Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint nipt van The Hawks voor tweede zege
English
DORDRECHT - DSS brak een 1-1 stand in de vijfde inning en won met 2-1 van Mampaey The Hawks op zaterdag (25 april) om hun tweede Hoofdklasse-zege te boeken.

Rookie Timo van Lingen maakte zijn eerste Hoofdklasse-start en werd de winnende werper. DSS brak een 1-1 stand in de vijfde inning dankzij een tweehonkslag van Mark Smit.

De wedstrijd begon 50 minuten later vanwege regen.

(25 april)
De 17-jarige rookie Timo van Lingen maakte zijn eerste start in de Hoofdklasse in wat zijn tweede duel op het hoogste niveau was. De rechtshander schakelde vijf slagmensen met drie slag uit en stond slechts één honkslag toe in de zes innings die hij gooide. Drie relievers hielden de minimale 2-1 voorsprong vast en zo verdiende Van Lingen zijn eerste Hoofdklasse-overwinning.

DSS liet een loper op het derde honk achter in de eerste inning, waarna de score werd geopend in de tweede slagbeurt. Seb Visser begon toen met een honkslag, schoof op na twee grounders en scoorde op een honkslag van Lex Leijenaar.

The Hawks kwam langszij in de tweede helft van de tweede inning. Met één uit kreeg Julian Goins vier wijd en schoof op na een honkslag van Brian Raap. Beide lopers kwamen in scoringspositie na een wilde worp, waarna de honken vol kwamen te staan toen Wijnand Ruben vier wijd kreeg. Een opofferingsslag van Louie-Jay Sienders bracht daarna het gelijkmakende punt binnen, maar twee lopers strandden, omdat Van Lingen de inning afsloot met een strikeout.

DSS kreeg de volgende scoringskans in de vijfde inning. Lex Leijenaar begon met een grounder, die eindigde in een fout, waardoor hij het tweede honk kon bereiken. Met één uit scoorde hij op een tweehonkslag van Mark Smit, die even later het derde honk stal. Met twee uit kreeg Tino van Erk vier wijd, maar daarna bleven de twee lopers achter.

Een nieuwe scoringskans kwam er in de zesde inning toen DSS de honken vol kreeg met één uit. Koen Halderman en Joffrey Heus sloegen toen een honkslag en dat bracht nieuwe werper Jeldwin Orman naar de heuvel. Lex Leijenaar zorgde toen met een honkslag voor volle honken, maar deinning werd afgesloten met een gedwongen nul op de plaat.

Nadat hij het gelijkmakende punt had tegen gekregen in e tweede inning gooide Van Lingen vier hitloze innings. Hij schakelde zes slagmensen op rij uit, waarna hij vier wijd gooide op Brian Raap met twee uit in de vierde, maar die ging uit bij een steelpoging. Van Lingen schakelde daarna weer slagmensen uit en gooide toen vier wijd op Chris Williams met één uit in de zesde. Dit keer werd de rookie starter gesteund met een dubbelspel.

In de zevende inning nam Mark van Deursen de pitching over. Hij begon met vier wijd voor Gregory Trinidad, die het derde honk zou bereiken na een OSS en een honkslag. Maar Van Deursen volgde daarna met een strikeout en na een vangbal bleef Trinidad achter op het derde honk.

In de volgende twee slagbeurten kreeg The Hawks eveneens de openingsslagman op het honk. In de achtste sloeg Michel Offerman een honkslag op Van Deursen, die daarna werd opgevolgd door Max Ploegstra. Drie nullen volgden.

In de negende, op Kevin Geestman, begon Gregory Trinidad met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Tim Roodenburg het derde honk bereikte na een gestolen honk en een doorgeschoten bal (met één uit). Een vangbal en strikeout sloten de wedstrijd vervolgens af, zodat de tweede winst voor DSS werd veiliggesteld.

In de achtste inning waren er twee opmerkelijke momenten.

In de 1e8, met één uit en Joffrey Heus op het eerste honk voor DSS, sloeg Lex Leijenaar de bal richting tweede honkman Michel Offerman. Hij gooide de bal naar korte stop Chris Williams waar Heus gedwongen uitging op het tweede honk. Williams gooide de bal vervolgens naar eerste honkman Gregory Trinidad om een dubbelspel te completeren. Echter, de bal ging voorbij het eerste honk en zo bereikte Leijenaar dus het eerste via een velderskeus. Leijenaar rondde het eerste honk richting tweede honk, maar Trinidad had de bal weer snel onder controle en tikte Leijenaar uit om de inning af te sluiten.

In de 2e8 waren Heus en Offerman ook betrokken bij de tweede situatie. Offerman opende de slagbeurt met een honkslag, waarna een werperswissel volgde. Volgende slagman Jules Peters sloeg de bal daarna richting eerste honk waar eerste honkman Timo van Erk de bal verwerkte en gooide naar tweede honkman Joffrey Heus, die het eerste honk had overgenomen. Echter, in zijn laatste meters richting eerste honk liep Peters aan de binnenkant van het honkpad op het infield-gras en de aangooi richting eerste honk raakte hem op zijn rug. En dus werd Peters uitgegeven omdat hij buiten zijn 1-meterbaan liep en hinderde bij de verdedigende actie. En omdat dit een hinderen-situatie was kunnen lopers niet opschuiven en moest Offerman dus weer terugkeren naar het eerste honk.Mampaey The Hawks - DSS 1-2
RHE
DSS010010000-290
Mampaey The Hawks010000000-141
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Timo van Lingen, W (1-0)615111
Mark van Deursen, H (1)1 (*)112--
Max Ploegstra, H (1)1-----
Kevin Geestman, SV (1)11-1--
(*) - Van Deursen gooide op één slagman in de achtste inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (0-1)5.123621
Jeldwin Orman3.2--3--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Tineke Has.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Public Address Announcer-Piet Klaverdijk.
Speeltijd-2:51 uur.

Game Notes:.
De wedstrijd begon 50 minuten later vanwege werkzaamheden aan het speelveld na regen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 14,2° C, west-zuidwestelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 77%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.