

Na het punt in de eerste helft van de eerste inning te hebben tegen gekregen schakelde Kevin Kelly acht slagmensen op rij uit, waarvan zeven met drie slag.

Berry van Driel nam daarna de pitching bij Neptunus over in de vierde inning. Hij kreeg drie nullen op rij in de vierde, maar moest een punt toestaan in de vijfde. Bas Nooij opende voor Pirates met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Jesse Aussems en scoorde toen een grounder van Rashid Gerard een fout opleverde, waardoor de achterstand werd verkleind naar 3-2. Met Gerard op het tweede honk sloten twee grounders de inning af.

In de volgende innings kreeg Amsterdam Pirates nog een aantal scoringsmogelijkheden, maar slaagde er niet in meer punten toe te voegen.

In de zesde kreeg Nick Urbanus vier wijd met één uit en dat leidde tot het vertrek van Van Driel. Jorian van Acker nam het over en kreeg een honkslag tegen van Kenny Berkenbosch, maar daarna draaide Neptunus een dubbelspel om de slagbeurt af te sluiten.

In de zevende, met een 3-2 voorsprong voor Neptunus, kreeg Van Acker een lead-off double tegen van Bas Nooij. Even later probeerde Nooij het derde honk te bereiken op een grounder richting eerste honk van Jesse Aussems. Eerste honkman Rien Vernooij kwam in om de bal te fielden en kreeg die op tijd op het derde honk waar Nooij werd uitgeschakeld. Nadat een vangbal voor de tweede nul had gezorgd, sloeg Linoy Croes een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn langs de duikende Vernooij en dat leidde tot een discussie of de bal goed of fout was. Met Croes op het tweede honk werd Van Acker opgevolgd door Loek van Mil, die de inning afsloot toen Roelie Henrique werd uitgevangen. Ook in deze inning werd Amsterdam Hoofd Coach Charles Urbanus uit het veld gestuurd door Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel, nadat er iets was gezegd vanuit de dug-out.

Neptunus voegde een 'insurance run' toe in de tweede helft van de achtste inning. Linkshander Robin Schel werd de nieuwe werper om het op te nemen tegen linkshandige slagman Stijn van der Meer. Hij stootte op de eerste worp van Schel en werd uitgeschakeld. Hierna nam Daan Hendrix de pitching over en werd begroet met een honkslag van Dwayne Kemp. Even later werd Kemp op het tweede honk uitgeschakeld bij een steelpoging. Kemp moet hierna iets hebben gezegd of het was omdat hij zijn helm op de grond gooide, maar hij werd in elk geval uit het veld gestuurd door 3B Umpire Fred van Groningen Schinkel. Tegelijkertijd stuurde HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel werper Diegomar Markwell weg uit de Neptunus dug-out, omdat daar iets was gezegd. En dat betekende de eerste keer dat een vader-zoon umpire-combinatie iemand uit het veld stuurde, niet alleen in dezelfde wedstrijd, maar ook in dezelfde situatie. Met twee uit bereikte Benjamin Dille het honk na een fout, waarna Gianison Boekhoudt vier wijd kreeg. Een hierna volgende honkslag bracht Dille binnen en verhoogde de stand naar 4-2.

Nadat hij het werpen overnam in de zevende inning stond Van Mil slechts één loper op de honken toe. Hij gooide vier wijd op lead-off hitter Michael Duursma in de achtste inning, maar schakelde de volgende zes slagmensen op rij uit.Curaçao Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 4-2
RHE
L&D Amsterdam Pirates100010000-262
Curaçao Neptunus30000001X-481
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, L (4-2)79-63-
Robin Schel0.1-----
Daan Hendrix0.2-121-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kevin Kelly37-211
Berry van Driel, W (2-1)2.1-111-
Jorian van Acker, H (3)1.1--3--
Loek van Mil, SV (6)2.121---
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Martijn Bosschaart, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Ger van Dongen.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:34 uur.

Game Notes:
Charles Urbanus (Hoofd Coach Amsterdam Pirates) uit het veld gestuurd in 1e7 door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel na aanmerkingen.
Dwayne Kemp (Neptunus) uit het veld gestuurd na 2e8 door 3B Umpire Fred van Groningen Schinkel na te zijn uitgeschakeld bij een steelpoging.
Diegomar Markwell (Neptunus) uit het veld gestuurd in de 2e8 door HP Umpire Stenar van Groningen Schinkel na de 'caught stealing'-situatie.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,6° C, noordwestelijke wind 14 kmu,
windkracht 2,8 Bft, luchtvochtigheid 84%.
...Dwayne Kemp gaat uit bij een steelpoging...

...Benjamin Dille bereikt het tweede honk...

...Roelie Henrique maakt een vangbal op fout gebied...


...Charles Urbanus in een verhitte discussie met...
...Home Plate Umpire Stenar van Groningen Schinkel...
(© Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.