Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Kinheim ontsnapt vs. The Hawks
English
HAARLEM - Corendon Kinheim keek zondag (24 mei) tegen een 4-2 achterstand aan vs. Mampaey The Hawks, maar ontsnapte aan een nederlaag. Na eenmaal te hebben gescoord in de vierde voegde de Haarlemse ploeg drie punten toe in de zesde om met 6-4 te winnen.

Beide ploegen kwamen tot 14 honkslagen. Voor The Hawks sloegen acht van de negen spelers in de slagvolgorde minimaal één honkslag, waarvan zes die er twee sloegen. De enige speler zonder honkslag was Chris Williams.

Voor Kinheim was er een vergelijkbare situatie, want ook acht van hun spelers sloegen minimaal één honkslag. Jochem Koedijk was de enige speler onder hits Het toeval wil dat Williams en Koedijk beiden op de negende plek in de slagvolgorde stonden.

Drie van de Kinheim-hits werden geslagen door rookie Victor Draijer, die zijn eerste start van het seizoen maakte als tweede honkman. Alle drie de hits waren tweehonkslagen.

(24 mei)
Kinheim nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning op starter Kevin van Veen. Kevin Moesquit begon met een honkslag en scoorde toen rookie Victor Draijer volgde met een tweehonkslag en dat was zijn eerste honkslag in de Hoofdklasse. Even later stal Draijer het derde honk, waarna hij kon scoren toen daar een foute aangooi van de catcher op volgde. Bryan Engelhardt sloeg toen nog een honkslag en Jeffrey Arends kreeg vier wijd, maar zij bleven achter op de honken.

The Hawks kwam vervolgens tot een rally van vier punten op zes honkslagen in de tweede inning op David Bergman. Amir Daou begon met een honkslag, waarna Gregory Trinidad hem met een honkslag naar het derde honk bracht. Hierna volgden Tim Roodenburg en Lejeune Francisca met puntscorende honkslagen om de stand in balans te brengen. Met één uit zorgde Odion Gouverneur met een honkslag voor het volgende punt en schoof zelf op na een fout. Met lopers op het tweede en derde honk zorgde Stephen Henson met een stootslag-honkslag voor volle honken, waarna het volgende punt werd gescoord op een opofferingsslag van Berend Ruben, waardoor de stand op 4-2 kwam. Maar daar bleef het bij voor The Hawks, dat in het restant van de wedstrijd puntloos werd gehouden.

The Hawks liet twee lopers achter in zowel de derde als de vierde inning. In de vierde had de ploeg de honken vol met één uit, maar toen maakte Kinheim een dubbelspel.

Kinheim pakte een punt terug in de 2e4. Dashenko Ricardo begon met een tweehonkslag. Hierna kwam Sven van der Sanden op het honk via een infield-hit richting kort, die Ricardo aanvankelijk op het tweede honk hield. Maar toen er een foute aangooi volgde kon Ricardo alsnog opschuiven, terwijl Van der Sanden het tweede honk bereikte. Een opofferingsslag van Niels van Weert verkleinde de achterstand daarna naar 4-3.

In de zesde inning draaide Kinheim het duel in eigen voordeel om door driemaal te scoren met twee uit. Niels van Weert kreeg vier wijd met één uit en schoof op na een opofferingsstootslag van Jochem Koedijk, waarna hij de gelijkmaker scoorde na een ground-rule double van Kevin Moesquit. Hierna bracht Victor Draijer Moesquit binnen met zijn derde tweehonkslag van de middag. Even later scoorde Draijer zelf na een honkslag van Bryan Engelhardt, die Kinheim op een 6-4 voorsprong zette.

In de zevende inning opende Amir Daou voor The Hawks met een tweehonkslag, maar bleef achter.

In de achtste inning nam Pim Walsma de pitching over van Bergman, kreeg drie nullen op rij en verdiende zijn vierde Hold van het seizoen. Arshwin Asjes sloot het duel vervolgens af, kreeg drie opeenvolgende nullen in de negende en kreeg een save op zijn naam.Corendon Kinheim - Mampaey The Hawks 6-4
RHE
Mampaey The Hawks040000000-4143
Corendon Kinheim20010300X-6141
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-4)7131465
José Moreno1-----
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (4-0)7311444
Pim Walsma, H (4)11----
Arshwin Asjes, SV (2)1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Rob Has, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Yvonne de Vries.
Speeltijd-2:24 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,6° C, zuidwestelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 50%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.