Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Pioniers completeert sweep vs. HCAW
English
HOOFDDORP - Vaessen Pioniers completeerde zondag (24 mei) een 3-game sweep vs. HCAW door op eigen veld met 7-1 te winnen, dezelfde uitslag als de dag ervoor.

Pioniers kwam vandaag tot 14 honkslagen, waaronder drie van Kevin Dirksen.

De ervaren outfielder Dirk van 't Klooster sloeg vandaag één honkslag en nadert weer een bijzondere mijlpaal. De all-time honkslagenleider staat nu op 1197 honkslagen en heeft er dus nog maar drie nodig om de eerste speler in de historie te worden met 1200 honkslagen in zijn loopbaan.

De eerste gelegenheid om hits aan zijn totaal toe te voegen komt donderdagavond als Pioniers een 3-game series opent bij Corendon Kinheim, waar de ploeg zaterdag ook speelt. Pioniers sluit de reeks zondag op eigen veld af.

(24 mei)
Het was HCAW dat de score opende in de tweede inning op starter Reggie Bomberg. Jarreau Martina begon met een honkslag en schoof op na een honkslag van Gianni Frolijk. Twee volgende grounders van Rowan van Hoek en Rikkert Kempen brachten hem daarna over de thuisplaat om HCAW op een 1-0 voorsprong te zetten.

De voorsprong was niet alleen van korte duur, het was ook HCAW's enige punt van de dag.

In de vierde inning stonden Boyd Tuhumury en Gianni Frolijk, die beiden een honkslag hadden geslagen, op de honken met één uit. Een double-steal mislukte, want Tuhumury werd op het derde honk uitgeschakeld. Hierna schoof Frolijk op na een infield-hit van Rowan van Hoek, maar hij rende te ver door op het derde honk en werd uitgeschakeld.

In de zesde en achtste inning liet HCAW een loper in scoringspositie achter.

Met een 1-0 achterstand antwoordde Pionierrs met twee punten in de 2e2 op starter Maickel Rietel. Mark-Jan Moorman en Kevin Dirksen begonnen met honkslagen en zorgden voor lopers op het eerste en derde honk. Een 'force out-grounder' van by Kevin Weijgertse volgde, maar die zorgde ook voor het gelijkmakende punt. Met twee uit sloeg Max Draijer een honkslag en bracht Weijgertse naar het derde honk, waarna die scoorde op een hierna volgende honkslag van Danny Rombley. Draijer bereikte het derde honk op de klap van Rombley. De bal werd vanuit het outfield naar het derde honk gegooid, waarna derde honkman Rowan van Hoek de bal naar het eerste honk gooide waar Rombley in een rundown terechtkwam en werd uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

Pioniers voegde het volgende punt toe in de derde inning. Met twee uit kreeg Vince Rooi vier wijd en ging scoren op een honkslag van Kevin Dirksen.

De thuisploeg nam meer afstand door tweemaal te scoren in de vierde slagbeurt. Daniel Fernandes begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een one-out single van Danny Rombley en scoorde op een doorgeschoten bal. Rombley ging het volgende punt scoren na een honkslag van Dirk van 't Klooster en dat was de 1197e honkslag in zijn lange loopbaan.

Pioniers maakte er een 6-1 stand van in de vijfde inning toen Kevin Dirksen een honkslag sloeg met één uit en scoorde na een tweehonkslag van Daniel Fernandes.

Het zevende punt werd gescoord in de achtste. Met één uit kwam Danny Rombley na een fout op het honk en scoorde op een 2-out single van Vince Rooi.

Elton Koeiman nam de pitching van Bomberg in de zesde inning over en gooide vervolgens drie solide innings. Sedley Karel gooide de negende inning en zag hoe HCAW alle honken in bezit kreeg. Met één uit gooide hij vier wijd op Gianni Frolijk en Rowan Hoek. Met twee uit zorgde Karel voor volle honken toen hij ook vier wijd gooide op Brian Biezen, maar daarna sloot hij het duel af met een strikeout.Vaessen Pioniers - HCAW 7-1
RHE
HCAW010000000-192
Vaessen Pioniers02121001X-7140
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (1-4)4111055
Tony Kreisel412421
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Reggie Bomberg, W (2-1)511611
Elton Koeiman32-3--
Sedley Karel123---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Olav Steijger, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Technical Commissioner-Guus Slauerhof.
Public Address Announcer-Karel van Veen.
Speeltijd-2:38 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,7° C, west-zuidwestelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 45%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.