Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Amsterdam Pirates wint nipt vs. DSS
English
AMSTERDAM - Een week geleden verraste DSS met een 2-1 winst vs. Curaçao Neptunus, op zondag (24 mei) stuntte de Haarlemse bijna opnieuw en dit keer tegen L&D Amsterdam Pirates.

In de wedstrijd tegen Neptunus nam DSS de leiding en hield die verder vast. In de wedstrijd tegen Pirates stond DSS met 4-0 achter, maar had een sterk slot en scoorde driemaal in de laatste twee slagbeurten. Echter, DSS kwam net te kort en verloor met 4-3.

(24 mei)
Dat het vandaag een 'close game' zou kunnen worden werd gelijk onderstreept in de eerste inning. DSS dreigde de score te openen, want het kreeg de honken vol, maar liet drie lopers achter. Amsterdam scoorde daarna drie punten, maar geen afstande nemen in de volgende slagbeurten.

In de eerste helft van de eerste inning gooide Amsterdam-starter Kyle Ward vier wijd op Sven Jongejans met één uit en kreeg toen een infield-hit tegen van Mitchell Koot. Vier wijd voor Ryan Miner zorgde vervolgens voor volle honken. Maar hierna bleven de drie lopers achter, want een strikeout en groundout sloten de inning af.


...De laatste nul is gemaakt...
...DSS komt net tekort voor weer een verrassende zege...
(© Foto: Henk Seppen)
In de tweede helft van de eerste inning opende Michael Duursma met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Nick Urbanus, waarna hij scoorde toen Kenny Berkenbosch ook een tweehonkslag sloeg. DSS-starter Tim Halderman kreeg toen een honkslag tegen van Remco Draijer en zag het volgende punt gescoord worden na een opofferingsslag van Bas Nooij. Een honkslag van Rashid Gerard maakte er daarna 3-0 van.

Maar daar bleef het op dat moment bij voor Amsterdam, want de ploeg werd in de volgende vijf innings puntloos gehouden door Halderman, die wederom goed gooide. De rechtshander stond slechts vier slagmensen tot de honken toe in deze slagbeurten, waarvan er maar twee het tweede honk wisten te bereiken.

Aan de andere gooide ook Kyle Ward een aantal solide innings. Van de tweede tot en met vijfde inning stond hij maar twee honkslagen toe en beide lopers strandden op het eerste honk.

In de 1e6 kwam DSS weer in scoringspositie. Met één uit kreeg Ryan Miner vier wijd, waarna Tino van Erk een honkslag sloeg. De twee schoven op naar het tweede en derde honk na een pinch-hit grounder van Shane Boeree, maar bleven daarna achter.

In de zevende inning sloeg Mark Smit een tweehonkslag voor DSS met twee uit op nieuwe werper Tom de Blok, maar ook hij strandde.

Amsterdam scoorde vervolgens in de 2e7 op nieuwe werper Max Ploegstra niet alleen een 'insurance run', maar dat bleek uiteindelijk ook het beslissende punt te zijn. Met één uit bereikte Michael Duursma het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen te staan toen Nick Urbanus en Kenny Berkenbosch een honkslag sloegen. Een grounder richting derde honk van Remco Draijer zorgde daarna voor het punt en zette Amsterdam op een 4-0 voorsprong. De honken kwamen weer vol te staan na vier wijd voor Bas Nooij, maar de drie lopers bleven allen achter.

In de eerste helft van de achtste inning begon DSS iets terug te doen en scoorde twee onverdiende punten. Met één uit kwam Ryan Miner na een fout op het honk en sloeg Tino van Erk een honkslag. Hierna volgde Tom de Blok met een strikeout, waarna de honken vol kwamen te staan toen Tommy van der Sanden een honkslag sloeg. Een infield-hit van Levine Gabriëls bracht het eerste punt binnen en hielde de honken vol. Even later voegde DSS het volgende punt toe toen pinch-hitter Lex Leijenaar na een fout het honk bereikte. Dat leidde tot een werperswissel. Daan Hendrix nam het over en hij kreeg een grounder van Mark Smit, die de inning afsloot, zodat de honken vol achterbleven.

Nadat Amsterdam een loper op het derde honk had achtergelaten in de eigen achtste beurt steeg de spanning toen DSS opnieuw drie lopers kreeg in de 1e9 en dicht bij de gelijkmaker kwam. Sven Jongejans begon met een honkslag, waarna Ryan Miner vier wijd kreeg met één uit. De honken kwamen vol te staan via een infield-hit van Tino van Erk, die vandaag 3-uit-5 sloeg. De laatste ging gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Shane Boeree, maar dat zorgde ook voor een punt en verkleinde de achterstand naar 4-3. Maar met lopers op het eerste en derde honk en twee uit sloeg Tommy van der Sanden de bal richting eerste honk, waar het speeltuig richting tweede honkman Nick Urbanus sprong. Die kreeg de bal vervolgens op tijd bij de eerste honk overnemende werper Daan Hendrix voor een 'close call' die een einde aan de wedstrijd maakte, resulterend in een 'narrow escape' voor Amsterdam.L&D Amsterdam Pirates - DSS 4-3
RHE
DSS000000021-3101
L&D Amsterdam Pirates30000010X-4102
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Tim Halderman, L (1-4)631733
Max Ploegstra1-121-
Kevin Geestman1--1--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kyle Ward, W (3-1)6534--
Tom de Blok, H (2)1.21-42-
Daan Hendrix, SV (3)1.111211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Stenar van Groningen Schinkel, 3B-Coen van Lierop.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Willem Broertjes.
Public Address Announcer-Richard de Wolff.
Speeltijd-2:34 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,7° C, west-zuidwestelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 45%.
...Amsterdam-starter Kyle Ward...

...DSS-starter Tim Halderman...

...Sven Jongejans bereikt het 2e honk in de 1e inning...
...Nick Urbanus kan dat niet voorkomen...

...Tino van Erk sloeg vandaag 3-uit-5...


...Remco Draijer scoort het 3e Amsterdamse punt in de 1e inning...

...Remco Draijer wordt begroet door Kenny Berkenbosch...

...Kenny Berkenbosch sloeg ook drie honkslagen...
...Hij sloeg het eerste Amsterdamse punt binnen...

...Pitching Coach Rik Geestman in gesprek met Max Ploegstra...
...Catcher Sven Jongejans luistert...

...Tom de Blok nam de pitching over in de 7e inning...


...Patrick Bok (links) met Daan Hendrix, die het werpen...
...overnam met volle honken in de 8e inning...

...Tino van Erk gaat gedwongen uit op het 2e honk in 9e inning...
...Michael Duursma heeft de bal naar 1e honk gegooid...

...Daan Hendrix heeft net de laatste nul gemaakt op het 1e honk...

(© Alle Foto's: Henk Seppen)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.