Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Kalian Sams tekent bij Canadees team
English
QUÉBEC CITY, Québec (Canada) - De Nederlandse outfielder Kalian Sams begint een nieuw hoofdstuk in zijn professionele loopbaan, want hij heeft een contract getekend bij de Capitales de Québec. De ploeg heeft de thuishaven in Québec City, de hoofdstad van de Canadese provincie Québec.

...Kalian Sams spelend voor Neptunus (links) en met de...
...Europese beker met Oranje in 2014...
(© Foto's: Henk Seppen)
De Capitales de Québec spelen in de Independent CanAm League, die werd opgericht in 2005. In datzelfde werd ook de American Association opgericht en teams uit beide leagues spelen tegen elkaar. De Capitales openen het seizoen op 21 mei tegen Gary SouthShore Railcats, één van de American Association-teams.

Bij de Capitales wordt Sams teamgenoot van de bekende Cubaanse honkballers Yunieski Gourriel en Alexei Bell.

De ploeg speelt de thuiswedstrijden in Stade Municipale, dat werd gebouwd in 1938 en één van de fraaiste honkbal-faciliteiten van het land is. Sinds de CanAm League van start ging wonnen Capitales de kampioenstitel zesmaal in 2006 en daarna van 2009-2013.

Vorig jaar speelde de 28-jarige Sams voor de Camden Riversharks in de Independent Atlantic League. Hij speelde ook in Taiwan waar hij met Topco Scientific Falcons kampioen werd.

Sams maakte zijn profdebuut in 2007 toen in Single-A speelde in de organisatie van de Seattle Mariners. Bij de Mariners bereikte hij de Double-A in 2012. Hierna speelde hij voor zes verschillende teams in 2013. Hij speelde in Double-A bij de San Diego Padres en Texas Rangers en kwam ook uit in Triple-A bij de Padres. Maar in 2013 speelde hij kort voor Camden na zijn release bij de Padres en kort voor zijn aantrekken door de Rangers. Later in 2013 speelde hij in Mexico, maar keerde vervolgens terug naar Nederland. Na zijn release bij de Rangers speelde hij in 2014 weer voor Camden.

In zowel 2013 als 2014 speelde hij met DOOR Neptunus in de Holland Series en werd in beide jaren landskampioen. Vorig jaar werd hij ook Europees kampioen met het Nederlands Honkbal Team.

(24 april)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.