Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers 'one-runs' UVV in 10 innings
English
VLEUTEN - De wedstrijd tussen UVV en Vaessen Pioniers bleef dinsdagavond (23 juni) negen innings puntloos. In de tie-break scoorde Pioniers het enige punt in de wedstrijd en won met 1-0 in tien innings.

De wedstrijd stond oorspronkelijk op het programma voor afgelopen zondag, maar werd toen afgelast vanwege regen en de condities van het speelveld.

(23 juni)
In de reguliere negen innings kwam Pioniers slechts eenmaal in scoringspositie en dat gebeurde in de zesde inning toen de ploeg de honken vol kreeg. In de overige acht innings kregen de Hoofddorpers geen loper in scoringspositie.

In hun negen reguliers innings kreeg UVV drie lopers in scoringspositie, maar wist niet te scoren.

Beide starters gooiden negen innings en dat is de laatste jaren niet vaak voorgekomen. Elton Koeiman gooide achtmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe, terwijl Jurjen van Zijl drie strikeouts had en vier hits toestond. Koeiman gaf één slagman vier wijd, Van Zijl vijf.

In de eerste vijf innings maakte UVV drie dubbelspelen.

Pioniers kreeg de honken vol in de zesde. Taylor Clemensia opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Daniel Fernandes. De honken kwamen vol te staan toen Dirk van 't Klooster en Danny Rombley beiden vier wijd kregen. Hierna volgde een binnenhoog, waarna Van 't Klooster gedwongen uitging op het derde honk en de inning ten einde kwam.

Koeiman schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit. Hij kreeg een lead-off single tegen van Jordan Illis in de vierde. Nadat Illis was opgeschoven op een opofferingsstootslag van Tony Enos eindigde een vangbal van Gilmer Lampe in een dubbelspel.

In de vijfde opende Dennis De Quint voor UVV met een honkslag en schoof op na een OSS, maar strandde op het tweede honk.

In de zesde, voor de derde keer op rij, bereikte UVV's openingsslagman het honk met een honkslag, dit keer Jamie Verheyleweghen. Hij kwam ook in scoringspositie via een OSS en bleef daarna achter.

Het enige punt werd daarna gescoord in de tiende inning.

In de 1e10 nam Jerremyh Angela de pitching over voor UVV. Met Mark-Jan Moorman op het tweede en Quintin De Cuba op het eerste honk, resulteerde een stootslag van Kevin Dirksen in een gedwongen nul op het derde honk. Nadat een binnenhoog de tweede nul had opgeleverd sloeg Taylor Clemensia een honklsag, die werd gevolgd door een fout in het outfield. En dat stelde De Cuba in staat te scoren en bezorgde Pioniers een minimale voorsprong.

Nu met een 1-0 voorsprong nam closer Bayron Cornelisse de pitching bij Pioniers over in de 2e10. De inning begon identiek als de eerste helft van de beurt. Gilmer Lampe en Dennis De Quint waren de honklopers, waarna de eerste gedwongen uitging op het derde honk na een stootslag van Mike Bazuin. Een strikeout volgde, waarna de honken vol kwamen te staan toen Norbert Jongerius vier wijd kreeg. Echter, UVV liet drie lopers achter, want de inning en de wedstrijd kwam ten einde toen pinch-hitter Joris van Ballegooy werd uitgevangen.UVV - Vaessen Pioniers 0-1 (10 inn.)
RHE
Vaessen Pioniers000000000 1-151
UVV000000000 0-031
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (4-1)9813--
Bayron Cornelisse, SV (7)111---
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl9354--
Jerremyh Angela, L (0-1)1--11-
Box Score
Play-by-Play
Stand 2e helft
'Overall' Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Olav Steijger, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcers-Rob Hoogkamer (1e1), Wouter Baars (restant).
Speeltijd-2:46 uur.

Game Notes:
Wedstrijd oorspronkelijk vastgesteld voor zondag 21 juni, maar toen afgelast vanwege regen en veldcondities.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C, west-noordwestelijke wind 21 kmu,
windkracht 3,7 Bft, luchtvochtigheid 80%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.