Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

Neptunus laat op gang in shutout vs. UVV
English
VLEUTEN - De dag na te zijn 'ge-no-hit' sloeg UVV slechts vier honkslagen op zondag (24 mei) tegen Curaçao Neptunus, maar werd opnieuw puntloos gehouden, want de ploeg liep tegen een 6-0 shutout aan.

Neptunus liet 12 honkslagen noteren, waaronder drie van Dwayne Kemp.

Neptunus besliste het duel pas laat, want de ploeg stond slechts met 2-0 voor na zes innings. Vier punten werden toegevoegd in de zevende na een werperswissel.

De starters van vandaag gooiden tegen hun voormalige team. Neptunus-starter Kenny van Den Branden gooide vorig seizoen voor UVV, terwijl UVV-starter Jurjen van Zijl een paar jaar geleden voor Neptunus gooide.

(24 mei)
Neptunus werd in de eerste vier innings puntloos gehouden door Jurjen van Zijl. De rechtshander werd gesteund met een dubbelspel in de eerste inning en kreeg drie nullen op rij in de tweede en derde slagbeurt. Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Van Zijl een 2-out single tegen van Raily Legito in de vierde inning, maar die ging gedwongen uit.


...Midvelder Gilmer Lampe toont de bal nadat hij...
...een diving catch heeft gemaakt in de 9e inning...
(© Photo: Jan Kruijdenberg)
De Rotterdammers openden daarna de score met twee runs in de eerste helft van de vijfde inning. Dwayne Kemp opende met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een driehonkslag van Shurman Marlin. Een hierna volgende honkslag van Urving Kemp bracht Marlin binnen.

In de eerste helft van de zesde inning werd het gehele infield van UVV gewijzigd. Er werden twee nieuwe spelers ingezet, terwijl twee andere spelers naar een andere positie verhuisden. Ook kwam er een nieuwe catcher achter de plaat en was er een wissel in het outfield. In deze slagbeurt opende Raily Legito met een honkslag, maar ging uit bij een steelpoging.

Neptunus besliste het duel daarna met een 4-run rally in de zevende toen er ook een nieuwe werper werd ingezet door UVV, Ian Delamarre. Dwayne Kemp opende met een honkslag en stal zowel het tweede als het derde honk. De honken kwamen vol te staan toen Shurman Marlin en Urving Kemp vier wijd kregen. Hierna bracht Shaldimar Daantji twee punten binnen met een honkslag. Met één uit kwamen de weer vol te staan na vier wijd voor Christian Diaz, waarna Benjamin Dille een RBI-single afleverde. Een opofferingsslag van Raily Legito leverde het vierde punt in deze beurt op en verhoogde de stand naar 6-0.

Een verdedigend hoogtepunt kwam toen UVV-midvelder Gilmer Lampe een fraaie diving catch maakte op een line drive van Raily Legito, waarmee hij de eerste helft van de negende inning afsloot.

Neptunus-starter Kenny Van Den Branden hield zijn voormalige ploeg in de eerste drie innings hitloos. Er was wel een aantal lopers, maar daarvan strandden er drie. In de vierde tekende Norbert Jongerius voor de eerste UVV-honkslag, maar hij bleef op het tweede honk achter.

Met een 2-0 achterstand kwam UVV dicht bij een punt in de vijfde. Met één uit kwam Dennis Ribbens na een fout op het honk, waarna Gilmer Lampe een honkslag sloeg. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Dennis De Quint vier wijd kreeg, maar de drie bleven achter toen een vangbal de inning afsloot.

In de zevende inning nam Kevin Kelly de pitching over van Van Den Branden en kreeg drie nullen op rij.

UVV werd in zeven innings op slechts twee honkslagen gehouden, maar voegde er daar twee aan toe in de achtste op nieuwe werper Berry van Driel. Tony Enos begon met een honkslag, waarna Mike Bazuin een honkslag sloeg met één uit. Met twee uit kregen de twee lopers het volgende honk toen Van Driel schijn maakte, waarna de honken vol kwamen te staan toen Omar Williams vier wijd kreeg. Maar UVV liet drie lopers achter toen Van Driel de inning beëindigde met een strikeout.

Loek van Mil sloot de wedstrijd af. Hij gooide vier wijd op Dennis Ribbens met één uit, maar maakte daarna een einde aan de wedstrijd met twee strikeouts.UVV - Curaçao Neptunus 0-6
RHE
Curaçao Neptunus000020400-6123
UVV000000000-041
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Kenny Van Den Branden, W (3-1)6522--
Kevin Kelly11----
Berry van Driel1212--
Loek van Mil121---
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (4-3)64-622
Ian Delamarre2-3544
Claudio Bavera1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Nick Elshof, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Norbert van Oosterhout.
Play-by-Play Scorer-Dennis Duin.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Wouter Baars.
Speeltijd-2:34 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 18° C, zuid-zuidwestelijke wind 10 kmu, luchtvochtigheid 47%.
...Neptunus-starter Kenny Van Den Branden...

...UVV-starter Jurjen van Zijl...

...Norbert Jongerius gaat gedwongen uit in de 1e inning...
...Benjamin Dille probeert een dubbelspel te completeren...

...Jordan Illis wordt 'picked off'; 1B Shurman Marlin heeft de...
...bal op tijd en dat ziet umpire Niek Elshof ook...

...Shurman Marlin slaat een triple in de 5e inning...

...Linksvelder Jordan Illis maakt een vangbal...

...Raily Legito slaat raak...

...Dwayne Kemp sloeg drie honkslagen...

...Midvelder Gilmer Lampe maakt een schitterende diving catch in de negende inning...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.